Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני רוצה לעשות ניתוח לייזר בעיניים, אבל אמרו לי שמאחר שיש לי מולטיפוקל במשקפיים, אי אפשר לתקן גם קריאה, ולכן המליצו לי על ניתוח בשיטת מונו-ויז'ן שזה אומר שעין אחת מתקנים לגמרי ועין שניה משאירים עם מספר נמוך כדי שאוכל לקרוא.
אז קודם כל האם מישהו עשה כזה ניתוח ויכול לספר לי על כך?
שאלה שניה, אולי אחרת לא לבעלי משקפיים, אני תוהה מה קורה עם אנשים שרואים היטב ולא צריכים משקפיים אבל בשלב מסויים הם זקוקים למשקפי קריאה, האם הם זקוקים למשקפיים גם כשהם מסתכלים בפלאפון, או שצריך לברור אורז? או בכל הסתכלות לטווח קרוב? זה מעניין אותי, כי למעשה אם אני עושה ניתוח רגיל ובכל אופן אצטרך משקפי קריאה, אז אם זה רק לקריאה, עוד אשרוד את זה, אבל אם זה לכל דבר קטן, אפילו להביט בפני אדם שקרוב אלי פחות ממטר, אז זה לא שווה. והשאלה היא מה באמת קורה עם אנשים שלא הרכיבו משקפיים והגיעו לגיל בו הם צריכים משקפי קריאה, האם זה בכל ראיה מקרוב או באמת רק לקריאה? והשאלה השניה הנובעת מזה היא האם לאחר ניתוח לייזר רגיל המצב הוא כמו כל אדם שלא היו לו משקפיים מעולם?
מאוד אשמח לתגובות, כי בזה תלוי אם אעשה את הניתוח או לא.
תודה מראש!
היום קיבלנו את ההודעה ההיא שוב,
רק תזכורת לפעמים קודמות שהיא עלתה...

שאנשים יבדקו לפני שהם מעלים.

שמעתי לפני עשרות שנים מהגה"צ ר' יעקב גלינסקי זצ"ל שסיפר סיפור שהיה בליטא לפני כמה וכמה דורות. הייתה גזירת המלכות באחת העיירות בליטא על עשרה בחורים מקהילה מסוימת, אינני יודע מה היו הנסיבות, שהעמידו בפניהם את הברירה - להמיר את דתם ואם לא אז יערפו את ראשיהם. ועשו את כל השתדלנות, עשו כל מה שאפשר בשביל להפר את הגזירה ולא עלתה בידם.

הגיע היום שבו הייתה אמורה להתבצע הגזירה שהיו צריכים להעמיד בפניהם את שתי האפשרויות, והתכנסו כל בני הקהילה בביהכ"נ בבכיות בתפילה ובתחנונים בדמעות נוראות, והעזרת נשים הייתה מלאה מפה לפה, כולם שפכו את ליבם כמים. לא היה שום דבר לעשות, כל ההשתדלות נגמרה, לא היה שייך לעשות עוד שום דבר. אנחנו יכולים לתאר איזה בכיות היו באותה שעה בביהכ"נ.

אחד מהעשרה בחורים היה בחור קל דעת קצת. קראו לו פייביש, כך סיפר ר' יענקל'ה גלינסקי, פייביש הזה לא היה חזק ביידישקייט שלו ולא היה חזק באמונה שלו, והמצב הזה שעל תשעה הבחורים האחרים היה פשוט שהם ימסרו את נפשם, אבל על הבחור הזה זה לא היה כ"כ פשוט, היה ספק אם הוא יעמוד בניסיון או לא יעמוד בניסיון. כולם עומדים בתפילה. התפילה הייתה שינצלו מהגזירה אבל גם שאם ח"ו נגזרה גזירה - אז שכולם יעמדו בניסיון וימסרו את נפשם על קידוש ה' ולא ימירו את דתם.

ואז, באמצע התפילה נפתח החלון ונזרק לתוך ביהכ"נ שק סגור. פתחו את השק וראו בתוך השק את העשרה ראשים של הבחורים הצדיקים שעמדו בניסיון וערפו את ראשם. הרשעים הגויים האכזריים לקחו את העשרה ראשים והכניסו אותם לשק וזרקו את זה מהחלון לתוך ביהכ"נ באמצע התפילה.

נהיה שקט נורא בביהכ"נ. דממת מוות. ואז לפתע הגיעה מהעזרת נשים אמא של אותו פייביש, בדממת מוות היא פתחה את השק וחיפשה שם את הראש של הבן שלה. היא חששה שמא הבן שלה לא בשק הזה... והיא מצאה אותו. אז היא לקחה אותו בידיים והתחילה לרקוד בעזרת הנשים עם הראש של הבן שלה כמו שרוקדים עם ספר תורה בשמחת תורה. אישה יהודייה! רוקדת עם הראש הכרות של הבן שלה על זה שהוא זכה למסור את נפשו ולעמוד בניסיון!
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה