Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
הילד חזר מהת"ת וסיפר שהרב'ה אמר להם שיש היום שוטרים שהם כמו היוונים שהיו פעם שלא נתנו ללמוד תורה.....
אני מכיר את הרב'ה (הוא מעולה!) ומסתבר לי שזה מגיע מסוג של תמימות. ברור לי שהוא לא רצה להעביר להם מסר מכוון בענין.
לא משנה מה דעתנו על מה שקורה עם הרשויות והמשטרה, לא נראה לי שהמסר שאנחנו רוצים להעביר לילדינו הצעירים זה מסרים של לוחמנות והשוואה של יהודים ליוונים.
התקופה הזאת היא מאוד מבלבלת וברור שצריך לתווך לילדים את המצב. אבל למה לא להסביר לילד שבגלל הקורונה משרד הבריאות קבע שאין לימודים כמו שהיה סגר ושאר דברים, ובאמת הבנות לא הולכות לבית הספר. אבל אנחנו מבינים כמה התורה חשובה ומגינה עלינו ולכן הרבנים אמרו לנו שהבנים כן ילכו ללמוד תוך זהירות והקפדה וכו'. אפשר גם להסביר לילד שלצערנו יש יהודים שלא מבינים כמה התורה חשובה וכו' (זה עדיף מלומר לו שיש יהודים שהם כמו היוונים).
המסר הזה עדיף מכמה סיבות, כשהסיבה המרכזית היא: כי זאת האמת! למה להתחיל לתת כינויים ולעשות השוואות ליוונים? מה רע באמת כמו שהיא?
צריך לחשוב פעמיים לפני שמעבירים מסרים לילדים. אני מניח שגם ברוב הקהילות שלא מקפידות על ההנחיות אין ענין 'להלחם' ברשויות. וגם אם מגיעים לעימות עם המשטרה בגלל סיטואציה כזאת או אחרת, וגם אם השוטרים ממש אלימים, האם המסר שאנחנו רוצים להעביר לילדים הוא שהשוטרים הם יוונים? או שאנחנו רוצים לתווך להם את הסיטואציה כמו שהיא?

הנושא גם ככה קרוב לעמוד התליה ;))) אז בבקשה בעדינות....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה