Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני רוצה לדעת אם אני יכולה לשלוח קורות חיים למקומות האלה - אם יש שם לפחות שתי עובדות חרדיות
כי אני לא רוצה להיות החרדיה היחידה ואני לא רוצה להיכנס לנסיון
אם אתם יודעים אפילו רק על חלק מהמקומות זה יעזור
מקווה שלא צירפתי שמות פעמים ולא שמתי חברות השמה בטעות.
תודה מראש!

אמרל בע"מ
Top It
One Taldor
Octtaly
GotFriends
יוניטסק
Comblack
Experis Key Account
פלאפון
סלקום
דור טכנולוגיות מידע בע"מ
אלעד מערכות - לא של ירושלים
Experis Software
Log-On Software
פרולוג'יק
MAX
סיסנת תוכנה בע"מ

דרושים בליאקום מערכות Liacom

אברא יישום אסטרטגיות
ניסקו פרוייקטים
קמ"ג - הקריה למחקר גרעיני - נגב
Matrix - ת"א
מלם תים
קבוצת Aman
הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל - חיפה
MissRuth
קונסיסט ישראל
בולוורקס
נס טכנולוגיות
דטה קיוב בע''מ
בית ההשקעות אקסלנס
הורייזן טכנולוגיות
מרטנס הופמן שירותי מחשוב
טי סי אם טכנולוגיות בע"מ - משרד ממשלתי - ירושלים
טיאסג'י איטי מערכות מתקדמות בע"מ
ד.ס. איקס הנדסה בע"מ
גב מערכות
Gtech
לוגיקה IT
Experis Key Account
ysb קבוצת י.ש. אחים יעקובי
אלגרונט בע"מ
איי בי אינטראקטיב סולושנס בע"מ
אנטרופי יועצים בע"מ
בינת תקשורת מחשבים
אלביט מערכות
Ready
חילן
אומגה - Omega Israel
פרולוג'יק
אומגה - Omega Israel
קומדע
תשתיות אנרגיה בע"מ
אמת מיחשוב

דגל יו אס - Degel Us
ALLSTARSIT
הפניקס
Be2see
אופטימום פתרונות בקרה משולבים בע"מ
Edwards Lifesciences
Media fairplay
בלופרינט סופטוור
פרוסיד
אופטיוייז דיגיטל ואינטרנט בע"מ
איי טאלנט איי אס בע"מ
Legayo
dooble
HMS - הלפרין יועצים
בלופרינט סופטוור
סיסטמטיקס
פרוסיד
Software AG-SPL
מרטנס הופמן שירותי מחשוב
פרטנר תקשורת
CBC ISRAEL
Calanit by One
Extreme Group
Unitask
NOW
Kyndryl Israel Ltd
וייזדום
Methoda
RYB Technologies
אלמו הנע מבוקר בע"מ
Ayeletech
yes טלויזיה בלווין
גלשן שווקים
דיאלוג
Tesnet
כשהורים מזהים סימני מחלה או פציעה אצל הילד/ה, הם יודעים לאן לפנות. יש את קופת החולים/מרפאות דחופות/חדר מיון, ובקיצור - יש את מערכת הבריאות. דרך שם אמור בעז"ה להינתן המענה, אם מענה מהיר ומקומי ואם חלילה יותר מורכב, אבל הכל עובר דרך שם. בדיקות, טיפולי המשך, מרשמים, תרופות, אשפוזים וכו'.
אבל מה עושים כשלילד/ה יש קושי רגשי או התנהגותי או חברתי, על שלל הצורות והמאפיינים? למי פונים?
המקומונים מלאים בפרסומים על טיפולים מגוונים, מטפלים ומטפלות, שכולם מציעים פתרונות לבעיות מגוונות.
אני מניח שכל שיטה וכל גישה יכולה לעזור למישהו או למשהו. אבל מה שחסר זה המקום או האדם שיגיד מה מתאים ויעיל לבעיה הספציפית של הילד הזה.
צריך שיהיה גוף שיפעל כמו קופת חולים או חדר מיון ויוכלו לבוא אליו ולהגיד "הוא מתנהג כך" "קורה לה כך", מה זה אומר? מה עושים?
יש יותר מדי בחורים ואנשים שכשפוגשים אותם נשאלת השאלה - למה אף אחד לא עזר להם כשהם היו בני 7-17?
ואני לא מדבר על מערכות של בריאות הנפש למחלות והפרעות נפשיות, אלא לדברים שהם לא מחלות והפרעות אבל יכולות לדפוק את הבנאדם במהלך החיים. הדברים האלה שאפשר וצריך לטפל והם אינם הפרעות נפשיות. וכל מה שצריך זה לדעת מה מתאים לקושי הספציפי הזה (לא לאיזה מטפל/ת אלא לאיזה טיפול או ייעוץ).
אולי אם היתה מערכת זמינה שיכולה להכווין לאיזו גישה או שיטה כדאי ללכת זה היה נפתר בקלות ובזמן?
יש לנו שכנים מקסימים בקומה, באמת משפחה טובה ונעימה רק שיש משהו שממש מציק...
להורים עצמם יש פלאפון ואין עוד טלפון או פלאפון נוסף בבית.
ההורים לפי מה שאני רואה נעדרים הרבה מהבית והילדים באים אוטומטית לבקש טלפון.
כאילו זה מובן מאליו שאנחנו אמורים לספק להם את השירות הזה בכל עת ובכל שעה.
דופקים באחת בצהריים, אחה״צ ובערב ובעצם בכל שעה שהם לבד וההורים לא בבית.
זה כבר הפך למטרד יומיומי ובמיוחד שהם באים בכזה ביטחון כאילו אני אמורה לתת להם את הטלפון שלי או של בעלי ותמיד תמיד אני אמורה לפתוח את הדלת!
אחד הילדים דפק אחה״צ 3 פעמים ברצף ואולי גם 4...
הההרגשה היא כאילו יש טלפון שלהם אצלינו והם באים לבקש אותו לפי הצורך.
מדובר כמו שאמרתי על שכנים מקסימים ונעימים, איך אני עושה לזה סוף בצורה נעימה?
היה לי פעם מטרד דומה של שכנים שקבוע נפל להם משחקים חשובים לחצר שלנו וגם לשכנים אחרים ואני הייתי צריכה לצאת ולאתר להם את החפץ האבוד... יום אחד אמרתי להם שיכנסו לחצר מבחוץ ויקחו את החפצים שלהם.
כאן אני לא מוצאת פיתרון כי אני רוצה להישאר שכנה נחמדה רק לא יודעת איך להפסיק את זה.
אשמח לעצה טובה ומועילה!
תודה רבה!!!
ממשיכים במרץ גם השבוע בע"ה
המאחרים לצאת מן השבת וממהרים לבוא ושמחים לשומרו ולערב ערובו זה היום עשה ה', נגילה ונשמחה בו.

שבוע שעבר ההגרלה היתה על ס"הכ 1100 שקל!+משחק בשווי 120 שח! ע"י מספר תורמים יקרים
168 ניקים שהשתתפו
ו
@Special זכתה!
קישור לשבוע שעבר

1. מצוה מן התורה להקדים ולהוסיף תוספת שבת: במסכת פסחים מובא ש"מצוה לקבל שבת מוקדם". כאשר אדם מקדים לקבל את השבת, ומוסיף מחול על הקודש - הוא מראה את חביבותה של השבת, שהוא שמח בבואה, וזהו כבודה. מהות המצווה: להקדים ולקבל את השבת לפני הזמן בו היא נכנסת, ולהוציא את השבת כמה דקות אחרי הזמן בו היא...​

בנתיים ההגרלה עומדת השבוע כרגע על סה"כ 60 שח ע"י התורמים היקרים:
@דפה
@@אנונימי
@@אנונימי

אם יש עוד משהו שרוצה לתרום מינימום 20 שח
ומי שמצליח יזכיר את השם לתפילה
שיצור קשר בפרטי או במייל שבחתימה שלי
ככול שהסכום גדל ככה יש יותר מרץ להצליח והזכויות רבות...

"וזכינו לקבל שבתות מתוך רוב שמחה..."
שיעמוד לזכות כל עם ישראל בכל מקום שהם

לתשומת לבכם גם מי שתורם יכול להכנס להגרלה על מלוא הסכום

אשמח שתקפיצו כמה שיותר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה