Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
שלום לכולם
שבוע שעבר פתחתי נושא שדיבר על התנאים שעובדי הוראה צריכים בחזרה ללימודים... הנושא הזה מוצה עד תומו...
הנושא הזה גלש לוויכוח על עבודת ההוראה כמה זה קשה או קל כמה התנאים טובים או לא... והשוואה בינו לבין אחרים... אני חלילה לא רוצה שוב להיכנס לנושא כי יש כלל שלמדתי במשך הזמן, לעולם אסור להגיד שעבודתי קשה והעבודה שלך לא קשה... כתוב "בזיעת אפיך תאכל לחם" וזה קללה וחלק ממנה הקושי של אדם בעבודתו... הקושי הוא נפשי או פיזי או סביבתי או הכל ביחד... אם כן מיותר לגמרי להתווכח על נושא שכזה...
רק אני רוצה להסביר את המהות של עבודת ההוראה מהמבט שלי כעובד הוראה כבר שבע שנים ולפני זה עבדתי בעבודה אחרת:
לשם כך אקדים: בואו ניקח כל עבודה במשק למשל מתכנת או קופאי או חשבת שכר..... וכדומה
העבודה פחות או יותר מוגדרת אני מתכנת אז אני מתעסק בנושאים של תוכנות או קופאי אני מסדר את המוצרים ומעביר דברים בקופה... וכן הכל
עכשיו תחשבו רגע על עבודות של יעוץ כמו למשל פסיכולוג יועץ שלום בית שלוקחים בדרך כלל 300 ש"ח לשעה
עכשיו קחו עבודות של אחריות על הבן אדם כמו רופאים למשל שמי יודע כמה הם מקבלים.... עכשיו קחו עבודה של מזכיר מקבל משהו כמו 35 שקל לשעה עכשיו קחו עבודה של מרצה זה עולה משהו כמו 1500 לשעה........ גם זמר וגם בורר במריבות...... וכו'
עכשיו קחו את כולם ביחד ושימו אותו באדם אחד שאמור לשבת בכיתה ולטפל בילדינו
הוא צריך להיות פסיכולוג לדבר עם הילד בצורה שלא תפגע בנפשו בצורה העדינה ביותר תוך כדי שלא תפגע המשמעת בכיתה ואפילו אם הילד נצרך למנת ריטלין.... ואבוי למורה שיגיד משהו על הילד שלכם......... תודו שלא יקרה כלום למחשב אם תקללו אותו...... ברור שאסור להכות את הילד גם אם הוא עולה למורה על העצבים.........
עכשיו תחשבו היטב מה יקרה אם לילד שלכם חלילה יקרה פציעה במוסד הלימודים...... כמה חקירות תחקרו את המורה ואוי ואבוי אם זה יקרה.. (במסגרת עבודתי שמתי לב שרוב הפגיעות קורים בבית לתשומת לבכם... מה שאומר איזה עובדי הוראה אחראים ומצוינים יש לנו........)
עכשיו המורה הזה הגיע עם עבודות שחלק גדול ממנו הוא עשה בעצמו במחשב האישי שלו........ אמרנו כבר מזכיר?
עכשיו המורה הזה כתב נאום אותו הוא צריך להעביר בפני שלושים ושבע ילדים כלומר לתת הרצאה לשלושים ושבע ילדים תוך כדי טיפול במריבות ואחראיות על המילים שלו ודאגה שכולם יבינו את החומר........ ברור שמצטרף לזה כישורי הזמרה שלו אנחנו רוצים שהילד שלנו יגיע הביתה עם איזה שיר טוב....
גם סופר הוא צריך להיות... כל שבוע לכתוב דף קשר ברור ומובן..........
גם יצירתי איך להפעיל את הילדים וכו'
לסיכום:
אנחנו יודעים שאם הילד שלנו חלילה יחלה ניקח אותו לרופא הכי טוב ונשלם לו הרבה כסף אז למה מתי שזה מגיע ללימודים שלו אז נחשיב את הילד שלנו לאיזה מוצר בסופר או איזה מחשב וכדומה...... ונשלם לו בהתאם או קצת יותר טוב....... כולנו מסכימים שהפסיכולוג המדופלם שישבנו אצלו המאמץ היחיד שהוא עשה זה להקשיב לנו ולהביא לנו קצת מעצותיו המחכימות ממש לא עבודה קשה...... ואל זה הוא יקבל 300 שקל טבין ותקילין........... וזה באמת למה?
כל עבודה מורכבת מכמה דברים ולא בהכרח רק מקושי בגלל שיתכן שהעובד ניקיון שבאמת עובד קשה יקבל פחות מהפסיכולוג...
1. מקושי
2. ממקצוענות.
3. מאחריות.
4. מיצירתיות (ככל שאני יותר יצירתי ויחודי אני שווה יותר למשל בזמרים: אברהם פריד יקבל יותר מזמר חתונות פשוט......)

לכן תבינו את המהות של עבודת ההוראה שהיא עבודה מורכבת יותר מכל עבודה אחרת... אין פה וויכוח על רמת השכר יש כאן ויכוח למי אני ישלח את ילדיי לעובד ההוראה הכי טוב ומילא אני יפרגן לו הכל....... או לעובד הוראה שהוא שווה בעיניי כמו מתכנת.... הילדים שלנו לא רובוט.....

יש עוד הרבה מה לכתוב וזה המעט...
בהצלחה לכולם
בס"ד

נגיף הנשנושה

איך נלחמים עם נגיף הנשנושה?

הוא הופך עולמות ללא בושה

מתפשט באופן אקספוננציאלי

ממרחק אווירי מינימאלי.

מחקרית, גם הריח מזיק

לא עוזר שום טריק.

מזהירים, ת'ידיים אל תכניסו לפה,

חה, יודעים לדבר יפה יפה.

נסו פעם לעמוד מול עוגת שכבות,

עם ידיים שלובות???

לקרוא את רכיבי הגלידה,

ולזנוח לטובת המידה?

לדמיין קרפ צרפתי

ולהכריז בעוצמה -אותך מאסתי?

לכסות עם מסכה את פי??

נו באמת, נשמע אוטופי.

אך הנגיף צוחק לי בפרצוף,

משנה את חיי, אוווווווף.

אך זה מצב חרום, חייבים להילחם!

נעלתי מוקדי התפרצות ללא רחם.

מקרר, תנור, ארון למעלה

רק לא להידבק חלילה.

לבוש מלכות התחלתי לרקום,

עם הקודמים, צר לי המקום...

שמרתי מרחק מהפה, כפי הנחיות

רוצים הרי כולנו לחיות.

הקפתי במרוץ מאה ממ"ר בביתי

שישים דקות סביבי הסתחררתי.

חיילי צה"ל השאירו מגשים

כזאת תאכלו, זה מה שמרשים.

כל בוקר, בדחילו ורחימו

בדקתי חולים וכמה החלימו.

לחרדתי, המספר בדבקות עולה

והמשקל, עיניים זועמות בי תולה,

התקהלות עד שתיים אושר

עליתם עלי שלוש, מעל המותר...

אנוכי, נופלת תשושה מהנגיף

זוחלת באפיסת כוחות לעבר החטיף.

כשהברביקיו והגריל עושים את מלאכתם,

מגרים מחדש את בלוטות הטעם,

אני שולחת לנגיף חיוך של מנצחים

אתה נשנושה, לא תשלט לי על החיים!!!

ועכשיו ברצינות, גם את מתמודדים עם הנשנושה?
מה עושים כדי שיום אחרי, לא נישאר בבית מבושה;):(

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה