Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
כאן יש כתבה על שילדים חרדים נפגעים בתאונות דרכים יותר מחילונים
אז זהו שלא על פי עמותת אור ירוק חמשת המקומות הראשונים הם
1-חדרה
2- חיפה
3- נהריה
4- בת ים
5 -קרית אתא
ומה המצב של הערים החרדיות? אז ככה מתוך 36 ערים שנבדקו
בני ברק במקום ה14
ירושלים במקום ה25
מודיעין עילית במקום ה33
בית שמש במקום ה35
וביתר עילית במקום ה36
אני מדגיש שזה הערים שנבדקו
יכול להיות שיש ערים שהם מעל בית שמש ביתר ומודיעין עילית
אז לפחות במשהו אחד אנחנו לא הכי גרועים
זה הנתונים של אור ירוק
כאחראי על ביצוע ההגרלות במקום העבודה שלי (יש לי עוד תפקידים - אבל זה התפקיד הכי חשוב...), יוצא לי לבצע כל מיני הגרלות (איזה צמד יקבלו איזו מטלה או מי משלושה המצטיינים ביותר יקבלו את הפרס ועוד כל מיני קשקושים...).

ובאופן לא מפתיע אני לא מבצע את ההגרלות עם פתקים, אלא עם התוכנה המבריקה "אקסל".
מבקשים מהפונקציה RANDBETWEEN להחזיר מספר אקראי מבין הטווח – והמספר האקראי עלה בגורל.

כך חלפו להם ימים ושנים בהשקט שלווה ובטח – עד שאיזה קונספירטור הגיע להגיד לי שהמספר האקראי של אקסל הוא לא באמת אקראי כי הוא מבוסס על כל מיני חישובים – ולכן הוא מוטה.

היות שאני לא גאון בהסתברות וסטטיסטיקה, ואין לי איך להוכיח לההוא שאקסל מייקרוסופט בוחרת במספר אקראי בצורה האקראית הכי אקראית שאפשר.

מלבד זאת אין לי כח לכתוב כל כך הרבה פתקים לכל כך הרבה הגרלות – ובסוד אגלה שהיות ואני באופן אישי תמיד נדפק בהגרלות של עצמי – התחלתי לחשוד שאולי יש כאן באמת משהו שהוא לא תקין.

לכן החלטתי לבדוק – כתבתי מאקרו באקסל שיריץ לי מספר רנדומלי בין 1 ל 3 ויציג את התוצאות.

ואחרי למעלה מארבע וחצי מיליון(!) הרצות זאת התוצאה:

עזרו נא לי, האם זאת הוכחה מספקת?
1672311220035.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה