Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
איזהו חכם הרואה את הנולד /
בחירות פעם שלישית - חזקה

כדי לוודא שהפעם הרב פינדרוס, והרב אבוטבול יכנסו בוודאות, ובעז"ה אפילו שני מניינים
אני מתכבדת לפתוח את האשכול ברעיון ראשון כיצד למצות את פוטנציאל הקולות החרדי.

מכיון שהרבה אנשים שוכחים להעביר כתובת מבעוד מועד
וביום הבחירות לעיתים קשה מדי להיטלטל למרחק ולהצביע
וקולות רבים יורדים לטמיון עקב כך
מומלץ לעדכן מראש את הכתובת במשרד הפנים. ניתן לבצע זאת באתר שלהם תוך 8 דקות!

מנסיון –
ככל שגרים במרחק רב יותר
וככל שיש יותר עומס בסדר יום
קשה יותר להגיע להצביע
כל אחד אומר לעצמו
נכון
חשוב להצביע
אבל מה כבר ישנה הקול שלי?
ויש אלפים כאלו!
והקולות שלהם משנים ועוד איך!
תשאלו את יצחק פינדרוס,
או את משה אבוטבול......

למי שרוצה חיים קלים - אפשר לקבל הדרכה מפורטת עם סרטון, כיצד לבצע.
לקבלת ההדרכה באופן אוטומטי. נא לשלוח מייל לכתובת <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
למי שההדרכה לא מספיקה, ונתקל בבעיות, נותנים שם במייל מענה פרטי. (להצעות ורעיונות, לשלוח למייל אחר <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>)

יש פה מודעה מתאימה להדפסה במדפסת ביתית, (הכל שחור לבן, ואין הרבה דיו) כל מי שיכול להדפיס ולתלות בבניין / בבית הכנסת, וכל שכן אם יכול לתלות בכל הבניינים ברחוב - תבוא עליו ברכה!

יש עדיין זמן, אז כל מי שיכול להעלות רעיונות נוספים כיצד להציל קולות מבעוד מועד - יבורך!
אז זה הרעיון הראשון,
ואעדכן פה אחת לשבוע כמה אנשים אכן פנו לקבלת מידע.
הלכתי למילוי מקום בהוראה בבית ספר ממלכתי דתי, ידעתי שמקבלים יותר מבית ספר חרדי אז הלכתי, היתה לי הסעה מונית הלוך ושוב, ובדרך חזרה - חזרתי עם עוד אחת חדשה במונית- היא סיפרה שהיא מכינה מערכים הרבה זמן ומשקיעה בכל שיעור -לרב כמו כל מורה, אבל משהי במונית ותיקה בתחום ומלמדת הרבה זמן בבית ספר הזה הזדעזעה מעצם הרעיון שעוד מכינים היום מערכי שיעורים:eek::eek::eek: את לא מכירה את אתר X ואת אתר Y? תורידי משם שיעורים נורא יפים על כל חומר שבעולם עם שכפולים ודפי עבודה, ואם את צריכה משחקים יש ברקאור (מקרן) שהילדים נורא אוהבים את מחברת את הטלפון שלך לשם ו--- אה, אין לך בו אינטרנט טוב אז תצטרכי לעבוד קשה...
ואם זה לעבוד קשה - לשחק משחק עם הילדות ולא כשהוא מחובר למחשב אז מה נאמר על מערכי השיעורים שאנו מכינות ועל דפי עבודה שיושבות עליהם עד אחר חצות?
ומה מקומם? שאצל החרדים ישלמו מינימווום!!!כשהמורה מטלטלת באוטובוסים, פקקים, , ואצלם לכל אחת מתחילה השכר לשעה מתחיל ב38 ועולה עם הוותק והמקצועיות כפול ממה שעולה המשכורת אצל החרדים ומוניות הלוך חזור עד פתח הבית!!!:mad::mad::mad:
ואם נשווה מי עובדת קשה יותר - בעצם אין מה להשוות,
אז אני שואלת למה?
ואם למשהו יש תשובה אני נורא אשמח לדעת
מפרסמת עבור חברה -

שלום לכולם,
אשמח לעיצות מנסיון,
אני גרה בדירה שכורה, גודל הדירה שלי מאלץ אותי להשכיב את הילדים בסלון.
יש לי ילד כמעט בן 4 שמאז שהוא קטן הוא מפחד מהפמוטים.
הייתי מוציאה אותם תמיד מהסלון אחרי השימוש עד שהבנתי שזה לא הפתרון כי הוא יתחיל לפחד ממשהו אחר.
בגיל הקטן היו לו הרבה פחדים (כמו מהחור של התריס, מתלה וכו')

בשלב מסויים הבאתי לו להחזיק את הפמוט, להראות לו שאין לו פה ורגליים והוא לא יכול לזוז.
הוא החזיק וצחק שזה בכלל לא מפחיד...
מאז הוא התלונן עוד כמה פעמים שאני אוציא את הפמוטים אבל לא התייחסתי.
עד הלילה הזה- שמעתי אותו קם ב3:30 לשירותים וסוגר את הדלת של הסלון בחזור, קמתי אחרי כמה שעות (כשהיה עדיין חשוך) ואני רואה אותו מצונף במטבח, מצרפת את הדו שיח בכדי לנסות להעביר את הפחד שלו.
אני: למה קמת כ"כ מוקדם, עדיין לילה
הוא: ישנתי מספיק אני כבר לא עייף
אני: כדאי לך לפחות לשכב במיטה לנוח
הוא: אבל הלילה ישנתי מדי חזק והפמוט אכל אותי! (עיניים מפוחדות עד אימה!!!)
אני: אבל אם הוא אכל אותך, איך אתה כאן?
הוא: ה' עשה לי נס והוציא אותי מהבטן שלו.
אני: אבל א"א לאכול בנ"א.
הוא: הוא בלע אותי שלם.

הוא היה ער כמה שעות ומצונף מרב פחד!!!
כמובן הוצאתי את הפמוטים והוא חזר למיטה ונרדם מיד.

אני שואלת- מה אפשר לעשות בגיל הזה מפחד מוזר?!
אשמח מאד לקבל עיצות.
תודה רבה שקראתם עד כאן!
 תגובה אחרונה 
הגננת של המשפחתון הייתה בהריון
והודיעה שמצאה מחליפה מפה לשם עד שקבענו להיפגש איתה ולראות את המקום פתאום אנחנו מקבלים טלפון על הבוקר מהגננת המחליפה שהמעבר מתחיל מהיום
הגענו למקום והגננת החדשה ממש נחמדה ונראית בסדר גמור אבל..
הבית שלה ממש לא מטופח בלשון המעטה המון לכלוך, אי סדר,
כמה שידוע לנו היא לא עברה שום הכשרה להיות מנהלת משפחתון וגם היא נראית כזו אחת שהילדים סתם ישבו אצלה מבוקר עד אחה"צ בלי לעשות כלום (לשאלתנו האם יש לה ניסיון, ענתה שיש לה ניסיון שהיא הייתה משאירה את הילדים שלה בבית עד גיל שנתיים)
וגם היא גרה בקומה רביעית יותר מ60 מדרגות..
וגם בשעה 13:00 חוזרים לה הילדים הביתה (לא גדולים, אני מדבר על ילדים קטנים 3-7, יוצא הרבה זמן שיש 7-8 ילדים בבית במקום 5)
ולמעשה המצב ברמות שיש מחסור עצום במשפחתונים אם מישהו יודע על מקום פנוי נשמח לשמוע בהקדם (מגיל שנה וחצי - 3+)
השאלה היא האם יש מה לדבר עם הרכזת של האזור או שחבל על הזמן והדיבורים אשמח לשמוע לדעתכם והאם יש לכם חוויה כזו מהניסיון האישי ואיך פעלתם בה
  • תודה
Reactions: הכלבויניק1 //
1 תגובות
לאחרונה פרוג עובד על מצב של "נעילת יתר", כגון על האשכולות בנושא חיסונים או ה"חינוך ביתי" בתואנה שמידע על חיסונים לא צורכים מהרשת, זה נכון! אך האם יש מצב שהאשה נכנסת לבית בהיסטריה וצועקת
:eek::eek::eek::eek::eek: מוישיייי.... קראתי בפרוג על דודה של אחות של ניקית בפרוג שהתעטש אחרי חיסון, מהיום.... אין חיסונים!!!
או לחלופין "מירהל'ה... "מהיום את לא עובדת,את יושבת בבית עם הילדים ועוברת לחינוך ביתי ומלמדת אותם על אפקט החממה... ראיתי ב"פרוג" כפרית שמאוד המליצה"...
נו... באמת האם כך זה עובד?!
זה בדרך כלל מגיע מחשיבה מקורית, (למצדדים) או מגישת "איפכא מסתברא" (לשוללים), ולא כזה מהר קריאת אשכול משפיע בנושאים אלו, האשכול תורם להחלפת מידע או לתמיכה במצדדים והשוללים.
וחוץ מזה, כמו בצפרדעי מצרים כל אשכול על חיסון שננעל קמים שניים תחתיו.
זה נכון שבמקרים של בוטות \ירידה לפסים אישים יש למחוק את ההודעה אך לא לנעול...
מנהלים... זה שאלה לגיטימית אי"צ לנעול אותי...;);););)
עריכה: השאלה היא כמובן אחרי הערכה עצומה למנהלים המסורים (
@מרשמלו וכו') שטובעים בים המלל ומנווטים בהצלחה את ספינת "פרוג".

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה