Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני מפעילה קייטרינג לאירועים קטנים בירושלים.
ואני חושבת לפרוש.... מיואשת לגמרי והכל בגלל המלצרים,
בטח תשאלו מה המלצרים עשו לך,
אז הנה התשובה:
אתמול עשיתי ברית סגרתי עם מלצרים שיבואו ב10 בבוקר לערוך את האולם וב 11 מתחילה הברית,
בשעה 10 האולם ריק, המלצרים לא הגיעו, גם לא עונים בטלפון...
מזעיקה את בעלי מהכולל, יש אירוע ואין מי שיתפעל אותו,
בשעה 10:50 מגיעים 2 מלצרים, ואומרים: איחרנו הייתה תאונה/קמתי מאוחר/נאבד לי הנעל/ בפעם הבאה אני אביא פתק איחור...
בעלי שואל אותם איפה המלצרים הנוספים, בטח יבואו עוד מעט הם עונים,
הזמן חולף ואין זכר למלצרים הנוספים, צריך לעבוד עם 2 מלצרים על 120מנות, ובעלי צריך להיות הרב (הראשי ל) מלצרים
(הוא מכיר את העבודה מפשלות קודמות שקרו...)
המלצרים הבריזו , נזכרו לומר המלצרים שלא הבריזו אלא רק הגיעו באיחור,
מלצר אחד עושה הפגנה, למרות שהוא אחראי להביא את המלצרים האחרים : לא בא לי לעבוד קשה, במקום שנתחלק 4 מלצרים אנחנו צריכים לעשות את העבודה לבד?
בשביל לשכנע אותו צריך להבטיח עוד כסף,
תגיד, הם שואלים את בעלי- הם יושבים טוב? בעלי לא מבין את השאלה, יש טיפים? הם שואלים, מאיפה לי לדעת- עונה בעלי,
אז יאללה תחפש ת'חברים שלך, גם עבודה קשה, וגם דוסים שלא נותנים טיפים,
המלצרים פשוט ברחו!!! ובעלי נשאר לפקד על אירוע של 120 מנות, לבד! :eek:
בסוף אילתר עזרה מכמה מוזמנים, והאירוע עבר בשלום,

אבל הבעיה היא כללית ומתמשכת, כל המלצרים הם בחורים בגיל 10-18 (לא פעם שולחים לי ילדים ממש!)
יש אחד אחראי שיש לו קבוצה של מלצרים והוא שולח הודעה מי פנוי, ומי שיכול מגיע, אבל אין להם טיפת אחריות, מאחרים, מבריזים, לפעמים הולכים מכות במטבח... שלא לדבר על מלצרים ומלצריות שבכלל הולך שישו ושמחו - הפסקתי להביא מלצריות, אני מביאה גם לנשים-מלצרים, כשהיו מלצריות כולם היו מבלים במטבח ולא יוצאים לאולם.
המלצרים לא קבועים, לפעמים מגיעים חברה' מנוסים ולפעמים בחורים שלא יודעים להזיז את עצמם, וכמובן בסוף הם באים בדרישה: טיפ!
ואם יש להם אירוע ערב באולם חילוני ששם מקבלים טיפים שמנים, הם יכולים לעבור לאירוע השני בלי למצמץ.
שלא לדבר על המחירים, מאז הקורונה נהיה מחסור ארצי במלצרים (לא יודעת מה הסיבה) והמחירים עולים כל הזמן, ולמרות המחיר הגבוה הם לא תמיד רוצים.
ואני כל פעם מתחילה לעבוד עם מלצרים/חברות של מלצרים ובכולם אותה הבעיה,
החלטתי לפני שנה שאני לא נותנת מלצרים, אני לוקחת מחיר יותר זול, ושהלקוח ידאג למלצרים, אבל זה לא עבד, אנשים לא רוצים טרדות בזמן האירוע: לחפש מלצרים ולפקח עליהם בשעת מעשה,
בקיצור אני מיואשת וחושבת לסגור את העסק, התייעצתי עם חברה שמפעילה קייטרינג בעיר אחרת, והיא אמרה שיש מלצרים מבוגרים שעובדים איתה כבר 20 שנה, והכל מתקתק,
השאלה איך אני מוצאת כאלה עובדים?
אשמח מאוד שתחלצו אותי מן המיצר ותעזרו לי למצוא עובדים שיצילו לי את העסק.
האם חרם קיים?
קיים בהחלט. פעם והיום.
אני מדברת מהכובע של הילדה ושל המורה.
אני משתפת בסיפור שלי כי יש בו תועלת גדולה.
מלכת הכיתה קינאה שקיבלתי תפקיד ראשי להצגת חנוכה והחרימה אותי. היה לי מעמד חברתי, הייתי חרוצה ואהובת המורות אבל כל זה לא עזר. מחנוכה ועד לטו בשבט סבלתי מאוד. מילדה פורחת הפכתי למסוגרת שפוחדת ממי שמגיעה מאחור, מרעש לידה, שלא נרדמת מפחד מה יביא איתו מחר.בשקט ואחה"צ החברות התנצלו אלפי פעמים על ההתעלמות ממני, שזה כי הן מפחדות מהמלכה שתצרף אותן לחרם.
ביני לאמי היה קשר חזק ופתוח, אבל התבישתי לספר על זה, כאילו שהאשמה תלויה בי...מזל שהיא שמה לב ובררה אתי מה קורה. סיפרתי. והיא, שתמיד דנה לזכות, הבינה את גודל האירוע ופנתה למחנכת הכיתה.
למחרת המחנכת פתחה בסיפור "וידויה של הגברת הבודדה" של הרב יוחנן סלומון מהספר בעין יהודית. ואז בלהט, ברגש היא תארה איזה עוון גדול זה. התיקוף הזה לרגשותי עזר לי כבר מאותו רגע. והיא לא הרפתה עד שהתנצלו בדמעות.
היא הצילה את חיי. ואז גמלה בי החלטה להות מורה כמוה, ערה למצוקות, שלא מפחדת לעמוד לצד הנרדף, גם אם הרודפת היא בת הרב המפורסם....
עד היום יש בי חשש מדחייה חברתית. אני רגישה מאוד להתפתחויות חברתיות שיש בהן צל קלוש של תחילת חרם או דחיה. ראיתי את אפרת ברזל מדברת על זה עם זקנות!! שעדיין, עד היום, נושאות את הפחד מדחיה, שהרבה פעמים גורם להימנעות חברתית וכך נוצר מעגל שמזין את עצמו.
מורות!
חיים בידכן!
אל תגידו שההתערבות תזיק. תמיד תוכלו להגיד שאמא של אחת המחרימות פנתה אליכן (זה מה שהמורה שלי עשתה).
אל תיכנסו לפלפולים כי רוב המחרימים הם נרקסיסטים ויודעים ליחצן את עצמם. פשוט תודיעו שכל מה שאתן, המורות, תפרשו כבעיה-ייענה בסילוק מיידי מביה"ס.
ובמקביל לעשות חריש עמוק וארוך של יועצת נבונה שתבדוק מה הגורמים, האם המוחרמת עם בעיית תקשורת, מה הדינמיקה בכיתה וכו'.
כיום אני מבינה שבזכות מה שעברתי הצלתי לפחות ילדה אחת ותודה לה' על זה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה