Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מצורף קישור
עם ישראל בעוצמתו ופשטותו
מתחיל בערך 12 וחצי
בס"ד

ביקשו ממני לפרסם ולהכניס לכאן:

ישנה הלכה, שלא בכל הבתים ידועה, והיא שפת שנילושה בחלב - שעשו אותה בכמות גדולה - אסורה באכילה, שמא יבואו לאוכלה עם בשר, הפרטים של סוגיא זו ארוכים, כמה נקרא כמות גדולה וכו' (יעוי' בשו"ע יו"ד סי' צז ס"א).

אך בכל אופן זאת יש להתריע ולהודיע, כי לפעמים מחוסר שימת לב גורמים לכמות גדולה של לחמניות להאסר, וכגון כשמכינים לחמניות שום, יש להקפיד לחתוך את השום (שהוא דבר חריף) בסכין פרווה ולא בסכין חלבי או בשרי. וכמו"כ יש ליזהר שלא למרוח חמאה על הלחמניות.

כמובן שבכל שאלה יש לעשות שאלת רב, לכתחילה ובדיעבד, אך את עצם ההלכה ראוי להודיע ולהזהיר, וזאת לאחר שמבירור שערכנו, עלה כי נשים רבות לא מודעות להלכה זו.

[מי שמעוניין לכתחילה כן לאפות לחמניות חלביות, צריך לעשות היכר ושינוי קודם האפיה (כמו שנהוג במאפיות לעשות בורקס חלבי, בצורת 'משולש'), וכגון שיחרוט על הלחמניה אותיות "חלבי", כך שמענו מהגאון הגדול הרב יצחק זילברשטיין שליט"א].
ב"ה אשתדל לתת כאן קישורים לסגולות שהועלו באשכולות בפרוג.

להלן קישור ל10 אשכולות.

א.
https://www.prog.co.il/threads/סגולה-פשוטה-ובדוקה-ליום-כיפור-נא-הפיצו-לתועלת-הציבור.814572/post-11201118

ב. https://www.prog.co.il/threads/סגולה-בדוקה-כיצד-להיוושע-ביום-כיפור-העבירו-הלאה.814567/post-11200939

ג. סגולה נפלאה לראש השנה.

ד. https://www.prog.co.il/threads/חובת-צפייה-לפני-ר-ה-הסגולה-עובדת.706829/post-9651858

ה. https://www.prog.co.il/threads/מה-המקור-שסידור-בית-המדרש-היינו-סגולה-להתארס-באותה-השנה.813208/post-11179079

ו. יום בריאת העולם כ"ה באלול - סגולה

ז. סגולה נוראה ליום הדין

ח. סגולה נפלאה לערב ראש השנה

ט. סגולה לזש''ק. לא קלה, אבל עובדת עובדת

י. סגולה לזיווג הגון.

מוזמנים להוסיף קישורים.
כשאנחנו מתלבטים מה לאכול לפני הצום
סיפור כזה מרגש אותי:

בספרו "זכור את סאטמר" , כתב אבי ר' נפתלי שטרן ז"ל על תפילת יום הכיפורים במחנה:
"מלחמתי עם הקב"ה":
ערב יום כיפור חל בשנת הגירוש ההונגרי ביום שלישי. התכונה במחנה הייתה ניכרת וגדולה, תקוותינו היו גדולות. ציפינו, קיווינו ובטחנו...
כמו בסאטמר, השתדלנו לערוך פגישות עם קרובינו וידידינו לאחל להם "גמר חתימה טובה".
גם הגרמנים ערכו אתנו פגישה בערב, הייתה להם הזדמנות להראות למה הם מסוגלים...
התאספנו לתפילת כל נדרי באולם הרחצה. האולם היה מואר בנרות ומלא מתפללים. אני עברתי לפני "התיבה" וכבר חזרתי על ה"כל נדרי" השני, פתאום קבלנו מקלחת קרה. הנרות כובו וגורשנו החוצה במקלות ובמגלבים ...
...ביום הכיפורים השכם בבוקר כמו יום רגיל, יצאנו לזילברלוך מקום עבודתנו שהיה במרחק כ 7 קילומטרים מהמחנה...
...העבודה התנהלה בקצב רגיל...משך העבודה דובבו שפתי את תפילת שחרית, מה שזכרתי בעל פה.
... דווקא באותו יום כיפור זכיתי לשטח סלעי במיוחד.
בשעה 12 הגיע האוטו עם האוכל, בשעת הפסקת האוכל הספקנו לאמר קדושה בציבור ועוד כמה תפילות, בשעה אחת חזרנו כל אחד לעבודתו.
תוך העבודה התחלתי את תפילת מוסף, שרתי את השיר בקצב המכוש, השעה הייתה שתיים בערך. כשהגעתי לתפילת ה"עבודה" של הכהן הגדול, אמרתי את התפילות הקדושות בליווי המנגינות המתאימות וגם נפלתי "כורעים".
פתאום תקפה אותי חולשה חזקה, הרגשתי "הנה הסוף", פרצתי בבכי מר ...עברו לנגד עיני 35 השנים שעברו עלי: הורים, אחים, אחיות אשה וארבעת ילדי, חברים, הקהילות נאג'י באניה וסאטמאר.
זרקתי פתאום את אתי, הרמתי את מבטי השמימה, ידעתי והרגשתי שעם צומי ודמעות עיני אני מקריב עכשיו את "מוסף יום הכיפורים".
בכל כוחותי אשר נותרו בי עוד זעקתי כלפי השמיים:
"ריבונו של עולם!
אתה כתבת בתורתך הקדושה "ועיניתם את נפשותיכם" ובמקום אחר כתבת "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם".
א-דוני בוראי וקודשי!
את איזה משניהם אקיים – אם אמשיך בצומי הרי זה סופי ואז לא אוכל לקיים את מצוותך השנייה – מה אעשה?
אני רוצה לצום ואתה לא נותן לי, אתה לא נותן לי, ואני למרות זאת אצום, הפעם אני אלחם בך!
אתה לא נותן לי לצום ואני בכל זאת אצום, אני מאמין שאנצח אותך אבל תן לי כוח שאנצח אותך.
המילים הנ"ל אך יצוא יצאו מפי ופתאום פרצה אנחה כבדה מגרוני ומעומק נפשי, לא לפני זה ולא מאז הרגשתי הרגשה מעין זו.
מיד הרגשתי את תשובתו של הקדוש ברוך הוא. הרגשתי הקלה ניכרת. הרעב פסק. כוחות חדשים נכנסו בקרבי, והמשכתי את שניהם יחד – עבודה לגרמנים ותפילה לקדוש ברוך הוא. שעות אחרי הצהרים עברו עליי ממש בקלות. הספקתי עוד להתפלל מנחה ונעילה (כמה שזכרתי כבר בעל פה) וככה הגיעה השעה שבע בערב, הזמן היה כבר אחרי צאת יום הכיפורים.
סיימנו את עבודתנו והתחלנו לצעוד שבעה קילומטרים אל המחנה.
לא שלושה כוכבים ראיתי בשמים אלא שלושה מיליונים. ואני הוספתי עוד שעה אחת לצום כקרבן תודה לקדוש ברוך הוא עבור החסד הגדול שעשה איתי.
ורק כעבור שעה שלמה הוצאתי את הלחם היבש ואת זנב הדג המלוח ואכלתי.
כלל גדול אצלנו היהודים: "הבוטח בה' חסד יסובבנהו".

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה