קיבלתי במייל.....
ראשית, התנצלותי לכל הממתינים הרבים, לא דמיינתי לקבל כזו הצפה של בקשות.
האמת, מזעזע אותי לקרוא את המקרים הכואבים של קנסות שהם שקר מוחלט ורשעות גמורה של אנשי הכוח גיבורים על חלשים.
ואני תפילה שנזכה שהקב"ה יתן בידינו למסור גיבורים ביד חלשים ורשעים ביד צדיקים ויתקדש שמו ברבים אמן,
הייעוץ והמידע שניתן אינו משפטי ואין לראות מידע זה כעידוד לעבור על החוק ח"ו.
לפני הכל, הנה הקישור לאתר המשטרה שם ניתן לבדוק בקלות אם מגיע לכם החזר על הקנס או לא,
הנה הקישור https://auth.govforms.gov.il/mw/forms/<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
לצורך כניסה צריך סיסמא למערכת הממשלתית, מי שאין לו צריך לעבור תהליך הרשמה.
מי שאין לו גישה לקישורים, יכול להתקשר למס' 110 ולבקש מהם שיבדקו עבורו לפי הפרטים שמופיעים על הדוח.
איך מבטלים קנס קורונה? פעם שלחו לי קישור עם הרבה חומר בעניין. הנה
https://www.meser10.com/Mail/CountL...txF+v1E&elid=1XMX/UFYubAdT4O4k13L2EUJ8RUR2Q54
בנוסף, אשתף אתכם בקובץ המצורף איך אני ביטלתי את הקנס 500 ש"ח על מסיכה
תיהנו ותעבירו הלאה, אל תהיו אנוכיים.
לגבי מי שכבר שילם, יש להתעקש על כך שיש צו של בג"ץ המורה להחזיר את כל הקנסות שניתנו עד לתאריך 13.10.2020
בנוסף, יש לרשום בבקשה נוסח "הקנס שולם מחוסר ברירה ותחת לחץ, ולכן אין לראות בו כאילו הודה באשמה בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו.
סעיף 229(ח) לחסד"פ קובע, כי:
"שילם אדם את הקנס רואים אותו כאילו הודה באשמה בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו. אולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם ששילם את הקנס ותובע ביטל את הודעת תשלום הקנס לפי סעיף קטן (ג) או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו אף על פי שהודיע באיחור על רצונו להישפט כאמור בסעיף 230".
לאמור, מששולם הקנס על ידי הנאשם, רואים אותו כמי שהודה באשמה, הורשע ונשא את עונשו.
משמעות הבקשה שלפניי היא לאפשר למבקש לחזור בו מההודאה שניתנה על ידו באמצעות תשלום הקנס בהתאם לסעיף 229(ח) לחסד"פ.
מלשון סעיף 229(ח1) ניתן ללמוד כי במקרים מסוימים אכן ניתן לבטל הודעת תשלום קנס גם לאחר ששולמה-
אני רוצה להדגיש שהקבוצה לא מיועדת רק לקנסות קורונה אלא גם ובעיקר לדוחות בתחבורה ציבורית או דוחות על מצלמות וחנייה. ולא כפי שפורסם בטעות, אבל נחשפתי לכל כך הרבה מקרים ביום האחרון, כמות עצומה ומזעזעת של נוכלות ואטימות, שזה עדיין טיפה מן הים של תעשיית הכסף הענקית של הרשויות, על חשבון בני התורה יראי שמים שאין להם זמן לבזבז על ענייני כספים, וזוטות כאלו, ומנגד, הכסף הרי מיועד לצדקה ולא לכרגא, ולכן נשתדל כאן לפעול גם על למפרע וגם מכאן ולהבא בתקווה שנזכה שהכסף יגיע אך ורק לענייני קדושה ולא לרשעים.
צריך לדעת שגם אם הצלחתם לבטל את הדוח, הרי שישנם רבים שכלל לא מנסים, ומסתובבים בהרגשה לא נעימה כאילו תפסו אותם ח"ו בגניבה, ומעדיפים לשלם ולא להיתקל שוב בעולם האכיפה המאיים.
רשויות החוק יודעים את המצוקה הפסיכולוגית שמקבל הדוח נקלע אליה, ולכן בשנה-שנתיים האחרונות נתנו הוראה לפקחים שלא לרחם ולא להקל, רק ליידע את מקבל הדו"ח שיש באפשרותו לערער ובזה הם יוצאים יד"ח.
התפקיד שלנו הוא לעצור את התופעה ולאסוף הרבה הוכחות לכך שבאופן שיטתי הם באים במטרה לתת דוחות בשיטת מצליח ובכך גורמים עוול למאות אלפי אנשים ישרים בכל יום ויום.
ההוכחה היא פשוטה, כל מי שאי פעם ביטלו לו דוח כלשהו, אם הערעור התקבל, הרי שהתברר למפרע שנתינת הדוח הייתה בניגוד לחוק, ולא יעזור שיכתבו בנימוקים את המילים "לפנים משורת הדין".
אנחנו צריכים לאסוף כמה שיותר מקרים של דוחות מבוטלים, ולגשת למבקר המדינה עם העובדות, ולבקש לחייב את הרשויות להחזיר את הכסף לכל מי של ערער באותו עניין. ובעזרת השם, נחסוך בזה הרבה ביטול תורה להרבה אנשים ויש בזה זיכוי הרבים גדול.
(בסוגריים, כתוב בגמ' ב"ב ט. שאדם שפסקו לו לתת צדקה ולא נתן, באים עכו"ם ונוטלין הימנו בכוח, אז אם ערערתם ועשיתם את כל העצות שתקבלו כאן ועדיין מכריחים אתכם לשלם, אולי יש לעשות חשבון נפש, או חשבון בנק, להרבות צדקה זה רווח נקי. נא לא לכעוס עליי.. זה ברוח חודש אלול וימים נוראים שמזכיר לי מאזניים..אל תכעסו עלי.. מי אני בכלל שאטיף מוסר למישהו אני לא ראוי ולא אוהב להטיף מוסר לאף יהודי)
ורק בהצלחה!!
לבינתיים, אני מביא כאן 2 סיפורים שונים שקרו לי ולאחי בלי לדעת אחד על השני.
לפני כן אגלה את הסוד הבסיסי הידוע שהוא: לאחר שנתיים מתאריך קבלת הקנס, אין אפשרות להגיש כתב אישום נגדך, וממילא אם הגשת בקשה להישפט ולא קיבלת תאריך למשפט בתוך הזמן, הדו"ח מבוטל!!
לגבי דוחות משטרה ייתכן שמספיק שנה, לא מתחייב על זה, אבל כך זה היה אצלי בכל אופן צריך לבדוק לעומק.
ובכן, קיבלתי דוח על מצלמת מהירות, המכתב הגיע אליי רק אחרי 4 חודשים, החלטתי לבקש להישפט מתוך השערה שיש יותר מידי דוחות במצלמה ההיא שעוברים שם עשרות אלפי מכוניות ביום.
ואכן לאחר חודשיים הגיע אליי הודעה שהבקשה התקבלה ובהמשך אקבל תאריך למשפט. עברו חודשיים נוספים, והנה התברר שההשערה שלי היתה נכונה וביטלו את הדו"ח.
סיפור שני אצל אחי, שכבר הכיר את השיטה ופעל לפי הכללים: א. המתין עד לסוף תקופת הגשת הערעור וביום האחרון הגיש ערעור. ב. המתין עד לתשובה שהערעור נדחה, ג. המתין עוד חודש ואז הגיש בקשה להישפט, בינתיים עבר שנה והנה הגיע המכתב שהדוח בוטל עקב עומס על מערכת בתי המשפט.
אין שום אפשרות ללמוד ממקרה בודד או שניים לשאר מקרים, אבל תמיד כדאי למשוך זמן למי שיש כוח לזה ולהזהר לא למשוך יותר מידיי.
מול העיריות המצב קצת יותר מסובך וכן מול אגד וחברות תחבורה ציבורית, וגם יש שם פחות עומס על בתי המשפט לעניינים מקומיים, אבל תמיד אפשר לבקש לערער ולאחר מכן להישפט, בלי להילחץ ובלי להתרגש או לכעוס על מישהו, זה בסך הכל מערכת ולא אדם מסוים שעושה דווקא, הטענה שצריכה להיות מושמעת גם במשפט וגם בערעור, היא שמבקשים התחשבות עקב מצב כלכלי גרוע ולצרף אישור כלשהו שמוכיח את צדקת הבקשה, זה חובה בבית משפט כדי להנצל מהגדלת הקנס בכל מקרה.
שימו לב שכנגד סיפורי ההצלחה יש לי גם סיפורים שלא הצלחתי ונאלצתי לשלם על זה אספר בפעם הבאה בל"נ.
בהצלחה לכולם