Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • תודה
Reactions: Special ו-chely2 //
8 תגובות
היי
אני נהג חדש וצעיר,
4 חודשים אחרי שעשיתי את הרשיון, נהגתי 3 אנשים בזמן שהיה מותר לי רק 2.
(היה מותר לי כבר לנהוג ללא מלווה, אבל לדבר כזה חייבים מלווה)
תארו לעצמכם איזה עונש מקבלים על דבר כזה..
דבר ראשון שימוע על הרכב 30 יום.
דבר שני קנס 1,500 ש"ח
ודבר שלישי שלילה של הרשיון של 3 חודשים
וכפי שלמדנו בתיאוריה, שלילה מ3 חודשים ומעלה אומר שצריך לעשות ת'רשיון מחדש!!
למעשה מה שעשיתי בחסדי ה' לא עשו לי שימוע על הרכב, הקצין ריחם עלי ושכרתי עו"ד שהוריד לי את הקנס הכספי ל400 ש"ח על תנאי שלא העבור בשנתיים הקרובות את אותו עברה, וגם הוריד לי יום מהשלילה כך שסך הכול היה לי שלילה של חודשיים פלוס 28 יום כך לא הייתי צריך לעבור שוב טסט.
העיקר מה שרציתי להגיד:
נהג חדש. נהג צעיר. לא שווה להסתכן.
חשבו פעמיים לפני ביצוע עברה בחוק!
גם אני חשבתי שלא יראו אותי, ושזה לא כ"כ נורא, וזה בכלל לא עברה פלילי.
אבל בסוף אכלתי את זה.
חוץ מזה ששמעתי מכמה חברה שעשו רשיון והתגנבו ונהגו במקום סגור ללא מלוה, ותפסו אותם על חם.

בברכת הצלחה רבה.
ושלא נדע מצרות!
בס"ד

הדודה עוברת דירה, מכירים את ההתרגשות? אם כן, תשכחו את כל מה שידעתם, אצל הדודה הכל בא בטראומה. איזה לחץ, שה' ישמור. היא צורחת מכל ליבה, תשמרו על השידה, על הספה, על כלי הקריסטל (המזוויעים, בינינו) שהיא ירשה מסבתה ז"ל בפולניה, וכולי.

האמת, שאני חושב על זה עכשיו, סיפור מעבר הדירה של הדודה ובעלה כל כך מורכב, ארוך ומסובך, שאם נרצה להיות מדוייקים ולתאר את כל פרטי ההתרחשויות, יכלו כל המסכים בעולם, וכל שרתי פרוג יעלו על גדותיהם, וכל מקלדות העולם תישברה מחמת שימוש חורג, ועדיין לא נצליח לתאר את הסיפור המלא.

לכן, קבלו תקציר: הגברת עברה דירה, ואחרי בערך תשע-מאות סכסוכים וצעקות וזעמים וכעסים ודמעות ואיומים וחרמות ונידוים ובתי משפט ושכנים מזועזעים ורכילויות ומקרר שבור אחד - המעבר הושלם.

לכאורה, הכל היה טוב. ביתה החדש של הדודה בקומה נוחה (שלישית עם מעלית, והיא כבר דיברה עם וועד הבית שהמחיר החודשי עבור האחזקה יקר מידי וחסר כל פרופורציה והיא לא מוכנה לשלם אותו), החלונות גדולים, אין אנטנות סלולריות קרובות, כורסת השתיה של בעלה מוצבת כיאות בפינת הסלון, והעולם היה יכול להיות מושלם.

אבל, כשמדובר בדודה נחמה, אתם כבר יודעים, שום דבר לא מושלם: היא לא הצליחה לגשת לפתקים הדביקיים שלה.

כלומר. לפני חודשים ארוכים לימדתי אותה שאפשר לוותר על הפתקים הצהובים המרגיזים שהיא נטתה להדביק על כל חפץ בביתה, ותחת זאת לרשום אותם על שולחן העבודה. "פתקים נדבקים", אתם בטח מכירים.

אבל עכשיו, בדירה החדשה, אחד הסבלים כנראה נגע לה במחשב (ויש לה כבר כמה כיווני חקירה, כצפוי, וגם רמזים מבלבלים בכל אחת מהאופציות), ו.. אסון, אסון, הדודה לא גומרת לקטר: אני לא מוצאת את הפתקים החדשים שלי.

ולכן, הנה הטיפ. קודם כל עבור הדודה היקרה שתחי', וגם עבורכם, גלשי פרוג.

אז אם אתם משתמשים ב'פתקים נדבקים' על שולחן העבודה, ויש לכם ווינדוס עשר, והאפליקציה שלכם מעודכנת, אז שתדעו: כל הפתקים נשמרים אוטו' בענן. ו.. אפשר גם לגשת אליהם! מכל מחשב בעולם!

איך? אה, זה פשוט, מכאן:

https://www.onenote.com/stickynotes#

שימו לב שיש להיכנס עם שם המשתמש והסיסמה של חשבון הווינדוס שלכם, אותו חשבון שמוגדר לכם בווינדוס בבית/ בעבודה.

ועד פה, דודה. ופעם הבאה תשלמי כסף לטכנאי, במקום לשגע את האחיין שלך בטלפון, רק אומר...
נפתח בשאלה קצרה, אך טרם - הודעה.
לפני שנים רבות זכיתי להכנס לסדרת ייעוץ אצל תלמיד חכם אחד.
ישבתי איתו לא מעט, שוחחנו על כל מיני דברים. פעם אפילו דיברנו על החלום שלי לגדל חוות תנינים, או סתם תמנון קטן באמבטיה. במקביל; ניסינו להבין למה היפופוטמים זוכים לאפס יחס בגן חיות.
מכירים את זה?
הילדים רצים מכלוב לכלוב, צועקים למראה הג'ירפות או הגמלים או הטווסים, מעקמים פה חמוץ מול העטלפים, ומדלגים בשעמום על החצר המושקעת שבתוך השלולית הגדולה שלה רובצים להם בנחת שלושה ארבעה היפופטמים.
אם הייתי היפופוטם הייתי חי בדימוי עצמי שלילי לחלוטין.

בכל אופן, אותו תלמיד חכם אמר לי פעם כך: אפשר לדבר על כל נושא, אבל צריך לבחור את המילים הנכונות.
הטיפ הנ"ל מוכר מזה שנים, ובגלל הקושי לכתוב אותו בשפה נקיה - אולי לא משעתם עליו.
אז בואו נתחיל.

ברשותכם, טיפ קטן.
כשאדם יוצא ממקלחת או אמבטיה, הוא תמיד, תמיד - קופא מקור. בררר.
והשאלה היא... למה.
הרי יש חימום באמבטיה. חזק. לפעמים אפילו מפזר חום מחניק עד כדי ביאוש.
והתשובה - הפרשי טמפרטורות.
כי לא משנה כמה תחממו את חדר האמבטיה שלכם, שטח האמבטיה עצמו תמיד יהיה חם פי כמה וכמה. בזכות המים הרותחים המותזים מראש המקלחת.
וברגע שהאדם יוצא משטח האמבטיה, מסיט את הווילון (של א.א.א. יבוא ושיווק בע"מ, בד"כ עם איור סתמי מעיק של ברווזים עגומים אחרי התפרצות קורונה), מיידית הוא חוטף נפילה משמעותית של הטמפרטורה.
ומה הפיתרון?
או, קלי קלות.
לאחר הרחצה, להשאיר את ראש המקלחת פתוח, ולכוון את המים הרותחים על העוצמה הגבוהה ביותר. (אם ראש המקלחת נשלף, כמו בכל חדר אמבטיה סטנדרטי שמשמש גם ילדים, אפשר פשוט לאחוז אותו ביד ולכוון אותו לעבר הניקוז של האמבט) ואז לספור עד עשר, ורק אז לצאת ולהתנגב.
כי באותם עשר שניות, האוויר שבו האדם נמצא, במקלחת/ אמבטיה - יצטנן קצת, רק קצת, ובמקביל - השטח הסמוך למקלחון/ אמבטיה - יתחמם הרבה יותר.

ולא, זה לא מטופש כמו שזה נשמע. נסו ותיווכחו.

לשלל עייצע'ס במגוון נושאים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה