Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
"בית הישיבות – הגשר שלך לעולם התורה.
האם אתה מחפש את המוסד התורני המושלם עבורך או עבור יקירך? 'בית הישיבות' הוא המיזם הדיגיטלי היחיד והמתקדם מסוגו, הפועל בהכוונת ובברכת גדולי ישראל שליט"א. אנו גוף חזק ופעיל, מחויב למנוע נשירה מעולם התורה ולהבטיח שכל בחור ובחורה ימצאו את דרכם הרוחנית.
מה מציע בית הישיבות?
  • התאמה אישית מדויקת: בעזרת שאלון חכם ומידע מקיף על מאות מוסדות בישראל ובעולם, אנו מוצאים עבורך את הישיבה, הכולל, המדרשה או הסמינר המתאימים ביותר לרמתך, למגזרך, לסגנון לימודך ולצרכיך האישיים.
  • פלטפורמה אמינה ומובילה: ריכוז כל המוסדות התורניים במקום אחד, עם שקיפות מלאה, ביקורות והמלצות.
  • הצלת נפשות: כל בחור שמוצא את מקומו הנכון בזכות המערכת שלנו – זוהי הצלת נפש ממש, מתוך שליחות ובהשראת דברי חז"ל 'כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא'.
היו שותפים איתנו: בואו להיות חלק מהחזון שלנו. בין אם אתם מחפשים מוסד, רוצים לרשום מוסד חדש, או מעוניינים לתמוך בפלטפורמה או במוסדות ישירות – 'בית הישיבות' הוא הכתובת. תרומתכם אינה רק תמיכה כלכלית, אלא שותפות אמיתית בקירוב לבבות ובבניין עולם התורה לדורותיו."
אנו בשלבי פיתוח כרגע נשמח שתוכלו להציע מקומות אמינים וטובים שלאחר בדיקה יאושרו אי"ה
הקישור

https://betyeshivot.base44.app
הבעל - מוגדר כאברך כרגע (בביטוח לאומי, עוד לא התעדכן שם), בפועל אני בוקר לומד בכולל ועובד ממוצע 2.5 שעות ביום (זה גמיש אז זה יכול להיות יותר שעות בשישי למשל)
האשה - בחודשים האחרונים בין 5000 ל6500
כרגע יש לי 3 ילדים (1 במעון בהמשך כנראה גם ה2 יצטרפו)

השאלה שלי מה כדאי לעשות
א. קודם כל כמה שעות מינימלי אני צריך לרשום על אברך (אם 45 ש' שבועיות זה גם טוב)
ב. איך אני מחשב את הסכום המינימלי במצב הזה (שנה שעברה כמעט נתקעתי בנושא הזה)
ג. יש לי אפשרות לשלוח ידני את התלושים לביטוח לאומי שיעדכנו במערכת אבל אני לא יודע מה זה אומר, כי אני לא רוצה לשנות מעמד (או שזה לא מחייב כי שעות העבודה הם יכולים להיות אחרי השעות היומיות וגם בשישי)

הסיבה שאני לא רוצה לשלוח זה כי אני רוצה לקבל דרגה הכי נמוכה, אבל בגלל שזה מסונכרן עם ביטוח לאומי, ברגע שיתעדכן אני יחוייב רטרואקטיבי

אז מה עדיף לעשות?
קודם כל לזוג עם 3 נפשות והבעל אברך, מה הכנסה ממוצעת החודשית צריכה להיות?
דבר שני האם כדאי לי לא לעדכן את התלושים בב"ל ולהירשם כאברך (אם הממוצע של האשה לבד מספיק) ואז לחכות לראות מה יהיה בהמשך אחרי שיעודכן בביטוח לאומי או שעדיף לעדכן את התלושים ואז יחושבן לי גם המשכורת של העבודה וגם הכולל וגם של אשתי

בקיצור מה עדיף?
תודה (אם בשביל לענות לי חסרים פה פרטים אז תשאלו)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה