Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אולי אתם עכשיו במקום הזה,
תיכננתם להתארח אצל ההורים
אולי תיכננתם לארח אותם,
אך פתאום היום הילד קם עם חום
פתאום לבעל יש כאב בגרון
או שסתם התקשרו מהגן של הבת ואמרו שהיא צריכה להיכנס לבידוד

ואתם מידעים את הסבתא
והיא אומרת בלהט ש--
"מה פתאום, עד שהיא בישלה,
תגיעו וה' יעזור"

או שזה ממש מעליב אותה שאתם ככה רוצים לבטל הזמנה

או שהיא אומרת שזה בסדר
כי היא מחוסנת

או שאתם בעצמכם סרולוגים
אז בטוח כאב הגרון זה ויראלי, נו חסר וירוסים בעולם?!

או שאתם אומרים שמקסימום הבעל יהיה עם מסכה ליד השולחן
מקסימום תשמרו קצת מרחק

כי לא נעים
וסבתא כל כך מבקשת
וגם איך פתאום נבשל את כל החג..

אז ב"ה היום יש בדיקות ביתיות
ותשובות במקום
וזה לא מסובך לוודא

וגם אפשר פשוט לא להגיע
ולהסביר יפה ממקום הכי אמיתי ואוהב
ואם אתם חושבים שזה מקום לשאלת רב
אז תשאלו.

רק רציתי להגיד לכם
שגם אם זה לא נעים פתאום לא להגיע
ול"תקוע את ההורים" ברגע האחרון בלי אורחים--

אז זה הרבה הרבה יותר לא נעים
לראות אותם אחרי כמה ימים מונשמים
או
גרוע מזה.

(מלב כואב. מאד.
וסליחה אם הכאבתי למישהו)
  • 343
  • Image description
    "אמא, הילדים הכינו לך כרטיסי ברכה בגן. הם כתבו לאבא ואמא שנה טובה ומתוקה, ואני הוספתי בכתב קטן: ע"ה.
    מה את עושה שם למעלה? סימנים לסעודה את כבר לא יכולה להכין, אולי סבתא תשלח לנו. גם בגדים חדשים לחג לא תקני איתנו לעולם, ובכלל אנחנו באבל ואסור לנו לחדש.
    אני יודעת שהמילים שלי קשות לך, מרגישה אותך למעלה, מתגעגעת לילדים שהשארת פה. רוצה לחבק עוד פעם אחת את התינוק הקטן שלך.

אמא, דבר אחד את בטוח יכולה לעשות בראש השנה גם אם את למעלה, אנא, תעוררי עלינו רחמים… תתפללי שתהיה לנו שנה טובה, שנזכה לגאולה, ושניפגש שוב, בקרוב.
    שלך, ברכה."

שמי ברכה טימסיט (17) מבית שמש ואני הבת הגדולה אחרי שני בנים. קשה לי להאמין שעבר כבר שבוע וחצי מאז שאמא נלקחה על אלונקה ולא חזרה.
    הכל התחיל בשבת אחר הצהריים, אמא אמרה שהיא לא מרגישה טוב והלכה לנוח בחדר. מידי פעם ניגשתי לראות מה קורה אתה, היא היתה שקטה מאוד ומכווצת מכאב ...
    עברו שעתיים, שבת יצאה ואבא חזר מבית הכנסת. הוא נגש לאמא, ניסה להביא לה אקמול ולהבין מה הבעיה. אמא אמרה שכואב לה מאוד הראש, יש לה סחרחורת ובחילות…
    עברה שעה ופתאום אני שומעת את אבא צועק לי מהחדר: "תחייגי להצלה, מהר!" תוך דקות ספורות הבית התמלא פרמדיקים, הוצאתי את הילדים לשכנים וחילקנו ספרי תהילים.
    המתח היה נורא, התינוק שלנו, שרק עכשיו ישב על הברכיים של אמא נרדם עם בגדים בעגלה. אחרי דקות שנראו כמו נצח הם נסעו באמבולנס אבל זה היה רק בשביל הפרוטוקול... אמא כבר לא היתה איתנו ואבא ליווה אותה לבד בפעם האחרונה...
    Image description
    כשהוא התקשר מבית החולים לספר לנו על הפטירה, התחלנו לצעוק בבכיות נוראיות, רק עכשיו ישבנו יחד בסלון ודיברנו בנחת, איך יכול להיות שפתאום היא הלכה?
    אמא, יהודית טימסיט ע"ה, היתה בשבילינו הכל! דמות מאירה ואוהבת שהשרתה שלווה ורוגע על הבית. מעולם לא היו לה אפשרויות אבל היא נתנה לנו הרגשה שלא חסר כלום ולידה הרגשנו מאושרים ובטוחים.
    אמא השאירה אותנו לבד להילחם את מלחמת הקיום. מנחמים שהגיעו בשבעה נדהמו מהמצב בבית, מהעניות, מהמזגן המקולקל...
    אני רק בת 17. מבוגרת מספיק בשביל להבין את עומק המצוקה והבדידות שלנו. צעירה מידי בשביל לקחת אחריות כלכלית, רגשית ופיזית על כל המשפחה.
    אני פונה אליכם ומתחננת: תעזרו לי לגדל את האחים האחיות והתינוק הקטן, תנו לי את היכולת להכין אוכל מבושל, לקנות בגדים לחג ולדאוג לבית שיתפקד למרות החלל הנורא.
    שנה טובה, ברכה.
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה