Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
שלום וברכה
בהמשך ל
אשכול השכן החשוב, שקבל במה מפוארת וטוב שכך. שלא לדבר על התובנות הרבות והחשיבות בשיקוף לציבור היקר שלנו.

רציתי להעלות קבוצה נוספת. הם לכאורה לא בסיכון, אף אחד לא מדבר עליהם ובטח לא בפומבי.
והם האחרונים שיעוררו ויציפו את כאבם העצום.

אלא שטיפין טיפין עם התמשכות התקופה המאתגרת בה אנו מצויים. לפתע עולים וצפים בקול דממה דקה. זעקתם האילמת של מתמודדי הנפש.

אנשים ונשים נערים ונערות שחיים איתנו בקהילה. שלעולם לא חשבנו, לא דמינו מה עומד מאחורי המסכה. עם מה הם מתמודדים? מה הם חווים?
ובזמנים כאלו שהעולם כולו כספינה המטרפת בים זועף. עולמם שלהם -- על אחת כמה וכמה.
אם בזמני שגרה עוד משכו הם את העגלה ביזע ובדמע. מי יוכל לשער בנפשו עד כמה רבים השברים כעת.
עבודה. משפחה. תעסוקה וילדים הכל מתערבל בחרדה איומה ונוראית. שאופפת ומחניקה נשימתם של כל יושבי הבית.

ונכון. אנו בדור שיש מענה וארגונים לכל דבר.
אך אלו הסובלים בשקט מצמית. שגם לחייג או להזעיק עזרה זהו הר ענק בשבילם.
וכל פעם, כל פעם מחדש זהו מאבק נצחי. הלצאת למלחמה או לא? האם יש עוד שרידי כח שנותרו או שזה מעל ומעבר?

להם ולמשפחתם מבקשת אני מענה
לעיצות, כלים רעיונות ודברי עידוד. איך להמשיך ולו שגרה מינימלית. בזמן שהם ממצים את כל דרכי הסיוע. אך עדיין רחוקים מהישועה....

שחרור מהיר יותר: משרד הבריאות עדכן את ההנחיות המאפשרות יציאה מבידוד, לאחר שפרסם מסמך תחת הכותרת "אשפוז וטיפול בקהילה לחולים מאומתים" בו מפורטות ההנחיות החדשות, והעדכניות, לכלל החולים המטופלים בקהילה, במלוניות או בבתי החולים, וכן ביחס לבני המשפחות ואלו שבאו עמם מגע. המסמך מגדיר מחדש חלק מההנחיות כאשר בין היתר קוצרה תקופת היציאה מהמחלה לחולים מאומתים שהחלימו וכן לבאים מחו"ל.

בין היתר נקבע, כי חולים סימפטומטיים יצאו מהבידוד שנכפה עליהם לאחר שעברו לפחות 7 ימים מתחילת הסימפטומים, ו-48 שעות לפחות מחלוף הסימפטומים. בנוסף, כדי לצאת מבידוד יצטרך המטופל לקבל שתי בדיקות שליליות ברצף, שנדגמו בהפרש של 24 שעות לפחות. זאת, כשעד כה נדרש פסק זמן של מספר ימים בין שתי הבדיקות הקובעות, שרק אם שתיהן יצאו שליליות הוא יכל לצאת מהבידוד.

לגבי חולים שלא פיתחו תסמינים, חולים א-סימפטומטיים, נקבע כי יציאה מבידוד תתרחש לאחר שעברו לפחות 5 ימים מהבדיקה החיובית הראשונה. בנוסף, נדרשות שתי בדיקות שליליות ברצף, שנדגמו בהפרש של 24 שעות לפחות. במידה ומדובר בחולה א-סימפטומטי או שהוגדר במצב קל ולא אושפז כלל בבית החולים במהלך מחלתו, הוא כלל לא נדרש לבדיקה שנייה, "אם חלפו מעל 30 ימים מבדיקות ה-PCR החיובית הראשונה, ו-48 שעות לפחות מחלוף הסימפטומים, הוא מוגדר חולה שהחלים ורשאי לצאת מבידוד".

אך הבשורה המהותית נוגעת לבאים מחו"ל, כשנראה כי במשרד הבריאות הפנימו את הלקחים מפרשית המיליונר האמריקאי שקיבל אישור מסמנכ"ל המשרד הפרופ' גרוטו, ושם מבקשים להסדיר נוהל גורף שימנע את המצב העכשווי שבו היו נוסעים שזכו לפטור והיו כאלו שנדרשו בכל מצב לשהות בבידוד. מעתה, הבאים לחו"ל שיוכלו להציג אישור שחלו בקורונה בתקופת שהייתם בחו"ל והחלימו, נדרשים להציג קביעה של רופא בישראל שאכן הייתה החלמה. עם זאת. יש לשים לב שמדובר רק בכאלו שהיו חולים והחלימו.

לשם כך על הנוסע להציג תיעוד לכך שאכן היה חולה (אישור שהיה חיובי לקורונה), וכן תיעוד על בדיקת PCR שלילית אחת לפחות, במועד מאוחר לבדיקה החיובית. לאחר מכן המגיע מחו"ל יידרש לבצע בדיקת PCR נוספת בישראל, לאישור ההחלמה. מודגש כי עד לקבלת תשובה שלילית בארץ עליו לשהות בבידוד (בביתו או במלון).

מדובר בבשורה למגיעים מחו"ל שעד כה נדרשו לשהות בבידוד במשך 14 יום, גם אם כבר חלו והחלימו, וגם אם הוכחו כשליליים. יחד עם זאת, עדין משרד הבריאות מסרב להכיר בתוצאות הבדיקות הסרולוגיות, כאשר במסמך מובהר כי לא יינתנו הגדרות החלמה על בסיס בדיקות סרולוגיה, כיוון שעדיין לא ברור האם הן מעידות על החלמה. הנוהל הזה בעייתי מבחינת הבאים ממדינות אירופה וארה"ב, שם מתייחסים היום לתוצאות הבדיקות הסרולוגיות (שמספקות גם הוכחה לכך שהנדבק חלה בעבר וכבר פיתח נוגדנים), כהוכחה מוחצת המעידה על החלמה.

בנוסף, משרד הבריאות מנחה את קופות החולים לפתוח 'מרפאות קורונה' ('התפרצות') ייעודיות. מדובר במרפאות ממוגנות המיועדות לתת שירות ובדיקה למבודדי בית ולחולי קורונה. לפי הנחיות משרד הבריאות, הכניסה אליהן תאושר רק לצוות רפואי ממוגן ולחולים עצמם. לא תתאפשר כניסה למרפאות אלה למטופלים אחרים, ותבוצע הפרדה מוחלטת בין חולים לבין מטופלים השוהים בבידוד.
מוקד מיוחד בראשו יעמוד יו"ר סיעת יהדות התורה בכנסת ח"כ יצחק פינדרוס אשר ימנה סוללה של עורכי דין חרדים בכירים שיפעלו משפטית מול התלונות ודוחו"ת שניתנו באפלייה סלקטיבית.

מדובר במוקד מיוחד שכבר הוקם והחל לאסוף תלונות של אזרחים. מאוחרי הקלעים הוקם צוות מיוחד בראשותו של פינדרוס לצד סוללת עורכי הדין בראשות בכירי עורכי הדין עו"ד משה מורגנשטרן נציג דגל התורה בעיריית בני ברק והמשנה לראש לשכת עוה"ד עו"ד יוסי ויצמן לצד צוות נרחב של משפטנים, שירכזו פניות בנושאי האפלייה ויטפלו בו במישור הבירוקרטי ובמישור המשפטי.

פינדרוס מרים את הכפפה ומגייס סוללת עורכי דין נגד האפלייה הסלקטיבית
הזעם שהתעורר בציבור החרדי, שהובא לידי ביטוי בהבלטה כאן באתר, נתן את אותותיו בכנסת ויש מי שלוקח את הדברים ברצינות ומגייס סוללת עורכי הדין לטפל באפלייה נגד המגזר בחלוקת הדו"חות וההגבלות | כל הפרטים בפרסום ראשון
פוליטי1.7.2020 | 19:09

שוטרים במאה שערים צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

פרסום ראשון: בעקבות המקרים החוזרים ונשנים המעידים על אפלייה חמורה בפעילות המשטרה ומשרדי הממשלה בכל הנוגע להתמודדות מול התפשטות נגיף הקורונה - יוזמה בכנסת, מוקד מיוחד בראשו יעמוד יו"ר סיעת יהדות התורה בכנסת ח"כ יצחק פינדרוס אשר ימנה סוללה של עורכי דין חרדים בכירים שיפעלו משפטית מול התלונות והדוחו"ת שניתנו.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי היוזמה שהבשילה בימים האחרונים בעקבות שורת תלונות ועדויות קשות שהתפרסמו בין היתר גם באתר 'בחדרי חרדים שהוביל סדר יום בנושא ואף הבוקר פרסם משה ויסברג מאמר מערכת חריף בעניין, ולאור זאת החליטו בלשכת יושב ראש סיעת יהדות התורה בכנסת להרים את הכפפה ולזעוק את זעקת האפלייה הסלקטיבית נגד המגזר החרדי.

מדובר במוקד מיוחד שכבר הוקם והחל לאסוף תלונות של אזרחים. מאוחרי הקלעים הוקם צוות מיוחד בראשותו של פינדרוס לצד סוללת עורכי הדין בראשות בכירי עורכי הדין עו"ד משה מורגנשטרן נציג דגל התורה בעיריית בני ברק והמשנה לראש לשכת עוה"ד עו"ד יוסי ויצמן לצד צוות נרחב של משפטנים, שירכזו פניות בנושאי האפלייה ויטפלו בו במישור הבירוקרטי ובמישור המשפטי.

חבר הכנסת יצחק פינדרוס אומר ל'בחדרי חרדים': "ברור שכל אחד מחוייב לשמור על 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם' ולפעול כפי שהתורה מצווה אותנו וגדולי ישראל שמנחים אותנו" אך הוא מציין כי "מידי יום מגיעים אלינו פניות כואבות של אזרחים חרדים הנענשים רק משום היותם חרדים. מקרים של אכיפה בררנית או מוקצנת באופן חריג, אדם שיצא מהרכב ומיד חטף דו"ח או אחר שהמסכה כיסתה "רק חצי מפניו וספג דו"ח, כשאזרחים שאינם חרדים קיבלו מאותם פקחים/שוטרים אזהרה בעלמא".

"לדבר הזה צריך לשים סוף. אזרח חרדי אינו סוג ב'", מבהיר חבר הכנסת יצחק פינדרוס, תוך שהוא קורא לציבור לפנות למוקד הפניות ולשלוח תיעודים או בצירוף עדויות שמיות בלבד, של אכיפה סלקטיבית או התנכלות חריגה לאזרחים חרדים.

את החומר יש להפנות במפורט ככל האפשר, למייל המצורף שיטופל במהירות האפשרית. mms0584529553אין לכתוב כתובת מייל
( להחליף את ה# ב@ )
הבטחות צריך לקיים, אך כדי שיהיה קיום לתגובה אבקש לנהל דיון ענייני בלי תגובות שיובילו לנעילת או מחיקת האשכול, ויותר מכך – הפתרון המוצע כאן אינו מהווה פתרון רק לבעיה זו, הוא מרכיב עמוק ומרכזי בכל נושא וענין, ואני פועלת בצורה זו גם בעבודה גם בשיח בתוך המשפחה, וגם בדיונים עם חברות וילדי, ומי שתרצה ללמוד מניסיון חיי הקצרים, תוכל לקרוא ואולי אף להחכים.

באשכול שפתחה
@קצרה 'נמאס לכם שכועסים עליכם ומאשימים אתכם', כתבתי תגובה ארוכה שמגדירה מבחינתי את הטעות שבעקבותיה הציבור החרדי מושמץ בתקשורת, וכתוצאה מכך חש אפליה בסביבות מסויימות, וכמו שכתבו שם בהרחבה לא בכל מקום חשים בכך, אך כאן אנסה להציע פתרון.

דבר ראשון – התגובה היא מורכבת מעט, עמוקה, אך היא קורס לימוד לפתרון משברים בכל עת ובכל מצב, מי שתרצה להבין באמת את כוונתי, זה לא יהיה ברפרוף, אלא בקריאה.

דבר שני – אני לא מוכשרת בכתיבה, [אין לי חגורת יוקרה של קהילת סופרות מקצועיות] ולכן לא לדון בטעויות ניסוח, או מילים מיותרות.

דבר אחרון – זו דעה סובייקטית, אמנם מניסיון, אך מותר לחלוק במילים מכובדות.

אז בואו נתחיל – זאת הייתה התגובה:

אני לא אשת יח''צ, וכמובן לא אשת פרסום

אבל מכיוון ועובדת בחברה גדולה [מאד] ומכירה התנהלות עיתונאית וציבורית, מתחילת הקורונה ממש מהימים הראשונים שלה אני מתריעה כאן על שיח ציבורי פנים חרדי, מסוכן מאד.

אנסה לתאר מעט את אשר התרחש כאן במדינת ישראל -
תחילת הקורונה בלבול גדול, אף אחד לא יודע איך מתמודדים, לא יודעים מה הפתרון, לא יודעים מה נכון לעשות ומה לא.
פוליטיקאי טוב הוא פוליטיקאי שמדבר, כרגיל המעשים אינם נבדקים לאחר הדיבור,
אבל הפעם בשונה מדברים אחרים אין אפשרות רק לדבר, צריך לעשות מעשים.

ראש הממשלה שלנו - שהוא באמת אלוף העולם בדיבורים, מתחיל למסור שיעור יומי, ומנפח נתונים ברמה מכוערת, המספרים מתחילים לגדול, אבל עדין לא מגיעים לאחוז מתוך דבריו של ראה"מ [מיליון חולים עד פסח, זוכרים?]
התחלואה עולה, ובציבור מתחלחלת ההבנה שיש כאוס מושלם, בנט כדרכו כאיש עסקים עולה על הגל, ומתחיל להסביר מדוע רק הוא יצליח לפתור את הבעיה.

הציבור הישראלי מתחיל להבין שיש בעיה אמיתית, והוא חושש מאד, אני לא חושבת שהפחד היה מהקורונה, אלא מהרגשת הכשלון, מהתחושה שהנה ראש הממשלה שניצח 5 מערכות בחירות בישראל וזקוק סוף סוף גם לעשות ולא רק לדבר, לא מצליח להשתלט על המגיפה.

בהקבלה למצב כלכלי דומה, עסק מורכב מפותל ומלא בסעיפים במדינה רחוקה מתגלה ככשלון, ועכשיו היו''ר דירקטוריון ומנכ''ל החברה המוצלחים לא מצליחים להתמודד עם הקושי.

ועכשיו הדילמה - כל נער צעיר לימים מבין שההגבלות בימי הפורים, [5000 איש] והמסיבות עיתונאים שלאחר מכן לא יפתרו את הבעיה, אבל איך יכול להיות שה'אנשים המוצלחים בעולם', העומדים בראשות הממשלה של ישראל לא מצליחים מול נגיף כה קטן.
מחפשים אשמים, מחפשים אנשים שלא שמרו על הכללים - ומצד שני אין לה את הגב האיתן והחזק לעמוד בצורה ברורה ואמיצה להגן על עצמם על הציבור אותם הם מייצגים.

את מי הכי קל להאשים ? את המגזר החרדי, מדוע?
א. צורת החיים שלו היא קהילתית, מקומות המפגש שלו מרובים, בתי הכנסת מלאים, ישיבות מרכזות במתחם קטן מספרים ענקיים, השיח והדיבור ביניהם הוא פעיל באחוזים גבוהים מעל כל מגזר.
ב. זהו ציבור שבאמת הכי קל לו להדבק, ובוודאי יהיו שם מספרים יחסית גבוהים.
ג. פיקוח נפש - מילת הקסם.... הפכו כל החלטה של ראש הממשלה ומנכ''ל משרד הבריאות [שניהם לא רופאים] להחלטה רפואית שכל מי שאינו שומע לה הרי הוא 'רוצח' ח''ו רח''ל ל''ע עפ''ל.
ד. בציבור החרדי ישנן קבוצות וקהילות שנושא בתי הכנסת, ישיבות, תלמודי התורה, וכוללים יהיו אצלם קו אדום, שלא בקלות יצליחו להוציא אותם משם. נגיף מסתורי שגרם למוות של 200-300 איש, לא יגרום לרבנים שלהם לסגור בתי כנסת.

ועכשיו שימו לב לתהליך -
לוקחים את אותם קבוצות שלא ישמרו על הכללים, הופכים אותם למסוכנים, למפיצי המגיפה,
ומולם עולה ח''כ חרדי - מה אתם רוצים שהוא יעשה? שיגן עליהם... ח''ו - הרי הם קיצונים נגד גדו''י, אסור להגן עליהם, לנסות לומר שהם לא חרדים.. אף חילוני לא יבין את זה, כי מבחינתו כל לובש שחורים הוא חרדי, וניואנסים שיש בתוככי המגזר ממש לא מעניינים את החילוני הממוצע.

כל איש ציבור חרדי - עיתונאי חרדי - לא יכול להגן על הקיצוניים, ובאותו הרגע ממש הוא חפר את הבור שבו הצליחו לקבע בדעת הקהל - שהחרדים מפיצי המגפה.

עיתונאיים חרדים היו בימים הראשונים לשטרימר החדש, כל התכנסות של 10 אנשים למנין, זכתה לכותרות ענק, לפתיחת מהדורות חדשות בכלי התקשורת החרדים, כל אדם שהפר החלטה ממשלתית הפך במחי יד לרוצח, כל התקהלות אסורה בחצר של אדמו''ר כזה או אחר, לוויה כזו או אחרת נהפך לכלי התקפה כנגד אותו ציבור.

מה שהעיתונאים שלנו לא למדו, והחכי''ם הנכבדים שלנו לא הבינו - אצל החילוני אין הבדל בין קיצוני לבין מודרני. יש חרדי - דת''ל - חילוני. זהו.
כמו שאף אחד במגזר החרדי לא מבין את ההבדלים שבין 'בית הלל' ל'צוהר' ל'הר המור' 'מרכז הרב', כך אף חילוני לא מבין את ההבדל שבין פלג כזה או אחר, חצר אדוקה או מודרנית. חסיד ברסלב שרוקד ברחובות או אברך מכולל בית הלל שלא מוציא עיניו מהגמרא - כולם נחשבים ל'חרדים'.

את הטעות הקטנה והמהותית הזו - עדין לא קלטו. ולעולם לא נצליח לשנות את המושג 'חרדי'.

אתן דוגמא - כאשר אנחנו שומעים את המילה 'נוצרי', מבחינתנו הוא אדם שמאמין בנצרות, והוא הולך לכנסיה פעם בשבוע, וזהו. האם אנחנו מודעים שיש כ30000 כתות שונות בתוך הנצרות, חלקם שונאות אחת את השניה ומהרהרות עליה שהם מחריבי העולם, והמלחמות שם לא נגמרות. האם אנחנו מכירים משהו מתוך זה????? לא.
ככה החילוני לא מבין את ההבדל.

מה הדרך להתמודד?
יש!
אבל מכיוון ואף אחד לא יקרא עד לכאן - אז חבל לי לכתוב :)
צר לי שארוך מידי, אבל אי אפשר לקצר.

ולאחר עשרות תודות, תגובות, ובקשות פתרון... מצאתי את הזמן לכתוב את דעתי.
בתגובה הבאה :)
אבד בחור ישיבה היקר מאוד לבעליו. כן. אבד בחור ישיבה. הלוואי אחד! מדובר באלפים. תשתפכנה אבני קודש בראש כל חוצות. זה המצב! והבחור הזה, מאוד מאוד יקר לבעליו. המוצא הישר מתבקש בכל לשון של בקשה להשיבו לאביו שבשמים.
מסתובבים כעת אלפי בחורי ישיבות אבודים שאין להם מסגרת. אין להם מישהו שיכול לתת להם מענה.
בחור ישיבה, אני פונה אליך כעת. אין ברירה! אתה מוכרח לקחת אחריות על עצמך! האמת היא, בינינו, בימים כתקנם לא הייתי מצפה ממך שתיקח אחריות על עצמך. בדור שלנו שהלחץ החברתי מכתיב אותך במאה אחוז - אתה לא ישות לכשעצמה. אתה לא מספיק יציב בשביל לקחת אחריות על עצמך. אבל את הקורונה לא אני הזמנתי, אלא בורא עולם. ועלי הקב"ה לא סמך! ולכן כשאני הייתי בחור ישיבה זה לא קרה! ועליך הקב"ה כן סומך!
ואני שוב חוזר ואומר: בחורי ישיבות של דורנו לפעמים מפתיעים בחוט שדרה שלהם. כן. כנראה שהקב"ה גם נתן כוחות. אלו לא רק התמודדויות יותר גדולות! זה גם כנראה כוחות יותר גדולים!
בחור יקר, אני רוצה להציג לפניך את המפה! איפה אתה נמצא. המפה הזו ממש (לא) במקרה כתובה בסוף הפרשה שלנו, פרשת בלק. אנדרלמוסיה. 160,000 יהודים נצמדים לפעור. עוברים את העבירות הכי חמורות בתורה... שליש מכל ישראל יורד לשאול תחתית. נו. מה עם משה רבינו??? מה הוא אומר??? שום דבר! שקט! נתעלמה ממנו הלכה. פתאום המסגרת זזה לצד. אין ישיבה. אין מי שיגיד לך מה לעשות. הפקרות מוחלטת.
וזה לא קרה סתם! זו לא פשלה! הקב"ה הזמין את המצב המטושטש הזה! כן. בסוף ארבעים שנה. הקב"ה מזיז את כל ההנהגה לצד. המסגרת מתפרקת... ההפקרות חוגגת... וכאן הקב"ה פונה אליך אחד על אחד: "בני היקר! שלום לך. הפעם אני רוצה אותך בגודל טבעי! אותך ורק אותך! עד עכשיו היית בתוך קפסולה... בתוך חממה. שמרו עליך. עטפו אותך. הכתיבו לך את הקווים האדומים. היו לך מוסכמות ברורות מה זה מינימום של יהודי, ומה לא בא בחשבון.
"אבל עכשיו הכל פתוח ולכל כיוון. ואתה כעת בודד בעולם, ואני מזמין אותך לחדר יחוד איתי! אני החתן, ואני רוצה שתהיה הכלה שלי!", אומר הריבונו של עולם.

זה המצב שהיה אז בחטא פעור. הפקרות מוחלטת. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. משה רבינו לא אומר כלום. נשיא שבט עובר את העבירות הכי חמורות, וזה לגיטימי...

והקב"ה מזמין כלה! כלה אחת! מישהו אחד שמוכן להפגין נאמנות לקב"ה! בלי שום הכתבה מלמעלה. ו... והקב"ה מחכה, ואם לא תקום כלה אחת שתסכים להתייחד עם הקב"ה. הקב"ה מפרק את כל המערכת. (ולא כיליתי את בני ישראל בקנאתי) ואז קמה כלה אחת ויחידה!!! שקראו לה פנחס בן אלעזר, והפגין לקב"ה נאמנות. אף אחד לא דיבר איתו. הוא לא קיבל שום הוראה מלמעלה. הוא עשה מה שעשה ממקום של חדר יחוד! נאמנות של כלה לבעלה - אביה שבשמים. אותו פנחס נהפך להיות אליהו הנביא. והנביא האחרון בנבואתו האחרונה מוסר את התסמין האחרון.
איך תדע שמשיח הולך להגיע??? הנה אנוכי שולח לכם את אליה הנביא לפני בא יום ה' הגדול והנורא! כולם בטוחים שאליהו הנביא הזה זה איש אחד כזה גבוה, עם קול חזק שצועק: "רבותי. הנה אני". אז זהו, שלא! המהר"ל אומר: שאליהו הנביא זה סוג של עבודת ה' מיוחדת שה' ירצה אותה לקראת הייחוד! מה??? איזה סוג עבודת ה' תהיה לפני בא יום ה' הגדול והנורא???
פתאום שוב תהיה אנדרלמוסיא בעולם. כל המסגרת תתפרק. כל אחד מוצא את עצמו לבד לבד. איפה שאף אחד לא אומר לו מה לעשות. ושם, בשקט בשקט, הקב"ה פונה אליו: אתה מוכן להתייחד איתי??? או שאתה מוכן לשתף פעולה רק בתור נגרר? האם אתה יודע לתפקד רק כשיש מסגרת, ויש מוסדות, ויש קהילה, ויש מישהו שדופק לך על הראש וקורא לך לסדר. או שאתה מסוגל לבחור בי גם בחדרי חדרים איפה שאף אחד לא נמצא???
הנה אנוכי שולח לכם את אליה הנביא! פעם היה אליהו הנביא אחד... היה פנחס בן אלעזר אחד. אבל לפני בא יום ה' הגדול והנורא, ה' ידרוש את זה מכל בחור ישיבה! כל יהודי ימצא את עצמו בסיטואציות שאף אחד לא יודע. ואני יכול לעשות מה שאני רוצה. אני יכול לחיות חיים כפולים. וכאן הקב"ה קורא לי לחדר ייחוד! אבא שבשמים פונה לי ואומר לי: רק אני ואתה פה! בא תתייחד איתי! בא תפגין לי נאמנות! רק אני רואה!
בחור ישיבה יקר: זו המפה כעת! אנחנו לא הזמנו את זה. אנחנו מצידנו צריכים לכאוב את המצב הזה ולא לרצות אותו. אבל אחרי שזו המציאות! אז הקב"ה מזמין פה משהו! ה' רוצה אותך! והוא כנראה רוצה אותך בלי קביים, בלי גלגלי עזר, אז תפגין! תפגין לו נאמנות! תוכיח לאבא שבשמים שאתה נאמן לו. מזל טוב חתן כלה
משום מה אני מסתובבת בתחושה מוזרה.
סביבי אנשים שומרים על ההנחיות +-
רובם הולכים עם מסכות ושומרים על מרחק...

ובכל זאת אנשים נדבקים וחולים מתגלים כל הזמן.

באיזושהי צורה - התיאוריה וצורת הטיפול של משרד הבריאות נכשלה או שהמדינה לא יכלה לעמוד בה כלכלית...
הסגר הוטל מהר . קטע במהירות את ההדבקה - אבל ברגע שרק ניסו לשחרר אותו מעט עם הגבלות - פרצה לבה גדולה של הדבקות מחדש
זה אומר שהתאוריה של משרד הבריאות לגבי הטלת הסגר - עובדת רק כל עוד הסגר חזק והרמטי.
כל עוד אין חנויות / מקומות עבודה / תח"צ / מערכות חינוך ועוד.
ברגע שפותחים - הגל מרים את ראשו מיד... וההגבלות לא עוזרות.

אין למדינה כפי הנראה יכולת כלכלית לחזור לסגר - במיוחד שהם נוכחו שההתאוששות מהסגר הקודם היתה ועודנה הרבה יותר איטית ממה שהם חשבו - אם בכלל.

ומקבלי ההחלטות נקלעו לדרך ללא מוצא.

אז למה אנחנו אמורים לקבל כל יום מנת נזיפות כאילו אנחנו אשמים??
רוב האנשים עושים את ההשתדלות להזהר... ובטוחים אולי שצועקים עליהם כי השכנים בטח לא...

אם ההגבלות לא מספיק עוזרות. או שמספיק סוררים בודדים כדי ליצור כאוס-
אז ההגבלות הללו אינן פתרון מספק.
וזה שאין פתרון אחר לא מצדיק להאשים את התושבים בזה שהם קיימים ולכן יש הדבקה--
מומחים של מכון ויצמן עורכים בחודשים האחרונים סקר יומי ע"מ לעקוב אחר התפשטות הנגיף ולתרום למאבק בנגיף.
הסקר אנונימי
מוזמנים כולם להשתתף ולתרום את חלקם:

למהדרים אפשר לענות בכל יום עבור כל המשפחה.
אחרי הפעם הראשונה, הוא מזהה את הפרטים הראשוניים (לפי המחשב), וזמן המענה מתקצר.

כמובן שהתזכורת היומית שתקבלו ממערכת הסקרים, תזכיר גם לומר פרק תהילים, על הבריאים שיתמידו, והחולים שיתרפאו, וכל המגפה (עם שלל הצרות שבאו בעקבותיה, ברוחניות וגשמיות) תיעלם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה