Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לא מצאתי צורה אחרת לפנות למערכת האתר - אז אני פותחת אשכול לצורך זה.
@prog
@מרשמלו

אני פונה אל מערכת האתר לאחר שכבר הגעתי ליאוש.
(ומאמינה שאני לא היחידה)

עם ישראל עובר כעת תקופה לא פשוטה. ובנוסף לכך המגזר החרדי סובל מאפליה מובהקת.

אבל-
יש אנשים שאיבדו את הצפון.
מתעקשים לעצום עינים ולשכוח שמדובר בחיי אדם.

לצערי, ביותר ויותר אשכולות בפרוג אני מוצאת רוח מפחידה שמנשבת.
זה מתחיל בהתרעמות (מוצדקת) על האפליה. וממשיך בשטיפת מוח והסתה למניעת בדיקות.
(סליחה על השימוש במילה הקיצונית. אבל זה ממש זה, גם אם לא מתוך כוונה תחילה.)

לא רוצה לתייג ניקים והודעות ספציפיות. אבל אני חושבת שכדאי שיצא מטעם פרוג מזכר ברור בענין, בדומה למה שיצא בעבר.
וכן הנחיה מה לעשות עם פוסטים שכאלה. (האם לדוח כתוכן שלילי?)

ונכון שהאפליה כואבת מאוד, בפרט שיש לה השלכה מעשית של פרנסתם של כולנו. אבל הפתרון לא יכול להיות כזה שיוביל להדבקות המונית ואולי חו לעליה של מספר החולים הקשים.
(ובינינו, אם לא נבדקים- אז כל אלו שנחשפו לחולה ממשיכים בחייהם כרגיל, ומדביקים עוד ועוד אנשים.)

וגם אם במבט לאחור יתברר שלא כצעקתה. הרי שמי יכול לקחת על מצפונו את ההימור הזה????

אפשר להגיש בקשה ולבטל את הקנס.
הכל עניין של פרופורציות
תחשוב רגע אחד, לו היית נולד בשנת 1900. כאשר אתה בן 14 מתחילה מלחמת העולם הראשונה ומסתיימת כשאתה בן 18 עם 22 מיליון מתים.
אחרי זה מופיעה מגיפה עולמית :" השפעת- הספרדית", שהורגת 50 מיליון אנשים. אתה חי עדיין ואתה בן 20.
כשאתה בן 29 אתה שורד מהמשבר הכלכלי העולמי שהתחיל עם קריסה של הבורסה
בניו יורק גורמת לאינפלציה , מחסור בעבודות ורעב באוכלוסיית העולם.
כשאתה בן 33 הנאצים עולים לשלטון.
כשאתה בן 39 התחילה מלחמת העולם השנייה.
כשאתה מגיע לגיל 45, אתה מבין שבמלחמה מתו 60 מיליון אנשים מתוכם בשואה 6 מיליון יהודים.
כשאתה בן 52 התחילה מלחמת קוריאה.
כשאתה בן 64 התחילה מלחמת וייטנאם ומסתיימת כשאתה בן 75.
ילד שנולד בשנת 1985 חושב שהסבים והסבתות שלו אין להם שום מושג מהם הקשיים בחיים? אבל הם שרדו כמה מלחמות ואסונות.
היום בתקופתנו יש לנו את כל הנוחיות בעולם, ונחשפנו למגיפה חדשה.
אנשים מתלוננים שבמשך כמה שבועות צריכים להיות בהסגר בבתים. יש להם חשמל, טלפונים סלולריים, אוכל, מים חמים, וגג בטוח מעל הראש. דברים כאלה ונוחיות כזו לא הייתה קיימת באותם הימים, אבל האנושות שרדה למרות הקושי ולא איבדו את שמחת החיים.
היום אנחנו מתלוננים שצריכים להסתובב עם מסכות בכל מיני סופרים, קניונים ועוד.
עם מעט פרספקטיבה שלנו אנחנו יכולים לגרום לנפלאות. צריכים להגיד תודה שאנחנו חיים, ונעשה את כל מה שנחוץ כדי להגן על עצמנו ועל הזולת!
אני חושבת שאת הקטע הזה צריך לשתף ולפרסם לכל העולם, ואם אתה או את באותה דעה, תעזרו ותפרסמו.
תודה לה' שאנחנו בחיים !!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה