Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
במוצאי יום קדוש זה, יום שביעי של פסח, עומד לו יהודי במטבח ביתו ורואה לנגד עיניו 19 ק"ג מצות מכונה, ח"י ק"ג מצות יד כשיטת רש"י, 25 תבניות ביצים, 9 בקבוקי שמן אגוזים פקועות פשתן ונפט, שש חבילות מרור מרקיב, מלאן קמח תפו"א, ועוד כהנה וכהנה מוצרים מיותרים שערם על עגלתו הערופה ביש חסד, שילם טבין ותקילין, וברגע אחד עומדים לאבד את ערכם הנקוב בצ'קים דחויים מכאן ועד עצרת.
קניות בלי שיקול דעת.
הוא היה רוצה לכתוב על איזה פתק את הכמויות הריאליות, אבל בחג אסור לכתוב, וחוץ מזה הפתק בטוח יאבד.

בפסח דאשתקד, פסח קורונה, גם קנה את הכמויות הנ"ל כי חשבן שנמצאים בבית כל היום וצריך לאכול.
השתא קנה משום שיוצאים לטייל ובחוץ התיאבון בריא.
וגם שנה הבאה יקנה מטעם שיתחדש אז.
לא חבל? ומה פיתרון?

כידוע כל מה שעושה הקב"ה בעולמו הכל בשביל ישראל. ולשם כך ברא הקב"ה פיצ'ר קטן בג'ימייל ושמו הודעות מתוזמנות, אדם עומד כאן וכותב הודעה שתישלח לתא הדואר הפרטי שלו בר"ח ניסן תשפ"ב. ניתן באותו מחיר לתזמן עם זמן פתיחת המכירה של משנת יוסף.

אפשר גם לכתוב סתם תזכורות כמו; לא להיפגש עם שיינדי, היא מוציאה לי את העיניים עם הסטים שלה.
או לתזמן לפני ראש השנה: נשפך יין על הקיטל!

בקיצור, מה שאתם רוצים. תתפרעו עם רעיונות.
מי שמעוניין...
בכיף:)
  • 1K
  • לפני יותר משנה הכניסו גוגל "שיפור" לדפדפני כרום. דף שלא מדפדפים בו בדקות האחרונות יורד מזיכרון המערכת, כדי לחסוך בזיכרון, וכשמבקרים בו בפעם הבאה הוא מתרענן מחדש.
    הם קוראים לזה discards - השלכה.
    השיפור הזה גורם לבעיה גדולה כשמעלים קבצים גדולים במג'יקוד, ג'מבו מייל וכדומה. אחרי כרבע שעה של העלאה הדף "נזרק", וכשמבקרים בו בפעם הבאה הוא מתרענן, וכך ההעלאה מופסקת באמצע.
    לא ראיתי כל כך עיסוק בבעיה, וכיון שמצאתי את הפתרון אני שמחה להציג אותו כאן, לתועלת מי שמוטרד ממנה כמוני.

נכנסים ללשונית chrome://discards/ (מומלץ לשמור בסימניות).
    שם יש מידע מפורט על כל הלשוניות הפתוחות, הניקוד שלהן שמשפיע על זמן השלכתן, הפעם האחרונה שקראו בהן והפעם האחרונה שהן רועננו.
    תחת העמודה Auto Discardable יש סימון "וי" לכל לשונית המיועדת לזריקה ורענון.
    אם רוצים שלשונית מסוימת לא תיזרק ולא תתרענן, לוחצים מתחת ה"וי" על Toggle ואז ה"וי" הופך ל"איקס" - וזהו. הלשונית הזו לא מושלכת, עד לסגירתה.
    • תודה
    Reactions: sol key1 //
    0 תגובות
    במהלך חיפושיי אחרי חומר אודות @יונה ספיר הגעתי לאתר ביזנעס, וקראתי משהו שאני בטוחה שיעניין פה חלק מהקוראים:
    לא יודעת אם מותר להעתיק, לכן משאירה רק קישור:
    אולי @יונה ספיר תאשר שנעתיק לפה(אם זה תלוי בה), אני מאמינה שזה יהיה עדיף
    אז אם אתם כמו רוב בית ישראל. מתכננים לצאת בימי חול המועד למגוון מקומות.
    חשוב לי שתשמעו רגע את הצד השני.
    יש לי אח שלצערי כרגע לא שומר תורה ומצוות. והוא מנהל אטרקציה די פופלארית. והוא שומר שבת. הוא יכל בקלות לפתוח בשבת כמו כל המתחרים מסביב. אבל הוא מאמין בשמירת שבת אפילו שהוא לא רואה רווחים מדהימים כמו בסיפורים.
    אח שלי נפגע כלכלית קשה מאוד בקורונה. הוא כמעט קרס כלכלית.
    אז בואו נעזור לו. לו ולעוד בעלי עסקים שחורקים שינים וממשיכים לשמור שבת בציפורנים.
    בואו כציבור נעדיף עסקים כאלה על פני אחרים.
    בואו נחפש רק אותם ונפרנס אותם.
    אח שלי לא צריך תרומות הוא צריך שפשוט יגיעו אליו. הוא אוהב לעבוד. אבל הכי קשה לו זה שהוא רואה חרדים שאמונים על תורת השם ואמונים על שמירת השבת. מעדיפים עסקים ואטרקציות שלא שומרים שבת.
    בואו ניתן להם כח.

וטיפ קטן: תגשו אליהם בסוף. תגידו תודה. ותגידו שהגעתם בגלל השבת. אין לכם מושג כמה שבתות עוד העסק הזה ישמור שבת בזכות זה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה