Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 162
  • מתוך העלון השבועי של השגחה פרטית
    קצת נבין כל פרק שאנו אומרים דרך האשכול עד כמה כוחה גדול
    נס גלוי עם פרק תהילים סיפר לי הרב ח. ע. פ. ממקסיקו, נכדו חביבו של הגאון המפורסם הרב מיכאל פרץ שליט"א מחשובי הרבנים במקסיקו: לפני חודש אני מקבל טלפון מיהודי בן שישים. איני מזהה את הקול שלו, ואחרי שהוא אומר לי מי הוא ומה שמו, אני נזכר שראיתי אותו אי פעם. שום קשר מיוחד לא היה לי איתו עד אותה שיחה, והוא אומר לי: "אני רוצה להזמין אותך לסעודת הודיה". הוא גר באזור שלי, ולכן אני שמח להיענות לבקשתו, למרות שלא ברור לי מדוע נבחרתי דווקא אני להשתתף בסעודה שלו. "על מה ההודאה?" שאלתי. "עברתי קורונה. חודש שלם הייתי מורדם ומונשם, והתעוררתי, ברוך השם". "ברוך רופא חולים!" התרגשתי. אדם הגיע עד שערי מוות ויצא לחיים! כל מאורע כזה נוטע תקוה לרפואה ולהחלמה. עדיין לא חשתי קשר אישי במיוחד דווקא אליו, אבל שמחתי איתו ביחד, והודעתי כי אבוא בעזרת השם. לא הייתי היחיד שקיבל טלפון כזה. בסעודה נכחו שמונה עשר אנשים, חלקם הכירו את המחלים יותר, חלקם פחות. כולנו תמהנו, מדוע הוא הזמין דווקא אותנו, אבל הוא לא השאיר אותנו במתח זמן רב מדי. האיש, שברחמי ה' יתברך חזרו אליו כוחותיו, פתח בדברים: "כששכבתי מורדם, ראיתי איך אני עולה לשמים, ופתאום אני רואה את אמא שלי, שכבר נפטרה. היא אומרת לי: 'מה אתה מחפש כאן? תרד למטה!' 'אני רוצה לרדת', אני אומר לה, 'אבל לא יכול'. 'תסתכל עכשיו למטה', היא אומרת לי, 'ותראה שאתה יכול'. אני מסתכל למטה, ומה אני רואה? את כולכם! כל האנשים שנמצאים כאן בסעודה. אתם מחזיקים ספר תהילים ומתפללים עלי, וסוחבים אותי כלפי מטה. חזרתי לעולם הזה בזכותכם!" כשהוא אמר זאת, עבר לי רעד בכל הגוף. לא ידעתי! אני אומר לכם שלא חלמתי איזה כוח יש לתהלים שאני אומר. בסך הכל נתנו לי את השם של היהודי הזה. אמרו לי שהוא במצב קשה, לקחתי ספר תהילים ואמרתי פרק אחד. רק פרק אחד! ואז הזכרתי את השם שלו. ואני, עם הפרק האחד הזה סחבתי אותו חזרה לארץ החיים. חוץ ממני יש עוד שבעה עשר יהודים ששמעו את הדברים מפי היהודי שהיה תלוי בין שמים לארץ, וגורלו נחתם לחיים. עכשיו אנחנו כבר יודעים איך אנחנו, הבריאים, יכולים לעזור לאחינו החולים.
    מוזמנים להגיש בקישור:

מי יכול להגיש את הבקשה למענק נוסף
    תנאי הזכאות
    עוסקים פטורים שהתקיימה לגביהם אחת מהאפשרויות האלו:
    סכום המחזור המוצהר למע"מ לשנת 2020 בתוספת כל סכומי מענקי הוצאות ששולמו לעוסקים עבור שנת 2020, נמוך מ-90% מסכום המחזור העסקי המוצהר למע"מ בשנת 2019.
    במקרה זה קיימת זכאות מלאה למענק בהתאם לשיעור הירידה בפעילות.

סכום המחזור המוצהר למע"מ לשנת 2020 בתוספת כל סכומי מענקי הוצאות ששולמו לעוסקים עבור שנת 2020, הוא מ-90% ועד 100% מסכום המחזור העסקי המוצהר למע"מ בשנת 2019.
    במקרה זה קיימת זכאות מופחתת למענק, 65% מהמענק בהתאם לשיעור הירידה בפעילות.
    עוסק פטור שפתח את עיסוקו במהלך שנת 2019 יחושב לו לתקופת הבסיס "מחזור מגולם" כלומר, המחזור שדווח בהצהרה השנתית לשנת 2019 כשהוא מחולק במספר החודשים ממועד פתיחת התיק עד 31.12.2019 והתוצאה תוכפל ב-12.
    עוסקים מורשים שהתקיימה לגביהם אחת מהאפשרויות האלו:
    סכום המחזור המוצהר למע"מ בתקופות הזכאות בשנת 2020 בתוספת כל סכומי מענקי הוצאות ששולמו לעוסקים עבור שנת 2020 נמוך מ-90% מסכום המחזור העסקי המוצהר למע"מ בתקופת הבסיס.
    במקרה זה קיימת זכאות מלאה למענק בהתאם לשיעור הירידה בפעילות.

סכום המחזור המוצהר למע"מ בתקופות הזכאות בשנת 2020, בתוספת כל סכומי מענקי הוצאות ששולמו לעוסקים עבור שנת 2020 הוא מ-90% ועד 100% מסכום המחזור העסקי המוצהר למע"מ בתקופת הבסיס. במקרה זה קיימת זכאות מופחתת למענק, 65% מהמענק בהתאם לשיעור הירידה בפעילות.

עוסקים חדשים שהתחילו את פעילותם בינואר-פברואר 2020, והתקיימו לגביהם שתי האפשרויות הבאות:
    מחזור חודשי מינימאלי של 1,500 ₪ בתקופה שבין 1 בינואר 2020 עד 29 בפברואר 2020
    קיבלו לפחות שני מענקי הוצאות עבור שנת 2020.

תודה להקדוש ברוך הוא, ולמדינה.
    • תודה
    Reactions: חנה תהילה1 //
    4 תגובות
    • נעול
    479
  • רציתי לשתף אתכן, התלמידות והמורות וכל מי שרוצה לחייך בקטע האקטואלי הבא:

משפטים שצריך לומר אחת ולתמיד

מורה יקרה,
    1. מתי תביני שאחרי שעושים כוכבית 0 צריך לחכות שנייה ורק אז לדבר...
    2. כן, אפשר לעשות כוכבית 0 ועדיין נוכל להשתתף בשיעור...
    3. כולנו איתך, הכל בסדר, אנחנו פשוט על השתקה
    4. גם אנחנו יושבות מול הקיר, בדיוק כמוך
    5. למה הקול שלך כל כך רענן למען ה'?
    6. אנחנו כותבות את מה שאת אומרת, שימי לב להאט
    7. למה לשאול שאלות בפניה אישית? אל תסבכי אותנו....
    8. אל תעשי "השתקת חדר הועידה בוטלה" בדיוק כשאני שרה, לא מצאת זמן אחר?...
    9. די לשלוח הקלטות, הסרטות ושכפולים במייל מידי יום, זה מזכיר לנו אותך...
    10.אמאל'ה, שכחנו להוציא אותך מהשרשור, תשכחי את מה שכתבנו טוב?
    תלמידה יקרה,
    1. אני יודעת שאפשר בקלות לבטל את ההשתקה, אל תעבדי עליי...
    2. למה שלחת את אחותך להגיד שאת כאן?...
    3. למה עברת שוב לממתינה ריבונו של עולם??
    4. שוב שכחת להשתיק את עצמך... הבגד שקנית נשמע מהמם....
    5. אל תנסי לדבר מהבטן כדי לחפות על הקול הישנוני שלך, זה נשמע גרוע יותר, מבטיחה לך...
    6. התשובה ששלחו לך במייל על מה ששאלתי כבר לא רלוונטית....

שיחון למידה מרחוק
    · לא הצלחתי לבטל את ההשתקה = ישנתי
    · נכנסתי ממש קצת אחרי תחילת השיעור = עליתי רק עכשיו, סליחה....
    · בנות אתן איתי? = אין אפילו בת אחת שלא ישנה \ אוכלת\ רבה עם אחותה עכשיו???
    · נפלתי מהקו = לא ידעתי את התשובה לשאלה
    · יש למישהי משהו להוסיף? = שנייה, נאבד לי הדף הבא, אז תדברו בינתיים....
    · המורה, עד מתי השיעור? = חסר לך אם את ממשיכה אפילו דקה אחרי סוף השיעור...
    · היו 5 ממתינים בחדר הועידה = זה לא שאני נעלבת אבל....
    · "קלי אתה ואודך" = תפילת הלל על הבוקר בתוספת הרצאה מרתקת על כל פתרונות התקשורת...
    מעבר לסיבה הבסיסית שהחיסון מגן רק ב-95 אחוז
    ולזמן מוגבל שאינו ידוע.
    ולכן חיסון העדר חשוב כדי להגן על האוכלוסיות הפגיעות.

יש עוד סיבה מהותית שלא נכתבה פה.
    וירוס הקורונה מפתח מוטציות.
    איך קורות מוטציות? כאשר הוירוס משכפל את עצמו בגוף האנושי מתישהו השכפול יוצא לא מדויק - ומתפתחת מוטציה.
    קצב התפתחות המוטציות תלוי במספר הנדבקים.
    ככל שיש יותר נדבקים הסיכוי למוטציה חדשה הולך ועולה.
    אם אנחנו לא רוצים להחיש מוטציה חדשה - שאולי ח"ו תפגע גם בצעירים ואולי תהיה עמידה לנוגדנים של המוטציות הקודמות / החיסון -
    יש לנו חוב להפחית במידת האפשר את מספר הנדבקים.

גם אם החיסון לא מונע נשאות של הנגיף - את ההשתכפלות שלו בגוף הוא וודאי מונע (הנוגדנים מתקיפים אותו מהר מדי) וכך יופחתו הסיכויים למוטציה אלימה יותר.

ולמי שנתפס מאד בקונספירצית הפגיעה בפוריות -
    midaat.org.il/articles/diseases/covid19/covid19-vaccine-fertility/

למה "התלבשו" המאיימים על הפוריות ?? - כי היא אחד הדברים החשובים מאד לכל אחד . ונקודה רכה להפחדה..

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה