בעבר פירסמתי בקשה במדור "רשות הרבים" ביתד נאמן.
לתועלת הכלל מעלה כאן את כל העיצות שקיבלתי
חילקתי את התשובות ראשית לכל הפתרונות הטבעיים שבורא עולם נתן לנו בטבע, ולאחר מכן פתרונות רפואיים.
יובש בעיניים/ פתרונות:
בקשר ליובש בעיניים, גם לי היתה הבעיה הזו, וקניתי המון טיפות וכלום לא עזר, הפתרון היחיד היה לשתות הרבה מים, כל שעה עגולה כוס מלאה, ואחרי שבוע הבעיה נפתרה.
תנסי ותראי תוצאות.
לאחר שאובחנתי עם יובש בעיניים קיבלתי הוראה לשים טיפות כל 3 שעות עד 120...
בהיותי אמא צעירה לכמה פעוטות התענינתי בפתרון אחר.
באותה תקופה השתדלתי לרדת במשקל על ידי דיאטה עם כמעט 0 % שומנים. ויטמין A שהוא המפתח ללחלוחית העין פשוט לא נקלט בגוף ללא שומן.זו היתה הסיבה ליובש .קיבלתי ויטמין A במינון גבוה ועוד ויטמינים וכן שינוי בהרכב המזון ומאז ועד היום בס"ד איני סובלת מיובש כלל...
היה לי גם יובש בעיניים ועוד דברים יותר קשים, תרופות עזרו רק לתקופות קצרות
עד שהגעתי לתזונה נכונה,במשך תקופה, וברוך השם יצאתי מזה ומעוד דברים.
אני ממליץ על שיעורי הרב אשרוב באתר בסוף הדברים
ויש עוד-כמו ספר של הרב אסחייק.
להלן 3דברים שיכולים לעזור ליובש בעיניים 1לשתות מיץ צנון עים קצת לימון להוסיף 1או2 כפות שמן זית ידוע ששמן מנטרל צריבה ויובש ,2לרסק 3 בננות בבלנדר להוסיף קצת מיץ לימון וקצת שמן זית ולשתות ,3 לסחוט מיץ גזר להוסיף שמן זית ולשתות,לעשות את אחד הדברים שכתבתי 3 ימים רצופים.
אני עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעיניים ועד עכשיו (מלפני חצי שנה), לא היה שום דבר.
לאחרונה , נהיו לי פתאום גירודים ואדמומיות בקיצור תופעות לוואי.
אני משתמשת בטיפות עיניים בשם הילוקומוד וברוך ה' עוזר מאד אלו טיפות בלי מרשם.
ועל בסיס טבעי כך שגם אם זה חס ושלום לא יעזור זה לא יעשה יותר גרוע.
א'. נשמע שניסת רק סוג אחד, הטיפות עינים ליובש שונות אחת מהשניה, ושווה לנסות עד שמוצאים את המתאים, (למרות העלות) לדוג' לגבי סיסטין לי מתאים רק סיסטין אולטרה, וסיסטיין באלאנס והידריישן גרמו לי לצריבה וחוסר נוחות, כך ששווה לנסות עוד סוגים,
ב'. למרות שסיסטיין מפרסמים שזה ללא חומר משמר ולכן עלותו יקרה, רופא אחד אמר שהם שמים משהו אחר במקום והוא היה מעדיף בלי זה, והמליץ לי על 'הילו קומוד' שקצת יותר זול ודווקא נהנתי מזה, ישנם טיפות 'טירס נטורל פרי' שגם מאד נהניתי, (מגיע בבקבוקונים קטנים).
ג'. ישיבה ארוכה מול מחשב מגבירה את תחושת היובש, אין ברירה חייבים לקחת הפסקות, (אני נאלץ גם בקריאה ממושכת לעשות זאת).
ד'. לפעמים בעונת מעבר יש תחושת עיקצוצים שזה נובע גם מאלרגיה עונתית בשילוב היובש ואז צריך לקחת טיפות עיניים נגד אלרגיה (גם בזה יש סוגים הגורמים לצריבה).
ה' כשלוקחים טיפות נגד יובש צריך לקחת הרבה ולא מספיק איזה פעם פעמיים ביום.
בעלי סובל מיובש בעיניים לאחר ניתוח לייזר.
הוא משתמש בטיפות בשם tears natural free כמה פעמים ביום וזה פשוט פותר את הבעיה!
(נמכר ברוב בתי המרקחת)
1. לפעמים התסמינים שאת מזכירה יכולים להיות כתוצאה של "לחץ" מסוים - (במקרה זה יש לבדוק מה מקור הלחץ ולהרפות ממנו,(אולי לחץ של פרופקציוניסטיות- כלומר לעשות דברים מושלם כשאין מספיק כוח, זמן, שקט וכד')
לי אישית בזמן של עומס מחשבתי או הספק רב שיש לי להספיק וכדו' נהיה לי תסמינים כאלו עיניים אדומות וצורבות בהרגשת עיפות וכבדות)
2. לפעמים שימוש בתכשירים מסוימים יכולים לגרום לתופעות כאלו. יכול להיות תכשירי מריחה כמו סוגים של קרם לחות שונים ותכשירי איפור. או לי נגרם תופעות אלו מקרם נגד שיזוף.
לגבי הטיפות - יש טיפות קלות ונוחות - בשם ג'נטיל לשימוש לאורך כל היום כמה פעמים שמעונינים.
בשביל הלילה עדיך משהו יותר ממשי כמו ג'ל - יש סיסיין ועוד אפשרויות, תשאלי את רופא העיניים שלך.
לי מאד מאד עוזר שימוש באומגה 3 על בסיס יומי, בקפסולות או בשמן פשתן.
כי מה שקורה ביובש, יש שתי אופציות או שאין מספיק דמעות (ואז גם יש אפשרות לסתום את שק הדמעות)
או שהדמעות לא מספיק אפקטיביות - ואז האומגה 3 נותן לדמעות יותר שמנוניות והן מצליחות להגן על העין.
יש אפשרות של בדיקה ע"י מדבקה שמצמידים לעין לכמה דקות ורואים האם יש מספיק דמעות .
השבוע רופא אמר לי שיש אפשרות של טיפול בלייזר ב-2 אופנים: 1. ללטש את הקרנית ואז תצמח קרנית חדשה ובריאה,
או 2. ע"י הלייזר עושים נקודות קטנות על הקרנית שמצמידה את הקרנית לשיכבה שמתחתיה ואז הקרנית יותר חזקה ולא נפגעת.
מה שמאד חשוב כשקמים בבקר, לא לפתוח מיד את העינים,
אלא להמתין מעט ורק אחרי כמה דקות לנסות בזהירות לפתוח,
ניתן לעסות מעט את העין בזהירות ורק אח"כ לפתוח.
כשיש מזג אוויר יבש להשתדל עוד יותר לתת לעין לחות
וכן כשיוצאים לרחוב ויש רוחות להרכיב משקפיים (למי שאינו מרכיב משקפיים אפשר משקפי שמש או משקפיים רגילים ללא מספר)
זה גורם שתהיה הגנה לעיניים מפני כניסת אבק וגרגירי חול
אני שמה כל לילה משחה דורה טירס וטיפות רפרש
אם אני מתמידה ושמה טיפות כל שעתיים המצב הרבה יותר טוב
וכמובן להיות במעקב אצל הרופא
למיטב ידיעתי ומניסיון משפחתי היובש לא נעלם וצריך לתת לעיניים לחות כל הזמן.
הייתי ממליצה לך להמנע מאיפור, קרם פנים וכו למשך חודש
)אולי כדאי לך גם לסדר גבות בחוט/פיצטה ולא בשעווה)
אחכ את יכולה לחזור בהדרגתיות אבל לא להתקרב לאיזור העיניים:
כל האיזור שמעל לעצמות הלחיים ועד הגבות הוא ציפוי עור דק יחסית כשמבפנים יש את גלגל העין. כל חומר כמעט מסוגל להזיק שם לעין.את יכולה להשתמש בקרם עיניים- ללא כימיקאלים וכן באיפור ללא כימיקאלים.
רופא ממוחה בתחום יובש בעיניים:
ד"ר מיכאל אלפרד, שירות פרטי בהדסה עין כרם-תבדקי אם יש לך מימון מקופ"ח.לקוחות מאוחדת שיא כמעט לא משלמים על ביקור אצלו.
בכל מקרה- כדאי לך להתקשר לעזר מציון, יש להם שלוחה להמלצות על רופאים לפי הבעיה הספציפית שלך, איזור המגורים שלך וביטוח הבריאות שלך.
עוד עיצה..
בספר שימוש תהילים(ספר עוד מזמן הגאונים- אם אני לא טועה) כתוב להגיד את פרק ו בתהילים. אני לא זוכרת למשך כמה זמן וכמה פעמים ברציפות אבל באופן כללי הפרק הזה מכוון כנגד חולי בעיניים.
אני לוקח וממליץ על ביפנטן טיפות שמועיל ליובש.
ומכירה את התופעה מבני שסבל ממנה מאוד עד שמצאנו את ד"ר שרון גולדברג רופאת עיניים. מקבלת במאוחדת ובמכבי בבית שמש. היא רופאה מומחית מאוד. ואנושית. עוזרת עד לשלב מציאת הנוסחה של הטיפות המתאימות . (יש הרבה אפשרויות של סוגי טיפות ושילוב שלהם. סיסטיין זה רק הקדמה..)
אני גם סובלת מיובש בעיניים, ואני משתמשת בטיפות עיניים שנקראות- הילו קומוד HYLO COMOD (נמכר בבית מרקחת גם ללא מרשם רופא) וזה לאחר שהשתמשתי בטיפות ומשחה שגרמה לי ליותר כאב...
ככל הידוע לי אין לזה תרופה שמחזירה את הרטיבות הטבעית לעין. אם תדעי אשמח שתעדכני.
אני פשוט חיה עם הטיפות האלו כל היום.
אני טופלתי ע"י ד"ר דיסטניק מנתח עיניים. הוא מקבל ב"ב.
מס' טלפון של המרפאה שלו- 03-6188624
אבא שלי סובל מיובש בעניניים בצורה כרונית עד ששום טיפות לא עזרו לא וכשהגיע לרופאה פרטית מאוד מומחית בתחום אמרה לו שהדבר שהכי מועיל הוא לשטוף עיניים כמה שיותר -במים פושרים עד חמימים.
בלילה חובה לפני השינה וכן כשחוזרים מדרך,בבוקר בקיצור זה הדבר שבאמת הכי עזר לו.
יש איזה רופא בבנין של שערי העיר ברח' תורה מצוין שהוא עובד בקופ"ח מאחודת, ובשערי העיר הוא מקבל פרטי,
הוא מוכר משקפים פלסטיק בלי מספר, זה בעקרון לאנשים שעוברים ניתוחי לייזר בעין ולובשים את המשקפים כדי שלא יכנס להם קרינה לעין,
אני לובשת את זה בשביל שיהיה לי לחות בעינים, זה עושה לעינים כמו סאונה,
אחרי 2 דקות שהמשקפים על העיניים רואים מטושטש כי ניהיה אדים במשפקים,
יש עוד פתרון שהרופא שם בעין 'פלג' זה כמו סתימה בחור, אז הוא שם 'פלג' בכיס הדמעות ואז הדעמות שיש בעינים מרטיבות קצת את העינים שמים את זה במקום בלי הרדמה
קוראים לרופא דר' דוייב מרפאת עיינים בשערי העיר
המספר טלפון הוא טל: 02-5008777 /3122 *
פקס. 02-5003333
רציתי להמליץ על טיפות תרופתיות בשם: ג'נטיל, אבא שלי משתמש בזה כ-15 שנה ומאד נהנה, א"צ במרשם רופא, אולי יפתור את הבעייה, רפואה שלימה.
אני בת 29 וגם סובלת מיובש כרוני בעיניים בצורה קיצונית.
מי שאיבחן את הבעיה הוא ד''ר סמאדג'ה משערי צדק ( לא ערבי, ממוצא צרפתי)
לעיתים בעיית היובש היא כתוצאה מבעיה אחרת שקיימת. ( לדוג' אצלי, בעקבות היובש פניתי לרופא שאמר שיש לי ''קרטוקונוס'' שזו בעיה בקרנית) ממליצה לבדוק...
אני משתמשת בטיפות בשם ''רפרש'' שזה בעצם דמעות מלאכותיות.( גם לי הטיפות ניסית צרבו מאוד בעין). חשוב מאוד לשים לב שזה לא מכיל חומרים משמרים שמזיקים לעין לתווך הרחוק( כך לפי המלצתו של רופא עיניים).
אני ממליצה ללכת לדר' עאמר רדגונד
היא מומחית במחלות עינים
אנחנו במאוחדת, והיא עובדת במאוחדת בקניון מלחה כל יום שני לסירוגין טלפון:025846400
טיפות שעזרו לי מאד ולכל אחד שאני מציעה רואה שיפור
טיפות אלו נקרא: "טריס נטורל פרי" על האריזה כתוב גם באנגלית וגם בעברית
טיפות אלו מגיעה לא בתור בקבוק שלהם אלא כה 32 בקבוקונים קטנים חד פעמי
והמעלה שלהם שמיד שאני פותחת את החבילה אני מחלקת את הטיפות ושמה בכל תיק וארנק חלק ליד המיטה
כך שתמיד שאני יוצאת מהבית יש לי את הטיפות זמין
טיפות אלו לא שורפות דקה אחרי שאת שמה אפשר לפקוח את העינים וזה יעיל על המקום
טיפות אלו קצת יקרות אבל עם מרשם זה יותר זול למרות שלא צריך מרשם לטיפות אלו
אני ממליצה על רפלקסולוגית מקסימה, גב' לימור הררי (מתגוררת בב"ב) המטפלת בבעיה שהעליתם.
מטפלת לימור הררי: 053-4875504.
יש לנו נסיון עם רופא מומחה בשם בועז שעאר בדיוק בנושא הזה, והוא הפנה אותנו למנהל מחלקת עיניים בהדסה עין כרם כמדומני ששמו פרופסור סלומון. דוקטור שעאר מקבל במאוחדת סניף מלחה. מקצועי מאוד ואדיב מאוד
זה המספר האישי שלו +972 50-661-6911 תנסו דרך מאוחדת ואם אינכם במאוחדת תתקשרו אליו ישירות.
בצעירותי גרתי בירושלים, סבלתי נוראות מגרוי בעינים, מגיל ילדות מוקדמת, שכלל הפרשות מהעין, וגרם לגירוד בלתי פוסק בעין, הרופאים בשעתו זיהו זאת כאלרגיה אביבית, טופלתי בהרבה סוגי תרופות, הרבה פעמים גם עם קורטיזון, בבחרותי למדתי באיזור הצפון [זכרון יעקב] גם שם סבלתי קשות, לאחר מכן עברתי לגור באיזור גוש דן [בני ברק] ולהפתעתי לאחר תקופת מה באה הישועה, עדיין היו שנים ספורות שהרגשתי מעט מעט את הענין, אך כעבור כמה שנים חלף כלא היה. אני תולה זאת בלחות הקיימת באיזור גוש דן שעוזרת מאד לעינים, היו שנים שכשבאתי לבית הורי בירושלים לכמה ימים כבר חזרתי להרגיש את הגרוי בעינים, יתכן אמנם שגרמו לכך גם שנויים פיזילוגיים נוספים.
ש אדם בירושלים שיש לו בית טבע בשם מאור הטבע הוא נמצא ברחוב הפסגה בבית וגן, הוא מרפא טבעי גדול ויש לו תרופה לעיניים משהו מיוחד לי ולאחותי הייתה בעיה ששום תרופה שנתנו לנו לא עזרה והוא נתן לנו טיפות ותוך זמן
קצר הכל נעלם אחרי שנים של חיפושים, וגם עוד שכן שלנו עם בעיה כרונית בעין שלקח תרופה שלו לעין תוך שבועיים עבר לו ג"כ אחרי שנים שהוא חיפש פתרון והרופאים ייאשו אותו,
קוראים לו רחמים עדני והמס' שלו הוא 0548598722 תנסו להתקשר לשאול אותו הוא אדם מיוחד במינו.
אני סבלתי מזה ונגרמו כל הזמן דלקות והייתי אצל דוקטור סילברסטון במרפאות עיניים של שערי צדק, (בשר''פ וקיבלתי החזר מהקופ"ח), והוא נתן לי טיפות בשם "רסטזיס",
וב"ה אחרי תקופה של שנתיים כמעט רצופות העניין הסתדר, הוא מבחינתו נתן אותם לצמיתות אבל בס"ד זה עבר לחלוטין וכבר שש שנים אני לא סובל מזה,
הטיפות יקרות כי הם לא כלולות בסל (סה"כ 300 ש"ח לחודש) אבל זה שווה כי אין בהם שום סכנה לעין בשונה מכל הטיפות האחרות שמזיקות מאד לעיניים.
אני עשיתי ניתוח להסרת משקפיים לפני שבע שנים ומאז אני סובל מיובש בעין אחת בצורה מאוד מפריעה, בעין השניה סבלתי רק כשנה אולם בעיין השניה כבר הרבה שנים, התיאור שאת מספרת על היובש, הוא התיאור המקובל למצב של יובש.
הדבר הטוב ביותר להרגעת העין היא הנחת משקפי שמש! משקפי שמש טובים מרגיעים מאוד את העיניים אפילו בבית, לפעמים לאחר זמן ממושך עם המשקפיים לא צריך כלל טיפות והעיינים נרגעות לזמן ממושך!
בנוסף צריך כל הזמן לדאוג שהעין לא תהיה חשופה לרוחות, הן ממאוורר, הן ממקומות פתוחים. אם אתם גרים במקום גבוה עם רוחות (כמו י"ם) צריך בכל יציאה מהבית כשיש רוחות להגן על העניינם כמובן עם משקפיים, עדיף משקפי שמש גם בחורף.
בימים יבשים אין ברירה וצריך מידי פעם את הטיפות.
אני כבר הבנתי ולמדתי שעיין יבישה זה לכל החיים וצריך ללמוד להתמודד איתה, היום אני כמעט ולא סובל כלל מיובש, ואם כן אז החוסר נעימות נפטר במהירות.
לגבי טיפות, זה מאוד אינדיבידואלי, כלומר לכל אדם מתאים סוג אחר, אני אישית ניסיתי כמעט את כל הסוגים לאחר הניתוח, שום דבר לא עזר, ניסיתי גם טיפות יקרות וגם טיפות סמיכות (ג'ל) היובש חזר לאחר 5 דקות.
באופן עקרוני הטיפות שעזרו לי במיוחד נקראות "הלו רינקס" (יש לו מתחרה בשם הלו קומוד, שלא עזר לי והוא גם קשה לטפטוף) רק לאחר שהשתמשתי בהם כמה חודשים הצלחתי להיגמל מטיפות, היום אני כמעט לא משתמש, רק במקרי קיצון. מומלץ לנסות את הטיפות הללו, הם לא יקרות, פחות מסיסטיין. ניסיתי גם דברים טבעיים- כסף לפח!
ודבר אחרון חשוב, תמיד תמיד, אם אני חושב על העיין, אני מרגיש לפתע יובש, יש פה גם עניין פסיכולגי שבגלל היובש האמיתי וההרגשה המעצבנת, בכל פעם שחושבים על העיין מייד נזכרים בהרגשה וחווים אותה.
קיבלתי מרופא עיניים משחה בשם vitapos
שמאוד עזרה לי.
זו בעצם משחת ויטמינים וניתנת לקניה גם ללא מרשם.
בעצם בכלל לא היה אותה בבית מרקחת של הקופה
אז קניתי בפרטי.עלתה לי 48 שח.
גם לי יש יובש בעיניים עד כדי שקיבלתי כמה פעמים סריטות בקרנית.
הפיתרון שניתן לי על ידי פרופ.זילברמן ,רופא עיניים מומחה: כל לילה לפני השינה להשתמש במשחה DURATEARS על העפעף התחתון.
במשך היום אם יש יובש להשתמש בטיפות TEARSNATURAL.
שניהם נקנים בכל בית מרקחת ללא מרשם
גם אני סובל מיובש כרוני בעיניים,
התייעצתי בנושא זה עם הרב פירר והוא הפנה אותי לרופא עיניים בתל אביב
בשם ד"ר אהרן גרינבאום (מכבי ואולי גם עוד קופות),
הוא התקין לי בעיניים פקקים שסותמים את הניקוז של הדמעות ועל ידי זה
הקצת דמעות שיש באופן טבעי וכן הדמעות המלאכותיות נשארות יותר זמן בעין.
למעשה הפקקים האלו נופלים עם הזמן אבל יש בהם תועלת גדולה לריפוי הנזק שהצטבר עד האבחנה.
[למיטב הבנתי כל רופא עיניים מוסמך יכול לבצע את הפעולה הזו של הכנסת הפקקים, זה לא פעולה כירורגית ולוקח 2 שניות]
יש לי בת כמעט בת 22 ושנים שהיא סובלת ממה שכתבת בנוסף לאלרגיה חזקה, לפני מס' חודשים הלכנו לפרופסור צדוק ראש מחלקת עיניים בשערי צדק באופן פרטי הוא בדק והסתבר שיש לה חסימה בחלק התחתון של העיניים ולכן אין לה לחות ויש יובש וכו', הוא המליץ על קומפרסים חמים עם בקבוק חם שמותאם לאזור ולחיצות במקום וכן על אכילת דגי ים.
בנוגע ליובש בעינים - שימוש בטיפול כמו סיסטן וכן הילוקומוד ממכרים ולכן נראה שקשה להתפטר ברגע שהתחילו להשתמש,
הסיבה ליובש בעינים היא עבודה מול מחשב שעות רבות ברגע שמסתכלים במחשב פחות סוגרים את העינים פחות ממצמצים ולכן הפיתרון הוא לעשות תרגילים עם העינים כלומר למצמץ ,
ועוד משהו לשים קליפות של מלפפון על העינים ולישון איתם.