Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

רוח וקור
וגשם
וקומץ של אור

חלונות רטובים
וכדורי ברד
דופקים

אדים של
כפור
וניגוד של חום

ולך קר.
כל כך...

את מחפשת משהו
שיחמם אותך
ולו במעט

משהו שאיתו תשבי
על הכורסא
ותצחקי לקור בפנים

משהו חם
ומנחם
וממלא הכי הכי

שוקולוטה.
שחיתות אמיתית.
כל מה שמושחת נמצא בכוס הזה.
אבל השחיתות הזו מתוקה כל כך.
מנחמת
מחממת

פינוק אמיתי
לחורף הכי אמיתי שיש...

IMG_2088.JPG

מתכון ל-3 כוסות גבוהים [כמו בתמונה] או 6 כוסות קטנים

200 גרם שוקולד חלבי
6 כפות אבקת שוקולית
3 כוסות חלב
1 שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות סוכר
3 סוכר וניל
3 כפות ריבת חלב
שוקולד לבן

בסיר מרתיחים חלב ומוסיפים שוקולד להמסה מלאה. מערבבים כל הזמן. מורידים האש ומוסיפים את אבקת השוקולית.

ממלאים בכוסות גבוהים לגובה 3/4
מקציפים שמנת להקצפה ומוסיפים סוכר וסוכר וניל. מקציפים לקצפת שאפשר לזלף

מזלפים מעל לשוקולוטה ומזלפים ריבת חלב
תוקעים שקולד לבן למעלה.

מתיישבים על הכורסא
עוטפים את הכוס בשתי ידיים
ושותים....

כל שלוק,
קילו במשקל.
:rolleyes:
  • 1K
  • כהמשך לאשכול הזה:
    אני רוצה לשתף במתכון לסירופ שוקולד שאני משתמשת בו כתחליף לאבקת שוקו.
    מצאתי את המתכון באחת ההזדמנויות שנגמרה לי האבקה והתעצלתי ללכת לקנות חדשה.
    מאז באופן קבוע יש לי בקבוק לחיץ (מהאלו של משנת יוסף) שעומד על השיש, זמין להכנת שוקו חם/קר, וגם להוספה למטרנה של המפונק התורן.

המתכון פשוט וקל:
    1 כוס קקאו.
    2 כוסות מים.
    3 כוסות סוכר.
    זהו.
    מערבבים בסיר ואז מבשלים כ-7 דקות עד שהחומרים נמסים ומתאחדים לסירופ ללא גושים.

זה כל כך פשוט, והמתכון כל כך קצר ונוח לזכירה, שאני מצליחה לפעמים להכניס את זה בבוקר לפני שליחת הילדים ללימודים.
    אפשר כמובן לשנות כמויות רק לשמור על היחס של 1.2.3.
    הכמות הנ"ל מספיקה לי למשך שבוע, כפול 8 בקבוקי שוקו ביום (לארבעה ילדים) +מספר כוסות שוקו לאמא שלהם (מגיע לה, לא?).

נ.ב. לא ניסיתי אבל עקרונית אפשר להשתמש בסירופ הזה לזילוף על עוגות.
    חייבת להמליץ על משקה קפה קל להכנה וטעים טעים שווה!!!!!
    תנסו לא תתאכזבו
    מצ"ב תמונות שהכנתי בבית

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה