Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

אז אתמול החלטתי שבא לי בייגל עם גבינה :eek:, זכרתי שבספר של אביגיל מייזליק יש מתכון אז ניגשתי להכין.
עשיתי חצי כמות מהמתכון המקורי ואני מביאה פה את הכמויות שאני עשיתי.
זה יצא יאמיייי במרקם מושלם!

זה המתכון:

3 וחצי כוסות קמח כוסמין (היא כתבה קמח רגיל אבל אני עושה עם כוסמין)

1/6 כוס שמן (אני שמה שמן זית איכותי)

1 וחצי כפות סוכר

1 כפית שטוחה מלח (צריך לשים קצת יותר, אני אוסיף פעם הבאה עוד חצי כפית)

1 ושמינית כוסות מים פושרים (אני הוספתי עוד פעמיים 1/8 כוס מים בהמשך של ערבוב הבצק)

כף שטוחה שמרים יבשים

שלבי הכנה: (איך שעשיתי)

שמים קודם את החומרים היבשים, לערבב ולהוסיף את הרטובים, את השמן מוסיפים בסוף אחרי שמערבבים את החומרים עם המים.
לתת לזה התפחה של 3/4 שעה.

לחלק ל7 כדורים שווים(אני בדקתי בכוס מדידה של חצי כוס)
מכדררים כל כדור ללחמניה חלקה, עושים חור באמצע עם האצבע ומותחים מבפנים שהחור גדל, שמים על תבנית, אני שומרת על החור עם נייר כסף.

בייגל בתבנית לפני ההתפחה במקרר.JPG

שמים במקרר ללילה, (תזכרו לכסות את התבנית אבל לא נורא אם תשכחו)‏ (ואולי יהיו פה כאלה שיוכלו לומר אם זה חובה ההתפחה בלילה)

אח"כ שמים בסיר רחב חצי כוס סוכר (אביגיל שמה כוס, אבל ראיתי שחצי כוס זה טוב יותר, נותן צבע ולא ממתיק), מדליקים את האש ומחכים שיהפוך לקרמל, מוסיפים לסיר 2 ליטר מים

מערבבים את הקרמל ומחכים שיבעבע, שמים את הבייגלים, לא צפוף כי זה תופח

אצלי היה 3 כל פעם בסיר (לשים חצי כמות ממה שנכנס לפני שזה תופח בפנים, בהתחלה הכנסתי 5 ואז הייתי צריכה להוציא 2 והיה קצת צפוף, אבל בנגלה של ה2 בייגלים היה מרווח מאוד)

שמים את הבייגלים אחרי 2 דק' הופכים אותם שהצד העליון יהיה במים, שוב פעם 2 דק' והופכים, ככה שכל צד יהיה במים פעמיים לסירוגין.

בייגל בסיר.JPG

מוציאים לתבנית, שמים תוספות שרוצים (שומשום, בצל יבש, פרג וכו') ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות

הבייגל בתנור.JPG
אופים 20 דק' שמשחים קצת.

ומגישים לשולחן, ואפשר למלא במה שרוצים.
לטעמי גבינת שמנת הכי טעימה בפנים ואז טונה.

בייגלים חיצוניי‏‏לכידה.JPGבייגל מלא.JPG

תהנו להכין ולאכול,
בתאבון!
אז הנה..
אחרי התזכורים, והאיזכורים וכל המחכות למינהם...
@shira bira @java @ציפס קידס

הנה המתכון....

הלחם פרנה הכי טעים של אמא שלי!

המתכון:

קילו קמח
כף שמרים
כף מלח
3 כפות סוכר
900 מילילטר מים פושרים (רבע חמים)
1/3 כוס שמן

הערה: הקמח צריך להיות הקמח באריזה לבנה וכחולה של תחנות המפרץ!! אם לא, הכמויות משתנות! והוא יוצא פחות אוורירי..

אופן ההכנה:
שמים בקערה גדולה את הקמח מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים סוכר, מלח ומערבבים.
לאחר מכן את המים ולשים ביד עד לאיחוד הבצק. הבצק יוצא דליל מאוד.
מוסיפים שמן וממשיכים ללוש ביד עד שהבצק הופך להיות אחיד.

מניחים אותו להתפחה עד שמכפיל את הכמות.
מורידים את ההתפחה ומתפיחים שוב.
אחרי הפעם השנייה לא מורידים את הנפח ומתחילים ליצור את הבצק בתבניות.
עובדים עם קערת מים צמודה, וכל הזמן מרטיבים את הידיים.

את הבצק מושחים בביצה ומשטחים אותו עם הידיים.
מפזרים שומשום ונותנים לו לתפוח 20-30 דק'.

בינתיים מחממים תנור לחום של 250 מעלות,

מכניסים את התבנית (רק כשהתנור חם מאוד!!)

ואופים..

כשיוצא מהתנור לחכות 2 דקות ולהניח את הלחם לייבוש על רשת (או חצובות הכיריים)

בתאבון...

(תמונות יתווספו ביום שישי... מצטערת..)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה