Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

כשאני רואה את המוצרים המסומנים , השיר של מלכהלי מתנגן לי.
אז כן, גלגלו לפתחנו כדור- סימון מוצרים באדום וירוק.
וכעת הבחירה בידינו.
האם להמשיך לצרוך מוצרים אדומים.
כשקראתי כמה טונות סוכר ושומן, נתרן ועוד מרעין בישין הסירה אוסם ממוצריה.
נחרדתי.
זה נזק ממשי ומוחשי.
עכשיו הכדור אצלנו, אם היצרנים יראו שצריכת הירוקים עולה, יוסיפו מוצרים כאלו.
וטעם זה הרגל נרכש,
מתוק, מלוח ועוד...
משנה לשנה אני מגיעה למסקנה שסוכר לבן זה דבר מיותר לגמרי. אני אוכלת אותו כי הוא נמצא, זמין ונגיש ומפתה. לא כי הוא טעים או מזין.
מרגישה את זה במיוחד בשבתות כשאנחנו אוכלים דג בתיבול מדהים, המון סלטים שבאף אחד מהם אין סוכר ויש בהם הרבה מאד מתיקות טבעית (אני טוחנת פלפלים בצלים ושום קלויים, למשל. זה רוטב מתוק מאד בלי גרגר סוכר או כל המתקה אחרת).
אתמול הכנתי שוקולטה מבננות, קשיו, טחינה קקאו תמרים ומים רותחים. היא יצאה מתוקה וסמיכה ממש כמו שוקולטה תעשייתית ומלאה בסוכר.
העולם שלנו לא נברא עם סוכר ולא זקוק לו, והאוכל וודאי וודאי שלא זקוק לו וגם לא מתוק יותר יחד איתו. יש המון אמצעי המתקה טבעיים לגמרי.
אגב תבלינים, לא היה מתחשק לכן לקבל דוגמיות בשקיות פסגור, משהו כמו 5 גר', להתנסות?
ואם מישהו יוציא את הסטארט אפ הזה לפועל, תזכרו שהצעתי אותו ראשונה.
אם את כבר מדברת על זה,
אז אני מחפשת מישהו שיוציא דחוף עשבי תיבול בחבילות יותר קטנות.
אני אוהבת לשים נניח במרק עוף סלרי, פטרוזיליה ושמיר
וקבועעעע נשאר לי!
וזה סתם חבל....
מוכר, לא?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה