חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
אשמח לעזרה מהמומחים
אשתי חלתה וקיבלה 4 ימי מחלה מיום שלישי עד שישי
היא עובדת לפי חודשי ולא שעתי
וכן עובדת רק בימים א'-ה' ולא ביום שישי
לפי כל זכות היא זכאית לתשלום גם עבור יום שישי
למעשה היא לא קיבלה עבור יום שישי
ובפנייה למנה"ח היא הגיבה שקיימים שתי שיטות לחישוב דמי מחלה 1. לחשב את כל ימי המחלה ולשלם עבורם ובמקרה שלי 4 ימים כולל יום שישי 2. לחשב רק ימים שעובדים בפועל ובמקרה שלי רק 3 ימים בלי יום שישי ובזה מרוויחים כביכול שיורד רק 3 ימים מהצטברות ימי המחלה, והם עובדים בשיטה השניה ולכן לא חישבו את יום שישי ויותר מזה הם טוענים ש99 אחוז מהמשק עובד כך
ואני שואל האם זה נכון? והאם אני יכול לדרוש שיחשבו לפי השיטה הראשונה בשביל לקבל גם על יום שישי? כי אין לי כלום מזה שיש עוד יום מחלה אם לא מקבלים עליו כסף

להלן הציטוט מכל זכות:
  • מספר ימי המחלה שמנוכים ממכסת הימים הצבורים של עובד במשכורת חודשית הוא כל תקופת מחלתו כולל ימי מנוחה שבועית וחגים, ועד למספר ימי המחלה שצבר העובד במהלך עבודתו.
אני נמצאת באמצע סיפור מאד סבוך, אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיני.
התפטרתי מיד אחרי הלידה לטובת עבודה אחרת, השיקול שלי היה לעבוד פחות שעות (מ9 ל8 ) וגם כמובן העלאה רצינית בשכר.
הודעתי לבוס שלי שאני מתפטרת לטובת טיפול בילד, ועליו לתת לי פיצויים.
עברו שמונה חודשים בהם יש לי מיילים מסודרים שהוא כותב לי שהפיצויים בדרך ומעקב אותי, סתם.
לפני כחודש כתבתי לו שאני מבקשת בדחיפות את הפיצויים שמגיעים לי על פי חוק, ורוצה להזכיר לו שע״פ חוק כל חודש עיקוב מחייב ב20% מהפיצויים.
כאן הוא ממש נבהל.... והתחיל לשלוח לי מיילים משונים בהם הוא מאשים אותי על דברים מפוקפקים כמו: ביום האחרון מחקת את השם משתמש שלך מהמחשב, סימן שאת הסתרת דברים, ודברים משונים כאלו... (כשהוא התקשר לאמר לי את זה ניתקתי עליו ואמרתי לו שאני לא מסוגלת לשמוע כאלו שטויות וטענות משונות)
עכשיו הוא טוען שהוא הציע לי 80% משרה, ולכן לא ייתכן שעברתי לטובת הילדה להוריד שעות כי הייתי יכולה גם אצלו, (אני לא זוכרת כזה דבר, אבל גם מה שהוא טוען זה שהוא הציע לי על חשבון המשכורת, נראה לי שזה לא חוקי (הרעת תנאים))

אני רק רוצה לציין שהוא דתי ככה שאני צריכה ללכת איתו לבי״ד רבני.
רציתי לשמוע מהמנוסים כאן, יש לי מה לעשות?
מה החוקים? מי צודק? למה?

תודה ענקיתתתת
אני מנסה להבין את חישוב דמי לידה לעצמאית.
באתר של הביטוח לאומי כתוב כך:

סכום הקצבה היומי שתהיי זכאית לו הוא הגבוה מבין השניים:
  • השכר שלך ב- 3 החודשים המלאים שקדמו להפסקת העבודה, לחלק ב-90
  • השכר שלך ב-6 החודשים המלאים שקדמו להפסקת העבודה, לחלק ב-180
ומצד שני כתוב כך:

עובדת עצמאית שימי לב, בשלב הראשון השכר שלך ייקבע לפי המקדמות שאת משלמת לביטוח לאומי. בשלב השני, עם קבלת השומה ממס הכנסה, השכר שלך ייקבע לפי השומה הנוכחית או השומה של השנה הקודמת - הגבוהה מביניהן.

הפרשנות של הביטוח הלאומי היא שילוב בין 2 הפסקאות.
כלומר, אם הבנתי נכון אם מה שהפקידה לא בטוח הבינה, בכל מקרה, דמי הלידה מחושבים לפי שלושת החודשים האחרונים. וכך מי שילדה בפברואר, למשל, מחושב עבורה חודש אחד משנת המס של הלידה, וחודשיים קודמים משנת המס הקודמת.
באם לאחר קבלת השומה של שנת המס של הלידה, הגבוה מביניהם הוא שנת המס הקודמת, יחושבו כל החודשים לפי שנת המס הקודמת. אך אם שומת המס של שנת הלידה היא הגבוהה, יחושבו רק חודש אחד לפי שנת המס של הלידה (ינואר) והיתר, לפי שנת המס הקודמת.

לי נראה שמשתמע מלשון החוק - אחרת. ובעצם, אין משמעות כלל לעובדת שכירה לגבי שלושת החודשים שקדמו ללידה. אלא, בכל מקרה, תיבחר תמיד שנת המס בה החישוב החודשי יצא הגבוה ביותר.
(כלומר, או המשכורת של ינואר * 3 חודשים משנת הלידה, או המשכורת של דצמבר *3 חודשים מהשנה שקדמה ללידה.)

האם יש מישהי שנתקלה בדבר כזה ויודעת לעזור לי?
האם יש המלצה למומחה בתחום שאפשר יהיה לבדוק איתו את החוק?

תודה מראש!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה