חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
  • 1K
  • לידיעת החייבים בהגשת דוחות שנתיים למס הכנסה

מס הכנסה
    י"א ניסן תשע"ט
    16 אפריל 2019

במטרה להקל על ציבור הלקוחות החייבים בהגשת דוח שנתי לשנת המס 2018 ועל מנת לאפשר להם להיערך ולהתארגן, לרבות קבלת כל המסמכים והאישורים הרלוונטים לדוחות המס, החליט מנהל רשות המסים לדחות לכלל הלקוחות את מועד הגשת הדוח השנתי :

- מועד הגשת הדו''ח השנתי לשנת המס 2018 ליחידים החייבים בהגשת דוח ידני ( שאינו מקוון ) יידחה עד ליום חמישי 31.5.19

- מועד הגשת הדוח השנתי לשנת המס 2018 ליחידים ולחברות החייבים בהגשת דוח שנתי מקוון יידחה עד ליום ראשון , 30.6.19

עוזרים לכם לשמור על מצב דוח טוב
    -לשכות ההדרכה לסיוע במילוי הדוח השנתי תפתחנה לשירות הלקוחות במשרדי השומה ברחבי הארץ, ללא צורך להזדהות וללא תשלום, לאחר יום העצמאות מיום ראשון , 12.5.19 ועד ליום חמישי , 4.7.19 , בין השעות : 13:00- 18:30

לשכת הדרכה מרכזית תיפתח בתל אביב ברחוב שפע טל 12 תל-אביב (סמוך לקריית הממשלה) ותהיה פתוחה עד יום חמישי 8.8.19

חוברת "דע זכויותיך וחובותיך – מדריך למילוי טופס דין וחשבון על ההכנסה של שנת המס 2018" מפורסמת באתר רשות המסים וניתן יהיה לקבלה במשרדי השומה בתחילת חודש מאי 2018 .
  • 1K
  • מס הכנסה פרסמו היום את החוברת "דע זכויותך 2018" בה מפורט כל מה שנדרש לצורך הגשת הדוח השנתי

https://taxes.gov.il/incometax/documents/daz/da_2018.pdf

לא ניתן להעלות את הקובץ הוא גדול מידי.

מי שמעוניין ירשום כאן את המייל שלו ואשלח לו את הקובץ אי"ה בל"נ.

חשוב לציין! מי שמגיש בעצמו את הדוח השנתי (לא ממליץ) לכל הפחות יעבור בעיון על החלקים הרלוונטיים בחוברת.
    שלום,
    כ 5 שנים אני עושה ימים כלילות לקבלת מענק הכנסה אך בקשותי החוזרות ונשנות נדחות בתואנת: "נכס מזכה".
    ביליתי ימים רבים בתור המשתרך במשרדי מס הכנסה כל זאת כדי לקבל תשובה מפקיד המס שברשותי 2 דירות.
    ברשותי דירה אחת בלבד !
    מה עושים ?!
    אני ניגש כל שנה למס רכוש\מקרקעין, משליש לידם סכום הגון כדי שישלחו אותי לסניף הדואר הקרוב ולהמתין שם שעה ארוכה לתשלום מס בולים ולחזור למס רכוש, מקרקעין עם בול שעלה לי כסף.
    מס רכוש מפיק טופס שעלה לי ממון רב ושעות המתנה ממושכות וכשאני מציג בפני פקיד המס את הטופס אני נענה שזה לא הטופס הנכון.
    אני שב למס רכוש, ממתין שעות ארוכות בתור, משליש לידיו של פקיד המס סכום הגון ונשלח לסניף הדואר הקרוב לשלם כסף לבול.
    אחר המתנה ממושכת בסניף הדואר אני מקבל מפקיד הדואר בול עימו אני רץ למס רכוש לקבל את הטופס המיוחל ואז, אוי לעיניים שכך רואות! אני מקבל בשנית את אותו הטופס !
    אני רץ לפקיד מס הכנסה, ממתין שעות ארוכות לפקיד ששולח אותי להביא אישור מחוליה 3 בדבר מספר הדירות שברשותי.
    אני ממתין שעות ארוכות אצל חוליה 3 ומקבל אישור שיש לי דירה אחת.
    אני רץ לפקיד המס המודיע לי שזה לא האישור שביקש.
    אני מתקשר בטלפון ל"מענק עבודה" וממתין 5 שעות על הקו !!!!!
    כאשר אני נענה, הם שולחים לי טופס הצהרה אודות מצבת הדירות שברשותי.
    כשאני שולח את הטופס אני מקבל הודעה ששרת המייל של מענק הכנסה לא מקבל דואר נכנס !!!
    מה עושים ?!!!
    אני נכנס לאתר של מס הכנסה ומבקש להפיק קבילה. אי אפשר לשלוח את הקבילה כי צצה הודעה שלא מילאתי את כל שדות החובה !
    איזה שדות חובה ?!!
    מה עושים?!!!
    אי אפשר לשלוח קבילה!
    אי אפשר לקבל מענה בטלפון !
    אי אפשר להשביע את רצונו של פקיד המס בטפסים !
    מה עושים ?!!!
    עשיתי חיפוש ודפדוף ארוך על כל האשכולות הישנים בנושא דו"ח שנתי.
    מבינה שרובכם פה ממליצים לא לעשות לבד.
    שאלתי היא, היות ונתוני הינם פשוטים (שכירה + עצמאית מ11.18),
    אין לי הפקדות לקרנות, הכנסות מהשכרת דירה וכו'
    חשבתי שאולי אסתפק בהדרכה של רשות המיסים, אבל אשמח כן לקבל הדרכה קונקרטית בהתייחס לנתוני האישיים מאיש מקצוע,
    ברמה של שעת הדרכה טלפונית.

1. האם זה יעזור לי וייתן לי את המידע הדרוש ב100% או שעליי לקחת איש מקצוע שיעשה הכל? (מכירה את האובייקטיביות של הפורום הנפלא, לכן שואלת)
    2. אשמח לקבל פניות באישי מהמעוניינים לספק הדרכה טלפונית (בתשלום, כן?)
    3. קיבלתי היום את הדו"ח בדואר, להבנתי חייבים לשדר באופן מקוון ולא ידני, יש קישור? ממתי עד מתי ניתן לשדר את הדו"ח?
    4. קיבלתי בתחילת השנה פנקס מקדמות (ששילמתי מיד) - האם אני צפויה לקבל כל חודשיים מקדמות? איך מבטלים?
    5. עבדתי כל 2018 כשכירה אך החלפתי עבודה באמצע, מה ההשלכות לגבי הדו"ח? (חוץ מטופס 106 שאני צריכה לבקש מין הסתם מ2 המקומות)
    6. החזר מס על תרומות - במידה ושילמתי מס הכנסה רק במקום עבודה הראשון ב2018 (ינואר עד אוגוסט) - אוכל לקבל? עד איזה אחוז מגובה המס?

הרבה תודה מראש לכל המסייעים!!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה