חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
משהו במשפחה זקוק למשקפיים?

תעשו קודם שיעורי בית!. כשאומרים לכם בחנות על עדשה שהיא הכי דקה שיש, הכוונה הכי דקה בחנות שלנו.

להלן הרשימה (כשמדובר במספרים גבוהים)
העובי הקיים בשוק לעדשות:
1.76= הכי דקיק שיש (יקר מאד ואין בכל החנויות).
1.74= דקיק ממש.
1.67= דק.
1.66= פחות דק - [אין בכל החנויות].
1.6= בינוני.
1.56= עבה.
1.5= עבה מאד.
רגיל= הכי עבה שיש.

אני בלי ידע בתחום האופטיקה, נכנסתי לחנות משקפיים של רשת ידועה וגדולה.
יש לי מספר שש ורבע ולכן ביקשתי את העדשה הכי דקה שיש, - בשבילה נאלצתי להוסיף סכום נכבד.
בחרתי מתוך המבחר הקטן שיש להם - מסגרת די גדולה שהתאימה לי לפנים.

(בזמן הקניה לא קבלתי שום יעוץ, שלא מומלץ לי משקף גדולה. בשונה מכל החנויות שנכנסתי אח"כ.)

הנהלים ברשת זו:
-המתנה של 10-14 יום למשקף המוכנה.
-ללא אפשרות לבדיקת עיניים. (אלא לוקחים מספר מהמשקף הקיימת).

הסכמתי ושילמתי את כל הסכום באשראי.

כשהגיע המשקף נחרדתי למראה הזגוגית העבה. היה מראה של עיגולים מטושטשים גדולים בצדדים, עיניים קטנטנות ופנים מעוותות.
ונראה בברור שהעדשה יותר עבה מהעדשות הנוכחיות שלי - שגם הן לא הכי דקות שיש...

המשקפיים נלקחו למעבדה לבדיקה, ואמרו שיחזרו אלי. המתנתי, וממש לפני שעמדו להסתיים 20 הימים שע"פ חוק ניתן לבקש החזר, שלחתי מייל שעדיין לא קיבלתי תשובה ואני מעוניינת לקבל החזר...

לבסוף קיבלתי תשובה חד משמעית, שאין אפשרות לקבל זיכוי וכמובן שלא החזר על העדשות, כי זה ע"פ חוק יצור מיוחד עבורי, ולשאלתי מדוע קיבלתי עדשה 1.66- שזה לא ע"פ ההזמנה (בשילוט שבחנות ובמחירון שנתנו לי רשום שנותנים 1.67) הם אמרו שברשת שלהם המחיר ל2 הסוגים זהה, כלומר אין הבדל, ולכן בחרו לתת לי את היותר עבה.

לסיכום:
> אם יש לכם מספר גבוהה - בחרו משקף קטנה.
> אם יש לכם עיניים קרובות - בחרו משקף צרה.
> הצטיידו ברשימה הנ"ל, ובררו בחנות שאתם קונים, אם לעובי המוצע, יש עוד שם ע"פ הלקסיקון שלהם.

וסתם לידיעת פירסומאים ואנשי שיווק:
לחנות נכנסתי כי ראיתי מבצע ענק של משקפי ראיה ב200 ש"ח בלבד.
כשהמשקפים שרכשתי בסוף עלו 1050 ש"ח.
  • 631
  • מנהל רשות המסים, משה אשר, הודיע היום (27 נובמבר 2013) על מתן ארכה נוספת להגשת בקשות למענק עבודה עבור שנת המס 2012 וזאת עד ליום שישי, כד' בטבת תשע"ד 27.12.13. הארכה הקודמת עתידה להסתיים בסוף השבוע הקרוב ב- 30.11.13.

עד כה מסתמנת מגמת גידול במספרם של מגישי הבקשות והארכה הנוספת נועדה לאפשר לזכאים נוספים לממש את זכאותם למענק עבודה. נכון להיום בגין שנת המס 2012 נמצאו כ-200,000 זכאים לקבלת המענק. בימים הקרובים תצא רשות המסים בקמפיין פרסומי, שיידע את הציבור בדבר כלים חדשים והדרכים לבדיקת הזכאות ומימושה.

כידוע, למענק עבודה עבור שנת המס 2012 זכאיות שתי קבוצות: האחת - שכירים ועצמאים שבשנת 2012 מלאו להם 23 והיה להם ילד אחד לפחות שטרם מלאו לו 19. השנייה - שכירים ועצמאים ללא ילדים מתחת לגיל 19, ובלבד שמלאו להם 55 בשנת 2012. העומדים בקריטריונים אלו והכנסתם החודשית הממוצעת בשנת 2012 היתה גבוהה מ-2,050 ₪ ונמוכה מ-6,720 ₪, יתכן והם זכאים למענק עבודה.
    הבקשות לקבלת המענק מוגשות בכל אחד מסניפי וסוכנויות דואר ישראל בהליך פשוט והנתונים מועברים ישירות ע"י הדואר למחשבי הרשות (הגשת הבקשה אינה כרוכה בתשלום). התשלום מופקד במועדים הקבועים בחוק ישירות בחשבונות הבנק של הזכאים וכתוספת נטו לשכר מעבודה.
    • תודה
    Reactions: בובתי1 //
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה