חשמל בבית

בפורום חשמל בבית תמצאו חכמת המונים, טיפים והתייעצויות לרכישת מכשירי חשמל לבית, כגון: מקרר, מקפיא, תנור, כיריים, מדיח כלים, מיקסר, שואב אבק, מזגן, מכונת כביסה, מייבש כביסה, מצלמה, ועוד.

מאמרים אחרונים באתר

משום שהאשכול על משמרת השבת ננעל, והיו בו טעויות של ספק דאורייתא, אני מעלה את הנקודה.
אבקש לא לגרור את הנושא לעניין 'משמרת השבת'.
אין לי מושג במזגנים, אבל לגבי מקררים:
ראיינתי לפני כשנתיים מפקח כשרות גדול מאד, שמתעסק בין היתר בכשרות טכנולוגיה לשבת.
הוא טען (וזה לאחר בדיקה מעמיקה של כל הנושא, ביקור במפעלים, ועוד), שבעבר המקררים עבדו באופן שונה לחלוטין מהיום. בעבר, פתיחת מקרר היתה יכולה לגרום להכנסת אוויר חם, וע"י כך המנוע יתחיל לפעול. לכן היו רבים שהחמירו לא לפתוח מקרר שלא עובד/ לשים שעון שבת, שבו המקרר עובד בלי קשר לפתיחתו.
המנועים היום (מדובר במקררים החדשים של השנים האחרונות, בדגמים החדישים) בנויים באופן שונה לחלוטין. יש במקרר (ובפריזר) מאווררים פנימיים שמתחילים לפעול אוטומטית עם פתיחת דלת המקרר, ומדובר באיסור לכל דבר. לא עוזר לשים שעון שבת חיצוני, כי זה לא מונע את הפעלת המנוע הפנימי של האוורור. גם כשפותחים את המקרר כשהוא עובד - מפעילים את המנוע של האוורור, שמופעל באופן שונה ממנוע המקרר ולא קשור אליו.
האפשרות היחידה להמנע מחילול שבת הוא רק ע"י התקן פנימי שמונע את פעולת האוורור בעת פתיחת דלת המקרר/ הפריזר.
החרגה: יש דגמים בודדים מאד, של מקררים קטנים ופשוטים מהסטנדרט (מצויים בעיקר ביח"ד וכד'), שבהם לא מצויה הטכנולוגיה המדוברת. יש לבדוק כל דגם ודגם באופן פרטני.
כותבת זאת משום שהיה מי שכתב דברים לא נכונים בנושא. אפשר לפנות לכל גוף כשרות שמפקח על הנושא הטכנולוגי, ולברר זאת.
ולמזהיר ולנזהר...
אני מעוניינת לקנות את המקרר שלהם שבקישור הבא (556 ליטר)

על חברו הגדול יותר (אין לי במטבח מקום בשבילו לצערי) יש המון המון חוות דעת בזאפ, ועליו אין בכלל.
הייתי מאוד רוצה לשמוע ממישהו שיש לו את הדגם הזה אם הוא מרוצה.
תודה רבה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה