מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

זה התחיל לפני שנה. הלקוח, רבי בכתה ח', פנה אלי עם המוווון דפים מודפסים ובקשה לעצב מבצע "כמו שראיתי אצל חבר שלי, מאד מצא חן בעיני".
מדובר באברך תלמיד חכם, רציני, אחד שיודע מה הוא צריך ומה המטרה של כל חלק בעיצוב. "העיצוב", הוא הסביר לי, "צריך להחדיר את החשק בתלמידים - כמעט בחורים. זה סוף שנה, סוף החיידר, ואנחנו רוצים להכניס בהם דלק לקראת הסוף".

זו התוצאה
https://www.prog.co.il/media/albums/%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%92-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93.5910/ - משנה שעברה.

השנה הוא הגיע שוב. הפעם, כמג"ש, שוב בכתה ח', אבל במוסד אחר (מוסד 'הבית'), יותר מבוסס.
התחלנו עם לוגו, כשהכיוון שלי היה 'להדביק' אותם לסגנון עיצובי הלוגואים של המצ'ינגים, כלומר מוטה שמאלה (משדר דחיפות), ומטפס למעלה:
לוגו חודש החזרה האגדי-01.png
לוגו חודש החזרה האגדי-02.png

נבחר הלוגו העליון.
השארתי אותו שחור בכוונה, כי הישום שלו - יקבל את הנראות הסופית דרך מעבר צבעים ואפקט "אאוטר-גלואו".

הנה.
שילוט 2-1 מוקטן.jpg
שילוט 1-1 מוקטן.jpg

השלטים, אגב, הוכנו בגודל 1X2 מ', ו1X1 מ' בהתאמה.

עם זה, הוכנו דפי מעקב לשלושת תחומי החזרה.
הבסיס היה אמנם מוכן משנה שעברה, אבל כל ההקלדות היו חדשות, נוספו שינויים, נוספו תאריך ומקום לסימון שעות רצופות.
דף מעקב.jpg

עד כאן בינתיים. בפרק הבא: עימוד שאלות החזרה, מכתב לתלמיד, בלנק להורים.
השארו עמנו, המשך יבוא.
לפני חודש בערך העליתי כאן שיתוף על הארגונית לכלות ואיך היא התחילה ממחברת תמימה של מקסטוק.
התגובות היו ברוך השם חמות ומפרגנות, וכנראה שאכן אין דבר כזה בשוק שבאמת מותאם לציבור שלנו, כי המהדורה הראשונה נמכרה כולה בתוך שבועיים, והמהדורה השניה כבר פה :)

במהלך הפטפטת באשכול ההוא, מישהי הציעה להכין ארגונית שמותאמת לאמהות-עובדות-עצמאיות, משהו שיעשה סדר בכל הבלגן הזה.
אני עוד לא אמא, אבל מאמינה שאם ניהול בית של זוג דורש ארגון - בטח עם ילדים כל העסק הולך ונהיה מורכב יותר, ואם האמא עובדת או אפילו עצמאית - היא בהחלט צריכה איזו ארגונית שתותאם בדיוק בשבילה.
אז הארגונית לכלות התחילה ממחברת, והיומן לאמהות נולד מתוך הצעה אקראית ש @saralem זרקה פה..

הדימוי הראשון שעלה לי בראש זה של אישה שעושה ג'אגלינג ומנסה ללהטט בין המון משימות. כל אדם שיש לו יותר משני כובעים מכיר את ההרגשה הזו, ולאמא ארצישראלית מצויה יש הרבההה יותר משני כובעים... שפית, פסיכולוגית, עו"סית, עורכדינית ומגשרת בין קטינים מייבבים, כובסת, גננת, מורה לעת הצורך (רק לא לחשבון! בשביל שיעורי בחשבון הולכים לאבא. או לא עושים. תודיעו לילדים שלי שאני הזהרתי מראש.) ועוד היד נטויה.

עם התמונה הזו בראש, של הג'אגלינג, יצאתי לדרך. חפרתי קצת ל @saralem ול @מרים אדריכל שהעלו את הרעיון מלכתחילה - הן שלחו עוד רשימות רעיונות, הצקתי לעוד אילו אילו אנשים בפורום נשים וגם משם קיבלתי עוד כיוונים מעולים, הצעות לשדרוג שלא חשבתי עליהם, והמון מידע חם וטרי מהשטח מה באמת אמהות רוצות שיהיה בכזה יומן.

בהתחלה חשבתי ללכת על קהל יעד מסוים של אמהות + עצמאיות, אבל ירדתי מזה כי חששתי שהוא יהיה מידי מצומצם, וחוצמזה - מה, לאמהות נטו / שכירות לא מגיע? יותר קשה לנהל בית מאשר לנהל עסק.

ובכלל עסקים עצמאים זה דבר דינמי, ויהיה קשה להתאים תוכן שיתאים גם לגרפיקאית וגם לרואת חשבון וגם לרועת צאן :)

אז הלכתי על קטע של רשימות בכיוון ניטרלי, כאלו שכל אחת תוכל להשתמש בהם איך שנוח לה. למשל כמו פה:

זה יכול להיות קידום אישי ויכול להיות קידום עסקי. הפוינט הוא - ליצור רשימות כמה שיותר מאורגנות מצד אחד, וכמה שיותר מאפשרות אינדיבידואליות מצד שני.

הדפים הלכו ולבשו צורה, כל שבוע מכיל יומן תכנון שבועי, כמובן - מחולק לימים ושעות עם אזכורים לאירועים חשובים + רשימות שמתאימות למשימות שיש בכל שבוע בבית ובעבודה. למשל, השאלה הרת הגורל: מה נבשל צהריים???

upload_2019-8-7_10-26-24.png

בין לבין מפוזרות המון רשימות שכל אחת צריכה שיהיה לה מסודר אחת ולתמיד! רעיונות לתעסוקה לילדים, הכנות לקראת החגים, רשימת קניות חודשית, חלומות ותכנונים שמתישהו נגשים - ועוד.

בשעה טובה ומוצלחת הבפנוכו היה גמור, ועברנו לעיצוב העטיפה. זוכרים את האישה המלהטטת? הייתי חייבת לעשות משהו בנידון. בהתחלה ניסיתי לחפש מאיירות כאן מהפורום לברטר, הן לא זרמו. תודה שלא זרמתן, תיכף אגיד למה.

ירדתי מאיור וניסיתי לעצב כריכה שתבטא את שלל הפרוייקטים שכל אישה חולשת עליהם. אז קראתי ליומן SUPER MOM ודחפתי פנימה מלאאאא אייקונים שיבטאו את הסופריות הנ"ל.

לא יפה. לא התחברתי. ננסה משהו אחר.
ניסיתי. הצטברו לי מיליון קבצים של "כריכה לארגונית סופי." כריכה לארגונית יותר סופי.." וכן הלאה.. מוכר, לא? :)

upload_2019-8-7_10-31-20.png

ולא אהבתי כלום. רוחה של האישה המלהטטת רדפה אותי והתחננה שאגאל אותה ממחשכי הדמיון.
אני אמנם מאיירת, אבל לא מספיק מקצועית. ידעתי שאשב על זה שעות ובסוף לא אוהב את התוצאה, אז פניתי לכמה מאיירות מהפורום כאן והצעתי להן ברטר. הן לא זרמו, כמו שכבר אמרתי - כל אחת מסיבותיה שלה (אבל היו נחמדות ואיחלו הצלחה, ואחר כך גם נתנו פידבק מעודד. המאיירים פה חמודים נורא, שתדעו.)

לא היתה לי ברירה וישבתי לאייר בעצמי.
כל הכבוד שגרמתם לי לעשות את זה, אנשים שאני נמנעת מלתייג אותם פה. שניםםםם לא איירתי, והיה כל כך כיף לחזור לזה.
התהליך ארוך ומייגע, אפשר לראות אותו כאן
בקצרה, בהתחלה היתה מחשושה כזאת בעלת ידיים עקומות ושיניים מפחידות נורא

ואחרי עוד הצקות בפורום נשים (אין כמוכן) וביקורת חסרת רחמים (מעולה. תמשיכו כך) הגענו לחמידות הבאה:

upload_2019-8-7_10-37-55.png

נכון שהיא מותק? יש לה פרצוף דבילי בדיוק במידה הנכונה.

ברגע שהאיור היה גמור הכריכה כבר זרמה מעצמה...

upload_2019-8-7_10-39-8.png

עיצבתי פרסומת, העליתי לכאן, קיבלתי מכם עוד הארות מעולות, וזהו -
יש לנו ב"ה תוצר מוגמר, יליד פרוג מהחל ועד כלה :)
מוקדש באהבה לכל האמהות המדהימות שגודשות את הפורומים כאן ומצליחות להיות סופר-וומניות אמיתיות :)
(מישהי הציעה לי לעשות קבוצת רכישה לבעלים נואשים שלא יודעים מה לקנות לאשתם. אז בעלים נואשים - שימו לב, יש לכם עוד יומיים בדיוק לצאת מהנואשות.)

תמונות מהשטח עוד אין לי, לצערי, אבל אעלה בעז"ה ברגע שיהיו.

תודה שקראתם עד כאן!
שתהיה לכולכם שנה מאורגנת, מרעננת וכיפית, מלאה בסיפוק ובהגשמה עצמית אמיתית :)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה