מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שיתוף: איך מוצר נולד או: לפעמים חלומות מתגשמים /// סיפור ארוך למיטיבות לכת

מי שעוקבת אחריי בימים האחרונים בפורום הזה או בפורום נשים - יודעת שעבדתי עכשיו ממש רציני על ארגונית לכלות. חשבתי לחפור לכם קצת על איך כל הסיפור הזה התחיל, למי שזה מעניין אותה :)

upload_2019-7-4_11-9-3.png

1. הכל התחיל ממחברת נורא יפה שקניתי במקסטוק לפני יותר משנה. מחברת ספירלה עבה, עם המון דפים וכריכה קשה חומה ומהממת. יש לי חולשה נוראית למחברות בכלל ולמחברות יפות בפרט, ולמחברת הזאת היה כל כך הרבה פוטנציאל כך שהייתי חייבת לקנות אותה תיכף ומיד, למרות שלא היה לי בשבילה עדיין עתיד מוגדר.

2. אחרי כמה ימים חברה טובה שלי התארסה, וחשבתי להכין בשבילה מחברת שתעזור לארגן את כל הסידורים לקראת החתונה.
עיצבתי ביד, מגזרי נייר מעניינים, כריכה עם כלה כושלת במקצת. בראש היה לי תכנון מדהים, כמובן, ובסקיצה שהכנתי במחשב (כי ככה נוח לי יותר) זה היה יפה ממש. אבל בפועל, בטכניקה ידנית - יצא מזעזע נוראות. איבדתי סבלנות ונטשתי את המחברת הזאת לאנחות.

upload_2019-7-4_11-9-54.png

3. כמה חודשים עברו וחברה אחרת התארסה. נזכרתי במחברת ההיא וברעיון היפה שהיה לי בראש, והחלטתי לשלב בין הממוחשב לידני. עיצבתי במחשב את כל העסק, פירקתי לגורמים, הדפסתי ועבדתי להרכיב ידנית.
זה יצא מקסים וסוף סוף היתה לי מחברת עם כריכה (כמעט) כמו שרציתי. אהבתי קשות את התוצאה, וחשבתי ליצור כמה כאלה ולמכור לכלות נרגשות.

upload_2019-7-4_11-11-7.png

4. חשבתי כמובן שכולם יעוטו על הרעיון המדהים שלי ויסגדו לי לשארית חיי, אבל חברות שהתייעצתי איתן הורידו לי את התעופה העצמית (וטוב שכך) ואמרו שאם אין תוכן פנימי - מחברת, יפה ככל שתהיה, היא לא כזאת בשורה גדולה. שצריך לחשוב על ערך מוסף שיגרום לאנשים לרצות אותה.
חשבתי להוסיף גימיקים חמודים שיעזרו למחברת להפוך לייעודה הסופי - להיות סוג של ספר זכרונות אחרי החתונה, וכאן הצטרפו המרקרים, הסימניות והוואשיטייפ.

5. עיצבתי מודעה, העליתי
לכאן וקיבלתי המון תגובות חמות בסגנון "זה נהדר, אבל תוסיפי עמודים פנימיים."
תוך כדי חיפשתי מחברות כאשר איוותה נפשי - עבות עם כריכת קרטון חומה ומשמחת, ולא מצאתי בשום מקום במחיר שפוי. לא השתלם לרכוש מחברת יקרה, להשקיע עליה עבודה ידנית פרסום ושיווק, ולמכור ברווח אפסי.
ושוב הרעיון נגנז לכמה חודשים.

והנה מגיעה התפנית בעלילה :)
לפני שבועיים התחלתי לעבוד על מוצר אחר שלי ולא היתה לי סבלנות, איכשהו מצאתי את עצמי עובדת על משהו בכלל לא קשור, כהרגלי הקלוקל.
המשהו האחר היה הארגונית לכלות. אין לי מושג אפילו למה נזכרתי בה, אין לי על הכוונת אף כלה עכשיו. ניסיתי לבנות כמה עמודים פנימיים ולראות איך הולך.
וזה הלך מעולה! הכל זרם ותקתק בצורה מעוררת השתאות. תוך כמה ימים קמו לנגד עיני 60 עמודים מלאים בתוכן שנוצרו ממש בסיעתא דשמיא מטורפת, יש מאין. לפעמים יש עבודות שיורקים בשבילן דם והן לא זזות, ולפעמים יש דברים שפשוט עפים לבד. :eek:

upload_2019-7-4_11-13-13.png

חיפשתי כלות ונשואות טריות שיתנו לי פידבק על העמודים המוכנים, שיפצתי ושיניתי לפי ההכוונה שלהן (גיליתי שהייתי קמצנית מידי אז פרגנתי עוד ספייס, וככה נוספו עוד 20 עמודים) טרטרתי כמה בתי דפוס בבקשות להצעת מחיר, ותוך כדי התאמתי את הכריכה לפורמט ממוחשב.
כמובן שלטעמי היא הרבההה פחות מיוחדת מאשר הגרסה הידנית שלה, אבל אי אפשר הכל :) אולי יום אחד עוד נשלב בין השניים.

upload_2019-7-4_11-20-31.png

ו- זה קרה! השבוע נחתה פה ערמה כבדה ומשמחת של ארגוניות מבהיקות, חמה וטריה הישר מהדפוס :)
הן יושבות כולן יפה בשקט על הספה (נדמה לי שאחת מהן מוצצת אצבע) ומחכות לאריזה ולמשלוח.

אז מה לומדים מהסיפור הזה /// פינת מוסר ההשכל ;)
שלכל דבר יש זמן משלו והוא מגיע... כמו שידוך, בערך :)
ברגע שמגיעה השעה זה רץ, לא צריך כמעט להזיז את העכבר.
אם יש לכם חלום שמחכה במגירה, תנסו מדי פעם לבחון אותו מחדש באור. אולי הפעם הוא יתגשם. יש חלומות שיש להם הריון ארוך אבל לידה קצרה מאד :)

אם קראתן עד כאן אני לגמריי גאה בכן :rolleyes:
יאללה, לכו להגשים חלומות.
פנתה אלי לקוחה מדהימה ומוכשרת ברמות על!!
שמפיקה ומעצבת אירועים, בבקשה למיתוג בר מתוקים לבר-מצווה
היא נתנה לי רשימה של מוצרים שאותם היא רוצה לעטוף
וגם יד חופשית לעשות מה שאני רוצה....
בשלב הראשון שוטטתי במרחבי העולם הווירטואלי כדי לדעת מה לעשות ומה לא לעשות :)
האמת שקיבלתי השראה מאוד גדולה מהאתר הזה של ראשל אירועים:
https://www.rashelevents.co.il/
למרות שזה יצא מאוד שונה....
אבל כשהסתכלתי שם,
הבנתי שכדי שבכל המוצרים יהיה חזית עם הסמל של האירוע.

בשלב השני התחלתי לבנות סקיצות של הסמל
לסדר אותו בצורה טיפוגרפית טובה
upload_2019-7-29_11-44-44.png
חיפשתי (שעותתת ) צבעים מיוחדים
שיתאימו לקונספט של האירוע אבל לא יהיו ילדותיים
upload_2019-7-29_11-21-9.png
שילבתי את הצבעים
הוספתי צורה וקו
יש סמל!!
upload_2019-7-29_11-45-43.png
ואז המשכתי לשאר העטיפה...
upload_2019-7-29_11-52-47.png
הקטנתי, הגדלתי, שיניתי והתאמתי למוצרים
והנה תמונות מהשטח...
upload_2019-7-29_12-32-58.png

upload_2019-7-29_12-34-24.png

תמונה גם מרחוק:

upload_2019-7-29_12-42-23.png

ויש גם מסקנות!!!
אף פעם אל תעצבו בר מתוקים (או כל דבר אחר שמצריך דבר נוסף מחוץ לעיצוב שלכם)
לפני שאתם נכנסים לחנות של ממתקים ורואים את כל הצבעים של הממתקים הקיימים ורק אז בוחרים צבעים
למה?! - כי לא היה סוכריות, נשיקות, חמצוצים ועוד.. בצבעים שרצינו. (ודווקא בלונים כן בדקנו שיש...)
למרות שהרחקנו לכת וחיפשנו גם אצל משווקים
קצת התאכזבתי אבל למרות זאת הלקוח היה מרוצה :)

אז אם אתם מחפשים מעצבת אירועים
קחו את @רויטל בן עזרא בטוח תיהיו מרוצים.
 תגובה אחרונה 
אז כמו שהבטחתי באשכול כאן לשתף אתכם באתר שבניתי לרפלקסולוגית מדהימה אחת, מקיימת עכשיו :)
היא רצתה אתר אחר, שונה, לא מתבנית, מעוצב עד הפיקסל האחרון... השתדלתי ליישם:rolleyes:
אז קבלו אותו: אתר ONE PAGE באלמנטור עם נגיעות של אפקטי התנועה החדשים שלהם.
מה אומרים? כנסו לאתר
larisa2.JPG
מזמןןןן לא העליתי עבודות.
באמת הגיע הזמן...

ביום חמישי הגיעה אלי מדריכה מתוקה ונואשת: "בבית הספר היו אמורים לעשות לי גרפיקה, והם לא. אמרו שאלך לגרפיקאית פרטית, ישלמו כמה שיעלה. יש לי תקציב, הצילו"...
היות והיא בחורה באמת חמודה וכיפית, הסכמתי.
"תורידי לי תמונות, דבר ראשון, ותבחרי מה שהכי טוב לך מתוכן". איזה כיף, חופששש.
"אני צריכה עטיפה בגודל A3, זה דבר ראשון. אחר כך, תגזרי לי מזה עטיפה לדיסק. ואז - גם סוג כזה של נייר מכתבים, שיתכתב עם כל הסגנון. את יודעת איך זה, שהכל יהיה סט... חשבתי על רעיון מסויים", היא שרטטה לי מהר מהר קוים אלכסוניים עם מיקומים בערך לתמונות, "ותכניסי בהם את המילים 'מותק של הסטוריה'. את יודעת, 'מותק' זה סוג של מילת קוד כזו"...
לא מתערבת בין מדריכות לחניכות. זה הווי, זה כיף, זה המון מילים אישיות ומילות קוד. שיהיה. אמרתי לה רק שעדיף לחשוב על עוד רעיון.
בערב היא חזרה אלי. "תכתבי "הסטוריה מתוקה שלי ותוסיפי סוכריות".
בסיידר.
"אה, יש לי גם חתימה חמודה ומעוצבת כזאת, את מכירה, כזאת שחניכות אוהבות לחקות אותה..."
שלפתי לורד שחור, מהקצה השני - דף A4. היא חתמה, סרקתי, זהו. גם זה יש.

הרעיון של הסקיצה שלה היתה מצויינת ממש. לחץ של זמן לא עושה לי טוב, וכשנותנים לי בדל של כיוון - אני מפתחת אותו בקלות. באילוסטרייטור, בניתי גריד לפי עבודה קודמת שעשיתי בתחילת השבוע, ועל זה מיקמתי את התמונות.
גריד.jpg
ברור שהתמונות לא התאימו בדיוק לגודל המלבנים האלכסוניים... ישרתי אותם חזרה. החלתי עליהם 'מאסק'. הקטנתי והזזתי עד שהייתי מרוצה. מיקמתי שוב. עיביתי את הקוים, ויצרתי מהם צורה וקטורית, ואז שכפלתי, חתכתי את התמונות, כלאתי את התמונה המקורית בתוך הצורה, הדבקתי שוב במקום (קונטרולF), חתכתי את התמונה הבאה, כלאתי את התמונה בתוך הצורה שנוצרה... התבלבלתם? גם אני. זה היה מתסכל ומעצבן. למפרע, גיליתי שאם הייתי עושה לייב-פיינט, שמה צבע בתוך הצורות הרלוונטיות ומשחררת - היה לי הרבה יותר קל ומהיר.

את הרקע תכננו יחד. השוצתי בפני הלקוחה על מלאי הרקעים והחומרים שיש לי. היא רצתה לראות, ניסינו כמה רקעים ואז - הגענו לתוצאה שאתם רואים.
עטיפה.jpg
הוספתי את הקוים, העיגולים עם מילוי העיגולים, והמשולש במילוי העיגולים.

הדיסק היה קל ופשוט. לקחתי קטע רלוונטי, הקטנתי לגודל של דיסק (יש טמפלייט באילוס'), וזהו. יש דיסק.
דיסק.jpg

לנייר המכתבים נתתי שתי אופציות: עם חתימה וכיתוב 'הסטוריה מתוקה שלי', ובלעדי זה.
שתחליט המדריכה המתוקה מה היא רוצה.
כמובן, שהשתמשתי באותם אלמנטים.
נייר מכתבים.jpg נייר מכתבים עם חתימה.jpg

זהו.
שילמה מיד (למחרת) וקבלתי משוב מתלהב, שמח ומרוצה.
שבוע טוב ומבורך!
רציתי לשתף אתכם במיתוג אישי שביצעתי ביום שישי האחרון.
בעיצומם של הכנות לנסיעה לרגל שבת בר מצווה לגיסי בשטו"מ..
יותר נכון מס' ימים לפני הארוע רציתי להכין לחתן בר המצווה מתנה מקורית,
החלטתי ללכת על מיתוג מעניין
ולא מצאתי את הזמן

ואז.. עשיתי את ההזוי מכל...
על הבוקר של יום שישי הכנתי את המיתוג והעיצובים,
שלחתי לדפוס, לקחתי, גזרתי....
וכשהגענו למקום מהר הדבקתי והנחתי כל עיצוב במקומו.
ב"ה לדעת המשפחה יצא מאוד יפה ומרגש.. :cool: והכניס לאוירה..
הצטערתי מאוד שלא הפסקתי לצלם :(.
אז בהדמיות זה נראה פחות אבל לא נורא.. נסו לדמיין... ;)

אז מתחילים?

לוגו :
לוגו מיתוג בר מצווה-17.jpg

תלי דלת לחדרים:
לידית חיצונית 'שבת שלום' \\ לפנימית 'תוכניה'
תלי דלת-14.jpg

וההדמיות..
הדמיה תלי דלת חיצוני.jpg
הדמיה תלי דלת פנימי.jpg

שלט כניסה (הדמיה)
(פיזרתי עוד בכמה מקומות בכדי להכניס לאוירה..)
מוקאפ שלט כניסה.jpg

סדר ברכת המזון לכל האורחים
הדמיה ברכת המזון.jpg
סדר ברכת המזון הדמיה.jpg
מדבקות עם הלוגו
על כל האריזות של המתוקים ושאר ההשקעות שהיו שם..

שלט לכל חדר וחדר לפי משפחות
(בדוגמא השמות מפוברקים לגמריי.. :p)

שלט לדלת-01-01.jpg

עד כאן
תודה שקראתם :)
ושיהיה תמיד בשמחות!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה