מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

זה התחיל לפני שנה. הלקוח, רבי בכתה ח', פנה אלי עם המוווון דפים מודפסים ובקשה לעצב מבצע "כמו שראיתי אצל חבר שלי, מאד מצא חן בעיני".
מדובר באברך תלמיד חכם, רציני, אחד שיודע מה הוא צריך ומה המטרה של כל חלק בעיצוב. "העיצוב", הוא הסביר לי, "צריך להחדיר את החשק בתלמידים - כמעט בחורים. זה סוף שנה, סוף החיידר, ואנחנו רוצים להכניס בהם דלק לקראת הסוף".

זו התוצאה
https://www.prog.co.il/media/albums/%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%92-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93.5910/ - משנה שעברה.

השנה הוא הגיע שוב. הפעם, כמג"ש, שוב בכתה ח', אבל במוסד אחר (מוסד 'הבית'), יותר מבוסס.
התחלנו עם לוגו, כשהכיוון שלי היה 'להדביק' אותם לסגנון עיצובי הלוגואים של המצ'ינגים, כלומר מוטה שמאלה (משדר דחיפות), ומטפס למעלה:
לוגו חודש החזרה האגדי-01.png
לוגו חודש החזרה האגדי-02.png

נבחר הלוגו העליון.
השארתי אותו שחור בכוונה, כי הישום שלו - יקבל את הנראות הסופית דרך מעבר צבעים ואפקט "אאוטר-גלואו".

הנה.
שילוט 2-1 מוקטן.jpg
שילוט 1-1 מוקטן.jpg

השלטים, אגב, הוכנו בגודל 1X2 מ', ו1X1 מ' בהתאמה.

עם זה, הוכנו דפי מעקב לשלושת תחומי החזרה.
הבסיס היה אמנם מוכן משנה שעברה, אבל כל ההקלדות היו חדשות, נוספו שינויים, נוספו תאריך ומקום לסימון שעות רצופות.
דף מעקב.jpg

עד כאן בינתיים. בפרק הבא: עימוד שאלות החזרה, מכתב לתלמיד, בלנק להורים.
השארו עמנו, המשך יבוא.
לפני חודש בערך העליתי כאן שיתוף על הארגונית לכלות ואיך היא התחילה ממחברת תמימה של מקסטוק.
התגובות היו ברוך השם חמות ומפרגנות, וכנראה שאכן אין דבר כזה בשוק שבאמת מותאם לציבור שלנו, כי המהדורה הראשונה נמכרה כולה בתוך שבועיים, והמהדורה השניה כבר פה :)

במהלך הפטפטת באשכול ההוא, מישהי הציעה להכין ארגונית שמותאמת לאמהות-עובדות-עצמאיות, משהו שיעשה סדר בכל הבלגן הזה.
אני עוד לא אמא, אבל מאמינה שאם ניהול בית של זוג דורש ארגון - בטח עם ילדים כל העסק הולך ונהיה מורכב יותר, ואם האמא עובדת או אפילו עצמאית - היא בהחלט צריכה איזו ארגונית שתותאם בדיוק בשבילה.
אז הארגונית לכלות התחילה ממחברת, והיומן לאמהות נולד מתוך הצעה אקראית ש @saralem זרקה פה..

הדימוי הראשון שעלה לי בראש זה של אישה שעושה ג'אגלינג ומנסה ללהטט בין המון משימות. כל אדם שיש לו יותר משני כובעים מכיר את ההרגשה הזו, ולאמא ארצישראלית מצויה יש הרבההה יותר משני כובעים... שפית, פסיכולוגית, עו"סית, עורכדינית ומגשרת בין קטינים מייבבים, כובסת, גננת, מורה לעת הצורך (רק לא לחשבון! בשביל שיעורי בחשבון הולכים לאבא. או לא עושים. תודיעו לילדים שלי שאני הזהרתי מראש.) ועוד היד נטויה.

עם התמונה הזו בראש, של הג'אגלינג, יצאתי לדרך. חפרתי קצת ל @saralem ול @מרים אדריכל שהעלו את הרעיון מלכתחילה - הן שלחו עוד רשימות רעיונות, הצקתי לעוד אילו אילו אנשים בפורום נשים וגם משם קיבלתי עוד כיוונים מעולים, הצעות לשדרוג שלא חשבתי עליהם, והמון מידע חם וטרי מהשטח מה באמת אמהות רוצות שיהיה בכזה יומן.

בהתחלה חשבתי ללכת על קהל יעד מסוים של אמהות + עצמאיות, אבל ירדתי מזה כי חששתי שהוא יהיה מידי מצומצם, וחוצמזה - מה, לאמהות נטו / שכירות לא מגיע? יותר קשה לנהל בית מאשר לנהל עסק.

ובכלל עסקים עצמאים זה דבר דינמי, ויהיה קשה להתאים תוכן שיתאים גם לגרפיקאית וגם לרואת חשבון וגם לרועת צאן :)

אז הלכתי על קטע של רשימות בכיוון ניטרלי, כאלו שכל אחת תוכל להשתמש בהם איך שנוח לה. למשל כמו פה:

זה יכול להיות קידום אישי ויכול להיות קידום עסקי. הפוינט הוא - ליצור רשימות כמה שיותר מאורגנות מצד אחד, וכמה שיותר מאפשרות אינדיבידואליות מצד שני.

הדפים הלכו ולבשו צורה, כל שבוע מכיל יומן תכנון שבועי, כמובן - מחולק לימים ושעות עם אזכורים לאירועים חשובים + רשימות שמתאימות למשימות שיש בכל שבוע בבית ובעבודה. למשל, השאלה הרת הגורל: מה נבשל צהריים???

upload_2019-8-7_10-26-24.png

בין לבין מפוזרות המון רשימות שכל אחת צריכה שיהיה לה מסודר אחת ולתמיד! רעיונות לתעסוקה לילדים, הכנות לקראת החגים, רשימת קניות חודשית, חלומות ותכנונים שמתישהו נגשים - ועוד.

בשעה טובה ומוצלחת הבפנוכו היה גמור, ועברנו לעיצוב העטיפה. זוכרים את האישה המלהטטת? הייתי חייבת לעשות משהו בנידון. בהתחלה ניסיתי לחפש מאיירות כאן מהפורום לברטר, הן לא זרמו. תודה שלא זרמתן, תיכף אגיד למה.

ירדתי מאיור וניסיתי לעצב כריכה שתבטא את שלל הפרוייקטים שכל אישה חולשת עליהם. אז קראתי ליומן SUPER MOM ודחפתי פנימה מלאאאא אייקונים שיבטאו את הסופריות הנ"ל.

לא יפה. לא התחברתי. ננסה משהו אחר.
ניסיתי. הצטברו לי מיליון קבצים של "כריכה לארגונית סופי." כריכה לארגונית יותר סופי.." וכן הלאה.. מוכר, לא? :)

upload_2019-8-7_10-31-20.png

ולא אהבתי כלום. רוחה של האישה המלהטטת רדפה אותי והתחננה שאגאל אותה ממחשכי הדמיון.
אני אמנם מאיירת, אבל לא מספיק מקצועית. ידעתי שאשב על זה שעות ובסוף לא אוהב את התוצאה, אז פניתי לכמה מאיירות מהפורום כאן והצעתי להן ברטר. הן לא זרמו, כמו שכבר אמרתי - כל אחת מסיבותיה שלה (אבל היו נחמדות ואיחלו הצלחה, ואחר כך גם נתנו פידבק מעודד. המאיירים פה חמודים נורא, שתדעו.)

לא היתה לי ברירה וישבתי לאייר בעצמי.
כל הכבוד שגרמתם לי לעשות את זה, אנשים שאני נמנעת מלתייג אותם פה. שניםםםם לא איירתי, והיה כל כך כיף לחזור לזה.
התהליך ארוך ומייגע, אפשר לראות אותו כאן
בקצרה, בהתחלה היתה מחשושה כזאת בעלת ידיים עקומות ושיניים מפחידות נורא

ואחרי עוד הצקות בפורום נשים (אין כמוכן) וביקורת חסרת רחמים (מעולה. תמשיכו כך) הגענו לחמידות הבאה:

upload_2019-8-7_10-37-55.png

נכון שהיא מותק? יש לה פרצוף דבילי בדיוק במידה הנכונה.

ברגע שהאיור היה גמור הכריכה כבר זרמה מעצמה...

upload_2019-8-7_10-39-8.png

עיצבתי פרסומת, העליתי לכאן, קיבלתי מכם עוד הארות מעולות, וזהו -
יש לנו ב"ה תוצר מוגמר, יליד פרוג מהחל ועד כלה :)
מוקדש באהבה לכל האמהות המדהימות שגודשות את הפורומים כאן ומצליחות להיות סופר-וומניות אמיתיות :)
(מישהי הציעה לי לעשות קבוצת רכישה לבעלים נואשים שלא יודעים מה לקנות לאשתם. אז בעלים נואשים - שימו לב, יש לכם עוד יומיים בדיוק לצאת מהנואשות.)

תמונות מהשטח עוד אין לי, לצערי, אבל אעלה בעז"ה ברגע שיהיו.

תודה שקראתם עד כאן!
שתהיה לכולכם שנה מאורגנת, מרעננת וכיפית, מלאה בסיפוק ובהגשמה עצמית אמיתית :)
נתבקשתי לעצב חוברת, עם דד ליין צמוד, תוך יום אחד
מיד ידעתי על אילו צבעים אני רוצה ללכת, השתמשתי באחת מהרמוניות הצבעים של פנטון ש
@arv העלתה בתוכנית המגירה המקסימה שלה

בכריכה חלמתי על משחק עם תלת מימד , לא הסתדר לי עם השפה של שאר החוברת, אז ירדתי מזה
והנה התוצאה לפניכם, מקווה שתאהבו ואל תשכחו לא לשמור בבטן כלום ולהעיר, זה הכי חשוב!!!!

Untitled-6-01.png Untitled-6-07.png Untitled-6-02.png Untitled-6-03.png Untitled-6-04.png Untitled-6-06.png Untitled-6-010.png
טוב, זה היה בחורף
ורק היום השלמתי את כל ההדמיות להעלות את זה
לתיק עבודות...

הקונספט כולו היה - שחור - זהב - שיש לבן
יוקרתי באווירה חורפית
אז תכנסו לאווירה אפילו ששיא הקיץ עכשיו :)

אשמח לשמוע מכם...

הדמיות הכל.jpg
אופציות ללוגו

סקיצות לוגו.jpg

הלוגו הסופי

1.jpg
פרוספקט
438.jpg

דף הסבר למתרימות
דף למתרימות.jpg
טופס התחיבות
CARD MOCKUP.jpg
תלי דלת
76ג36.jpg
שמשונית
8ג9631.jpg

אשמח לשמוע את חוות דעתכם
תודה
שלום לכולם,
משתפת בפרויקט נוסף של מחנה קיץ בנושא
"צמיחה חופשית"
מיכל, גרפיקאית מהפורום (את כאן?), התחילה את הלוגו היפה של "צמיחה חופשית", ואני עשיתי את שאר העיצובים שהיו כלולים בתוכנית.

מה שנדרש כאן - תמונת נוף עם כדור פורח ושיהיה קייצי, חוויתי ומזמין!

שילבתי מספר תמונות + עיבודים ושינויי צבע נצרכים,
הוספתי מסלולים מקווקוים, נגיעות של צבע כתמתם-סגלגל על רקע תמונת הנוף (שמצאתי לאחר אינסוף חיפושים)
כדור פורח - מתמונה נפרדת - שחיפשתי גם רבות, וסוף סוף התאים לזוית עם הפרספקטיבה הרצויה.
טיפוגרפיה, קומפוזיציה...
והנה ב"ה, זה הולך וקורם עור וגידים עד לתוצאה המזמינה---

אשמח לשמוע מכם :)

הדמיות.jpg
שבוע טוב אלופים!

משתף אתכם בכמה עבודות טיפו' שעשיתי לאחרונה סתם כך לעצמי..
אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם, על הסגנון, על הצבעים, ועל הכל.

אז בואו נתחיל:

1: כִּנְחָלִים נִטָּיוּ כְּגַנֹּת עֲלֵי נָהָר כַּאֲהָלִים נָטַע ה' (במדבר כד, ו),
שיחקתי עם הפונט אור חדש של איתמר נתן באמצעות כלי ה-puppet warp
שנוסף בגירסאות החדשות של אילוס', תנסו את זה על אותיות, עובד מגניב..

כנחלים נטיו_result.jpg

2: "דרך כוכב מיעקב וקם שבט מישראל" (במדבר כד, יז)
האותיות קמות ועומדות מתוך הכתב (הפונט עץ-הדעת של פונטביט)

דרך כוכב_result.jpg

3: שיר המעלות - טיפוגרפיה עם סילסולים,
ועל הדרך ניסיון לבדוק עד כמה אפשר לשחק עם הקריאות של הפרנק-ריהל
(הפונט הוא פרנקנתן של מעצב העל איתמר נתן) :)

שיר המעלות_result.jpg

4: ..קוצותי רסיסי לילה (שיר השירים),
לילה.. אותיות נוטפות..

קוצותי רסיסי לילה_result.jpg

5: ה' מלך גאות לבש
(הפונט קונדליני של פונטביט)

ה' מלך גאות לבש_result.jpg

6: "וְקוֹיֵ ה' יַחֲלִיפוּ כֹחַ יַעֲלוּ אֵבֶר כַּנְּשָׁרִים יָרוּצוּ וְלֹא יִיגָעוּ יֵלְכוּ וְלֹא יִיעָפוּ" (ישעיהו מ, לא).
טיפוגרפיה בצבע, אותיות שיוצאות ונכנסות בתוך סלסולים..

וקוי ה יחליפו כח_result.jpg

שבוע טוב ומלא הצלחות!
בס"ד

לקוחה התקשרה ב 17:00,
"היי, מעוניינת בלוגו לעסק שלנו...
אני צריכה להיום, יש לי תערוכה עוד יומיים וחייבת לשלוח את הלוגו היום..."
אני עובדת עד 18:30, יש לי שעה וחצי,
לא הצלחתי כ"כ לענות לה, מכירה אותה, היא לקוחה מדהימה, אבל ככה להקטיל...
ניסתי להגיד שתוך שעה וחצי אני לא יצליח כ"כ תני לי מרווח של זמן, תבואי, תסבירי,,,
אבל היא נתנה בי אמון שאני בעצמי לא הכרתי בו.
"אני יסביר לך, זה ייצור מכונות לחיתוך עץ, אני רוצה סמל שמשדר מכני, דיגיטלי, יוקרתי, לא בעיה, נכון?!"
אמרתי לה שאשתדל ובעז"ה אשלח משהו בהקדם.
את האמת שלא ידעתי מאיפה להתחיל, לקחתי נשימה והתפללתי שה' יכוון אותי, האמת שהתרשגתי.
לקחתי את השם, ראשי תיבות של האותיות, הסתכלתי ב"שאטר" מה מבטא משהו מכני, והתחלתי לצייר בעיפרון,
שלחתי סקיצה אחת, לא כ"כ התלהבה, "קצת פשוט, תכניסי לתוך צורה, תעשי יותר דומיננטי..."
1.jpg
שלחתי סקיצה שניה, שאני לא אהבתי....
2.jpg
שילבה ביניהם, והנה הלוגו.
לוגו  כץ.jpg
הצבעים רצתה רק כחול אפילו שזה שייך לחיתוך עץ.
זמן להסביר שצריך משו שירמז על עץ, לא היה לי, אז שלחתי הדמייה, שלפחות תראה את זה גם בתערוכה, שייבינו....
לוגו כץ עץ.jpg
הלקוח הייתה מרוצה :)
ב"ה גמאני (למרות שאני התחברתי יותר לסקיצה הראשונה)
יש מה לשפר, אני בטוחה, אבל לשעה וחצי זה טוב, לא?!
יש לקוחות שעד שלא נתקלים בהם פנים מול פנים ומשפשפים עיניים בתדהמה למקרא המיילים שלהם -
לא מאמינים שזה באמת קורה.

כל מי שיש לו ניסיון של שעתיים וחצי בתחום העיצוב יודע שעם רוב הלקוחות זה הולך ככה:
הם חופרים שעות על כמה זה עולה - איזה גודל - אפשר הנחה - בדפוס הזה - לא בעצם בדפוס הזה - טוב שיהיה בדפוס הזה.
נניח שסגרתם על עבודה. הגיע הזמן לקושש מהם טקסטים.
זה מגיע בקובץ כתבן בלי פסיקים ומלא שגיאות, במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב - סרוק או מצולם ולכי תקלידי עכשיו בעצמך.
אוקיי, מתחילים לעצב, שולחים ללקוח >
תזיזי לפה. תזיזי לשם. זה צהוב? רציתי כחול. אמרתי כחול? התכוונתי ורוד. תורידי את החץ. תוסיפי פרח. תשני לסגול. טוב בעצם מה שעשינו בהתחלה.
נעלם לשבועיים.
מפציע בתשע בערב >
אני צריך את זה דחוף למחר!

עזבו, לא נלאה אתכם.

אבל - הנה מגיע החידוש המסעיר. יש לקוחות אחרים.

יש אנשים שאשכרה בצהריים שואלים מחיר, מאשרים אותו מיד, שולחים מודעה עם טקסטים מאורגנים ומנוסחים היטב, וכששואלים אותם מה הכיוון העיצובי הם אומרים: "מה שתעצבי אני אוהבת."
מאשרים מיד. מבקשים טיפה תיקונים. מחמיאים, מבסוטים מהעיצוב ומפרגנים מכל הלב. שואלים - מיוזמתם!!! - מה המספר חשבון להעברה. משלמים. נפרדים בהבטחה לעבוד יחד שוב. (תבואי כל יום, כפרה עליך)
וכל זה תוך ארבע-חמש שעות, כן?

@תמיד בעליה - היה כיף מטורף לעבוד איתך. אם הייתי בכיתה ה' הייתי באה לסדנא שלך.

המודעה כבר מאושרת אבל הארות מתקבלות תמיד :)

upload_2019-7-29_22-7-17.png

upload_2019-7-29_22-22-42.png
שיתוף: איך מוצר נולד או: לפעמים חלומות מתגשמים /// סיפור ארוך למיטיבות לכת

מי שעוקבת אחריי בימים האחרונים בפורום הזה או בפורום נשים - יודעת שעבדתי עכשיו ממש רציני על ארגונית לכלות. חשבתי לחפור לכם קצת על איך כל הסיפור הזה התחיל, למי שזה מעניין אותה :)

upload_2019-7-4_11-9-3.png

1. הכל התחיל ממחברת נורא יפה שקניתי במקסטוק לפני יותר משנה. מחברת ספירלה עבה, עם המון דפים וכריכה קשה חומה ומהממת. יש לי חולשה נוראית למחברות בכלל ולמחברות יפות בפרט, ולמחברת הזאת היה כל כך הרבה פוטנציאל כך שהייתי חייבת לקנות אותה תיכף ומיד, למרות שלא היה לי בשבילה עדיין עתיד מוגדר.

2. אחרי כמה ימים חברה טובה שלי התארסה, וחשבתי להכין בשבילה מחברת שתעזור לארגן את כל הסידורים לקראת החתונה.
עיצבתי ביד, מגזרי נייר מעניינים, כריכה עם כלה כושלת במקצת. בראש היה לי תכנון מדהים, כמובן, ובסקיצה שהכנתי במחשב (כי ככה נוח לי יותר) זה היה יפה ממש. אבל בפועל, בטכניקה ידנית - יצא מזעזע נוראות. איבדתי סבלנות ונטשתי את המחברת הזאת לאנחות.

upload_2019-7-4_11-9-54.png

3. כמה חודשים עברו וחברה אחרת התארסה. נזכרתי במחברת ההיא וברעיון היפה שהיה לי בראש, והחלטתי לשלב בין הממוחשב לידני. עיצבתי במחשב את כל העסק, פירקתי לגורמים, הדפסתי ועבדתי להרכיב ידנית.
זה יצא מקסים וסוף סוף היתה לי מחברת עם כריכה (כמעט) כמו שרציתי. אהבתי קשות את התוצאה, וחשבתי ליצור כמה כאלה ולמכור לכלות נרגשות.

upload_2019-7-4_11-11-7.png

4. חשבתי כמובן שכולם יעוטו על הרעיון המדהים שלי ויסגדו לי לשארית חיי, אבל חברות שהתייעצתי איתן הורידו לי את התעופה העצמית (וטוב שכך) ואמרו שאם אין תוכן פנימי - מחברת, יפה ככל שתהיה, היא לא כזאת בשורה גדולה. שצריך לחשוב על ערך מוסף שיגרום לאנשים לרצות אותה.
חשבתי להוסיף גימיקים חמודים שיעזרו למחברת להפוך לייעודה הסופי - להיות סוג של ספר זכרונות אחרי החתונה, וכאן הצטרפו המרקרים, הסימניות והוואשיטייפ.

5. עיצבתי מודעה, העליתי
לכאן וקיבלתי המון תגובות חמות בסגנון "זה נהדר, אבל תוסיפי עמודים פנימיים."
תוך כדי חיפשתי מחברות כאשר איוותה נפשי - עבות עם כריכת קרטון חומה ומשמחת, ולא מצאתי בשום מקום במחיר שפוי. לא השתלם לרכוש מחברת יקרה, להשקיע עליה עבודה ידנית פרסום ושיווק, ולמכור ברווח אפסי.
ושוב הרעיון נגנז לכמה חודשים.

והנה מגיעה התפנית בעלילה :)
לפני שבועיים התחלתי לעבוד על מוצר אחר שלי ולא היתה לי סבלנות, איכשהו מצאתי את עצמי עובדת על משהו בכלל לא קשור, כהרגלי הקלוקל.
המשהו האחר היה הארגונית לכלות. אין לי מושג אפילו למה נזכרתי בה, אין לי על הכוונת אף כלה עכשיו. ניסיתי לבנות כמה עמודים פנימיים ולראות איך הולך.
וזה הלך מעולה! הכל זרם ותקתק בצורה מעוררת השתאות. תוך כמה ימים קמו לנגד עיני 60 עמודים מלאים בתוכן שנוצרו ממש בסיעתא דשמיא מטורפת, יש מאין. לפעמים יש עבודות שיורקים בשבילן דם והן לא זזות, ולפעמים יש דברים שפשוט עפים לבד. :eek:

upload_2019-7-4_11-13-13.png

חיפשתי כלות ונשואות טריות שיתנו לי פידבק על העמודים המוכנים, שיפצתי ושיניתי לפי ההכוונה שלהן (גיליתי שהייתי קמצנית מידי אז פרגנתי עוד ספייס, וככה נוספו עוד 20 עמודים) טרטרתי כמה בתי דפוס בבקשות להצעת מחיר, ותוך כדי התאמתי את הכריכה לפורמט ממוחשב.
כמובן שלטעמי היא הרבההה פחות מיוחדת מאשר הגרסה הידנית שלה, אבל אי אפשר הכל :) אולי יום אחד עוד נשלב בין השניים.

upload_2019-7-4_11-20-31.png

ו- זה קרה! השבוע נחתה פה ערמה כבדה ומשמחת של ארגוניות מבהיקות, חמה וטריה הישר מהדפוס :)
הן יושבות כולן יפה בשקט על הספה (נדמה לי שאחת מהן מוצצת אצבע) ומחכות לאריזה ולמשלוח.

אז מה לומדים מהסיפור הזה /// פינת מוסר ההשכל ;)
שלכל דבר יש זמן משלו והוא מגיע... כמו שידוך, בערך :)
ברגע שמגיעה השעה זה רץ, לא צריך כמעט להזיז את העכבר.
אם יש לכם חלום שמחכה במגירה, תנסו מדי פעם לבחון אותו מחדש באור. אולי הפעם הוא יתגשם. יש חלומות שיש להם הריון ארוך אבל לידה קצרה מאד :)

אם קראתן עד כאן אני לגמריי גאה בכן :rolleyes:
יאללה, לכו להגשים חלומות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה