מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

כאן:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=898534&postcount=17
(בחרתי כותרת סקר,אך לא הועברתי ליצירת סקר,למה?)

כתבתי כך:
מחאה על תמחור הפונטים
אדגיש שאני מדבר בכלליות ולא כלפי חברה מסוימת.

מדיניות התמחור הנוכחית של הפונטים, לוקה בחוסר גדול.

היא מציגה מוצר בודד במחיר מופקע לחלוטין. או לחילופין, מבצע מאד מפתה, בקניית ענק.
התוצאה:
א: כמוצג בשרשור. אנשים מוכרחים לקנות את מה שהם לא רוצים. והם גם לא צריכים. זה מעורר מרמור, כעס, וגם מגביל מאד את יכולת הקנייה. לא בכל יומא אפשר להוציא סכומים כאלו.
אני חוזר על עיקר הטענה: העובדה שהמכירה של פונטים נעשית אך ורק בחבילות. גורמת טינה ומגבלה אצל לקוחות.

ב: זה פוגם במקצועיות השימוש בפונטים. כי הלקוחות בוחרים כמויות, "על המשקל" ולא בוחנים לעומק אף פונט. התוצאה משתקפת גם בשימוש השוטף.

ג: מאד משמעותי. זה פוגם באיכות הפונטים עצמם. כאשר מעצב מוכר פונטים בחבילה, הוא חייב להנפיק כמות גדולה של משקלים. אין לו זמן וענין לדקדק בכל פונט, וממילא גם פונטים בנונים וסבירים בלבד, יכנסו בקטלוג. יש לו פחות עניין להשקיע!!!

הצעה לשיפור:

למכור בבודדים, במחיר שפוי, לא כמו במבצעים, קצת יותר, למשל 50 ש"ח למשקל, וחבילות שהפער בינם לבודדים, נמוך, למשל 1+1, או במצע למשפחת פונטים.

תוצאה:

כל פונט יבחן לגופו. האם לקנותו אם לא.
ראשית זה יגביר את ההבנה והמקצועיות של המעצבים. שנית פונט לא מקצועי — לא ימכר. מה שיעלה מאד את המקצועיות של הפונטים.
שלישית: הלקוחות יהיו מרוצים. מה שהם רוצים, הם קונים. ולא מאה טון ירקות בשביל סיר מרק אחד.
אמנם ביותר יקר מהיום, אך בדיוק מה שצריך.(בלי לדבר על זה שגם היום בפועל משקל טוב נקנה בעשרות שקלים, כי את כל המשקלים הלא שימושיים שקנו איתו, אפשר למחוק מהרשימה..)

זהו רבותי.
מה דעתכם?
105 תגובות
שלום חברים, חלקכם מהותיקים מכיר אותי היטב והדור הצעיר והחדש פחות.

שמי עמיר כהן, חבר טוב של ר' חיים דיקמן מלפני שנים. ליוויתי את פרוג עוד מהגלגול הקודם בהיידפארק.

היו כאלו שלא תמכו בבניית פלטפורמה חדשה ורצו להשאר בקודמת. אני לעומתם, דחפתי את חיים לבניית אתר/פורום/בי"ס עוד מתחילת הדרך ולמרות שהוא ניצח בגדול על התזמורת, נתתי נגיעות ודחיפות קלות על מנת להזיז את הגלגל קדימה.

בקיצר, זמן רב שלא ביקרתי פה. לנגד עיני אני רואה היום את האתר במימדים שלא תיארתי עוד אז לאן זה יגיע.

כמו כל אחד שמגיע למקום בו לא התארח זמן רב, גם אני מביא מעט דוגמאות מעבודות שעשיתי לאחרונה.

אקווה כי אוכל למצוא זמן לענות לשאלות ולבקר שוב את הילד שעשיתי עליו בייביסיטר והפך לאחר התקופה לבוגר וחזק ביותר בתחום הגרפיקה.

נתחיל עם מידול תלת מימד של בניין ישיבת בית אליהו:
צפה בקובץ המצורף 147631

גם בניתי את המודל בחיתוך לייזר כמתנה לתורם:
http://www.youtube.com/watch?v=5nQCKCe3zT4&feature=plcp

עוד מידול של אולם שמחות מבפנים, שאמור להבנות בתוך ישיבה:
צפה בקובץ המצורף 147632

בדרך גם כתבתי והפקתי ספר תלת מימד בשם "ברכה ראשונה" למשקפי תלת מימד (נותר לי עותק בודד ואין לי יותר, יתכן ובעתיד אפיק עוד מהדורה)

צפה בקובץ המצורף 147633

צפה בקובץ המצורף 147634

צפה בקובץ המצורף 147635

צפה בקובץ המצורף 147636

צפה בקובץ המצורף 147637

צפה בקובץ המצורף 147638

צפה בקובץ המצורף 147639

צפה בקובץ המצורף 147640

אם מצאו אלו חן בעיניכם, תכננתי כמה ספרי ילדים (שעוד לא יצאו לפועל...) בהם ישנו שימוש של תלת מימד וגם תלת מימד למשקפיים מתוך תלת מימד. ואלו הדוגמאות:

הגעתי למכסה, אני מעלה את התמונות הבאות בתגובה הבאה. חכו שניה, אני תכף חוזר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה