מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

העתקה מד'ה מרקר

עיצוב יקר: אדובי במודל תשלום חדש - הישראלים לא ייזכו להנות ממנו

"שבויים של הכלים של אדובי". CS5 | צלם: יח"צ

חברת התוכנה מציעה החל מהשבוע ללקוחותיה בארה"ב ובחלק ממדינות אירופה את האפשרות לשלם עבור רישיונות חודשיים או שנתיים. אולם, בארץ ימשיכו המעצבים לשלם ממיטב כספם על כלי העבודה שלהם

13.04.11 | 15:01 מתן מיטלמן

אדובי (Adobe) היא מהחברות המובילות בעולם, אם לא הבכירה שבהן, בפיתוח תוכנות עבור תחום העיצוב הגרפי. השבוע השיקה החברה מודל תמחור חדש של מוצריה - במקום לרכוש את התוכנה, מציעה אדובי את האפשרות לרכוש רישיון זמני עבורן, לחודש או לשנה. אולם, הלקוחות הישראליים לא יוכלו להנות מההצעה הזו - "שיטת התמחור החדשה תיושם כרגע רק בארה"ב ובכמה מדינות באירופה ולא בגרסת ה-Middle East המופצת בארץ", אמרה הדס גרשנובל, מנכ"ל קוויקסופט, המשווקת של מוצרי אדובי בארץ.
הלקוחות של אדובי בארץ, המגיעים ממגזרים שונים ורבים - החל מפרילנסרים וחברות סטארט-אפ קטנות, עבור בחברות פרסום ומדיה וכלה בחברות היי-טק גדולות, משלימים עם המדיניות של אדובי וקוויקסופט. "אנחנו שבויים של הכלים האלה. אנחנו אומנם אוהבים אותם, הם עושים את העבודה, אבל אין יותר מדי אלטרנטיבות", אומר שלומי זיגרט, מנהל סטודיו העיצוב בחברת Netwise, המפתחת פלטפורמה לעיצוב אתרים לארגונים. "בגלל העלויות הלא מבוטלות, אנחנו גם נוהגים לדלג על דור [גרסה חדשה של התוכנה] ולהשהות את הקניה שלנו", הוא מוסיף.
מחירה של תוכנת פוטושופ בישראל, ככל הנראה תוכנת העיצוב הגרפי המוכרת והנפוצה ביותר במקומותינו, מתחיל בכ-3,500 שקל, כך על פי אתר Zap.co.il. בארה"ב, מחירה של התוכנה עומד על 699 דולר - כ-2,400 שקל. על פי מודל התמחור החדש, יוכלו הלקוחות לשלם עבור רישיון חודשי של התוכנה 49 דולר ועבור שנה שלמה 420 דולר. לדברי זיגרט, מודל כזה מתאים בעיקר לפרילנסרים ולחברות הסטארט-אפ הקטנות ולא לחברות המשתמשות בכלים של אדובי באופן קבוע ותדיר. אבל פרינלסר ישראלי שיהיה מעוניין לרכוש את רישיון לתוכנה בארה"ב יתקשה לעשות זאת, כך על פי גרשנובל, כיוון שהחברה דורשת כרטיס אשראי וכתובת אמריקאיים.
"ישנם גם פתרונות קוד פתוח, אבל כשאתה חלק מארגון ואתה עובד עם כל מיני גופים אחרים - משרדי פרסום ולקוחות קצה ומפתחים אחרים, אתה צריך שכולם ידברו באותו סטנדרט", מסביר זיגרט את הפופולריות של התוכנות של אדובי. סיבה נוספת הוא אומר היא העובדה כי מוסדות החינוך השונים שמציעים לימודים בתחום העיצוב הגרפי, "מנחילים לתלמידים את השימוש בכלים של החברה". נראה אם כן, כי עד שיקום פתרון אלטרנטיבי, אם בדמות מודל תמחור אחר של אדובי או תוכנות עיצוב פתוחות, המעצבים הישראליים ימשיכו לשלם ממיטב כספם על כלי העבודה שלהם.
אני לא ידעת אם זו שאלת תם או שאלתו של אינו יודע לשאול,
מקווה שתתיחסו בסלחנות לשאלה עמארצית שכזו...

אני צריכה להכין כריכה לספר על פי המידות הבאות:

צפה בקובץ המצורף 90259

אז פתחתי מסמך פוטושופ בגודל 223*330.
והעברתי קוי עזר לפי הפירוט הבא:
14 מ"מ מלמעלה- קו אחד.
14 מ"מ מלמטה- קו שני.
14 מ"מ מימין- קו שלישי.
14 מ"מ משמאל- קו רביעי.

עכשיו כשהגעתי לסמן את השדרה והמרחק מהאמצע, נתקעתי.
איך אני מסמנת את האמצע?
עומדת בדיוק באמצע ומשם מודדת 4.5 מ"מ לכל צד? (רוחב השדרה הוא 9 מ"מ)
ומסוף השדרה מודדת 10 מ"מ לכל צד?

לכאורה כך אני מבינה. אני רק חייבת לוודא שאני מבינה נכון.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה