מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אני מניח שכל מי שנמצא בפורום יודע שניתן למצוא ברשת המוני מוקאפים (Mockup) שיאפשרו לנו ליצור הדמיות מהירות של העבודה הגראפית שיצרנו. לדוגמא אם יצרנו כרטיס ביקור נוכל להמחיש את התוצר הגראפי בסביבה טבעית יותר. למשל מוחזק ביד בצילום ייצוגי.

לפעמים נצטרך ליצור עלון או דף אינטרנט בדחיפות ללקוח. במקרה זה נוכל להאיץ תהליכים אם נעבוד כבר מראש על עיצוב מוכן (תבנית - Template) שהורדנו מהרשת ועם שינויים קלים בתמונות, בצבע ובטקסט נוכל להגיש את העיצוב ישירות ללקוח בזמן קצר.
Design to mockup.JPG

בדרך כלל אם נרצה לעשות שימוש במוקאפ או בתבניות ועיצובים מוכנים נצא לחפש אותם בגוגל או באתרים אחרים במקום ליצור כאלו לבד. פוטושופ מקל עלינו את תהליך מציאת המוקאפים על ידי גישה ישירה לספרייה גדולה של תבניות ומוקאפים (Adobe stock) ישירות מהתוכנה בלי לצאת לחיפושים ברשת.

במדריך קצר שיצרתי ניתן לראות איך להתקין תבניות מעוצבות מוכנות ומוקאפים במהירות מתוך פוטושופ. הגישה לתבניות המוכנות קיימת לא רק בפוטושופ אלא גם בתוכנות אחרות כמו למשל אילוסטרייטור.

לא מדובר במדריך על איך להשתמש במוקאפים עצמם. אני יוצא מנקודת הנחה שרוב תושבי הפורום יודעים כבר לעשות זאת או לייעץ למתחילים איך לעשות זאת.

למטה הסרטון שהעליתי ליוטיוב. וכרגיל אני מצרף גם סרטון להורדה ישירה (באיכות נמוכה יותר ממגבלות שרת) לחסומים.
https://www.youtube.com/watch?v=fgpaNC2j9dQ
  • 263
  • אשר כותבת submitted a new Article:

מוכרת מצברים/מיכל בורשטיין כותבת תוכן וקופירייטרית

כשבעלי אמר אמש שיש כנראה בעיה ברדיאטור של הרכב והמנוע מתחמם, ביטלתי את דבריו. נו, מה הוא עושה עסק מקצת מים שחסרים?
    בבוקר נסעתי להצגת פרזנטציה בפני נשות עסקים. המצגת המושקעת היתה שמורה בדיסק און קי בתיק שלי, ושום דבר לא יכול היה להעיב על היום היפה הזה.

שום דבר חוץ מקצת מים..
    באמצע הכביש המנוע כבה, הרחתי ריח חרוך, ואורות האזהרה נדלקו. עצרתי. לא היתה לי ברירה.
    הקב"ה מקדים רפואה למכה, ובדיוק מעבר לכביש ניצבה תחנת דלק.

הראשון שהגיע לעזור היה עובר אורח, "בדיוק ירדתי לקנות קפה בתחנת הדלק" הוא...

Read more about this article here...
    0 תגובות
  • 424
  • אשר כותבת submitted a new Article:

תן לו קפה

אווצ' מישהו מרח פה צבע ולא טרח לתלות שלט מזהיר על טריותו. אני מסובב את פניי אחורנית, מעביר את ידי על גב החולצה. צבע ירוק צפרדע נידבק לי ללבן שרק לפני שעתיים הורדתי מהקולב.

ניכנס לרכב, מתניע ועולה על הכביש ז'בוטינסקי, בכוונה להגיע לאחד מהרחובות הראשיים של בני ברק, למצוא לי חולצה חדשה להעביר בה את היום.

מחנה את המכונית באחד הרחובות הצדדים, מפעיל פנגו ומתחיל להתרחק. רחוב רבי עקיבא ניגלה אליי במלוא נקיותו. אויר צח של בוקר עדיין עומד בשביל המשורטט בקו מתארי צר וארוך בין שני טורי הבניינים של...

Read more about this article here...
    0 תגובות
    • תודה
    Reactions: rubi1 //
    3 תגובות
    רציתי לשתף אותכם בשיחת טלפון שהייתה לי הערב,
    והעלתה בי הרהורים לגבי הקלות שבה אנחנו עלולים להעביר ביקורת חסרת מחשבה,
    ועל האומץ לשפוט ולזרוק מילים בלי להקדיש שניה של התעמקות בהשלכות היוצאות מכך.

עיצבתי השבוע לוגו למוסד גדול, (בעז"ה אשתדל לשתף כשהלוגו הסופי יבחר ויסגר)
    השקעתי כרגיל המון המון המון, מחשבה והתעמקות וגם הרבה לב בכל פרט בעיצוב.
    השקעתי שעות בלתי נספרות ביצירת אלמנטים יחודיים ואנדבדואלים שיצרו בידול ומשמעות בכל נקודה.
    (לשם הבנה הענין: רק על הסקיצות הראשונות עבדתי ממוצע של מעל 25 שעות נקיות!)
    שלחתי להם סקיצות ברמה גבוהה מאד,
    לוגואים שיכולים לצאת רק אחרי השקעה כל כך גדולה.

בשיחתי הראשונה עם אנשי הצוות קייבלתי פידבקים נלהבים ב"ה.
    אך-
    שוחחתי היום עם אחת ממעובדות הצוות במוסד,
    שבקשה ממני לערוך שנוי קטן באחת הסקיצות כדי להתקדם.
    והיא ספרה לי :

"אני לומדת בקורס x הראיתי את הלוגואים למורה בשם y שהיא גרפיקאית ידועה (שם של אחת מתוכינו)
    והיא אמרה לי על כמעט על כל הדוגמאות ששלחת לנו
    ש:"רואים שזה נלקח קומפלט משאטר ושטוב שדאגת לשנות קצת צבעים"

זהו.

היה המשך לשיחתנו אבל כל תיאור של המשך מיותר.
    את מוסר ההשכל תשכילו בעצמכם.

----
    נ.ב. את הנ"ל לא כתבתי בשביל התמיכה,
    ולא בשביל לשפוך כאב (ב"ה התגברנו על זה מהר :) )
    כתבתי נטו בשביל מוסר ההשכל....
    ולקיחת הלקח לליבנו.
    ואם נשכיל להבין ולהפנים, והיה זה שכרי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה