מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

איך אתם מתחילים בכלל לאפיין גליון?

אז ככה- אני מוציא מזה תק' מסוימת את ירחון תנועת אריאל. אני אחראי בו על הכל (מתוכן ועד עיצוב).
אני רוצה ליצור אפיון לגליון. משהו שישר ידעו שמחזיקים ביד את 'טל שמים' (שמו של הירחון) - איך עושים את זה? הרי יש לכל פינה את המקום שלה.
יש לי פינה של מאמרים שהם על נושא הגליון, דברים שמגיעים מחבר'ה בתנועה, פינה קבועה על המקדש וקודשיו, תרבות (דיסקים + ספרים), פרסומות פנים תנועתיות (סימנריון הדרכה, קורס מד"א נפרד לחבר'ה מהתנועה, מחנה..) אירוסין של בוגרים, פינה לשונית, סיקור פעילות של חבר'ה מסניף מסוים וסיקור סניף.

בקצרה, ניתן להגיד, איך יוצרים אפיון אחיד של גליון עם המקום לשמור על פינה?

כרגע יש כאן בעיקר באלגן (גליון סיוון תש"ע) - ואני מחפש איך ליצור אופי אחיד לגליון - שיסתכלו על זה וישר ידעו מה זה.
ראיתי עלונים/ירחונים שאצלם זה בקצינויות השניה לחלוטין - הגליון אחיד ומשעמם. איך מאזנים?

ההערות יכולות להיות נסובות על זה, ועדיף מאוד שזה יהיה דיון לתועלת כולם ולא רק לתועלתי.

בתודה.
1. ישנם מספר מקשי קיצור דרך, בהם ניתן להשתמש כשמתעסקים במסיכת שכבה. כדי להסתיר את המסיכה החזיקו את מקש Shift ולחצו על חלון התצוגה של המסיכה.
לחצו שוב כדי להחזיר אותה לפעילות.
החזיקו את ALT ולחצו כדי לגרום למסיכה להופיע בתמונה (נסו כדי להבין) ואת אותו תהליך כדי לבטל. החזיקו את ALT וSHIFT, לחצו על המסיכה, והיא תתמלא בצבע אדום. שוב, בצעו את אותו התהליך כדי לבטל.
כדי לשנות את צבע המילוי בתהליך הנ"ל לחצו לחיצה כפולה על חלון התצוגה של המסיכה.

2. כדי להיעזר בכלי ההזזה (החץ הבסיסי) באופן זמני, כשאתם משתמשים בכלי אחר, לחצו על CTRL (מבלי לעזוב). לעומת זאת, כשאתם משתמשים בחץ הבסיסי באופן רגיל, ניתן ללחוץ על CTRL כדי לגשת לתוכן השכבה שנמצא מתחת לחץ (כלומר אם יש ריבוע בשכבה 3 ואתם מצביעים עליו, לחיצה על CTRL והמקש השמאלי של העכבר בו זמנית, יעבירו אתכם לשכבה הזו).

3. כדי להזיז את תוכן השכבה, פיקסל אחרי פיקסל, השתמשו במקשי החיצים במקלדת.
כדי להזיז את תוכן השכבה ב10 פיקסלים כל פעם, החזיקו את מקש SHIFT, והשתמשו במקשי החיצים שבמקלדת.

4. ניתן לנעול את האיזור השקוף בכל שכבה. נעילת האיזור השקוף מאפשרת לך לצייר אך ורק באיזורים בשכבה שכבר צבועים, או שיש בהם תוכן, ולא מאפשרת ציור באיזורים הריקים של השכבה, האיזורים השקופים. כפתור נעילת האיזור השקוף אינו פועל על צורות או טקסט, אלא רק על שכבות רגילות. הוא ממוקם בראש חלון השכבות בצד שמאל, מיד אחרי המילה Lock (מצוירות בו חתיכות לבנות ואפורות, כמו רקע שקוף).

5. כשרוצים להוסיף צל לאובייקט מסויים, רצוי לבדוק האם ניתן לבחור רק חלק ממנו (את הקצה למשל) ולהחיל עליו את אפקט הצל. בצורה זו ניתן לחסוך באופן משמעותי בגודל הקובץ הסופי.

6. ניתן ליצור שכבת מסיכה שמכסה את כל השכבה הרגילה, ולצייר בצבע לבן כדי לחשוף חלקים מהשכבה. כדי לעשות זאת, החזיקו את מקש ALT, ולחצו על מקש יצירת שכבת מסיכה חדשה (בתחתית חלון השכבות, השני משמאל).

7. אם הקובץ שלך תופח וגדל יותר מדי, נסה לאחד שכבות בקובץ שלך, ובכך להקטין את משקל הקובץ. סמן את השכבות שברצונך לאחד כנראות לעין (תיבת העין משמאל לחלון התצוגה של השכבה) או במילים אחרות, דאג שרק בשכבות שברצונך לאחד, תהיה העין מסומנת. כעת גש לתפריט LAYER ובחר את אפשרות איחוד השכבות הנראות לעין (Merge Visible).

(תרגום מהולנדית: עמי מפרש).
שלום לכולם,
רציתי לשתף אותכם באתר מומלץ שמצאתי, האתר הזה הוא בעצם בלוג של אחת בשם נוית שבו היא מביאה מדריכים מצויינים לפוטושופ שחלקם מצולמים וחלקם כתובים שמועברים בצורה יפה חלקה ומובנת מאוד... חשוב להדגיש שחלק נרחב מהלימוד זה לאו דווקא הנושא שעליו השיעור אלא כל הדרך שבה היא מגיעה לתוצאה שממנו אפשר ללמוד המון על הכלים האדירים של פוטושופ! אני אישית למדתי משם המון ולכן אני שמח לשתף אותכם בו.
אתמול יצא לי לדבר איתה והיא אמרה לי שכבר הרבה זמן שהיא לא מחדשת באתר שלה מדריכים חדשים כי היא ראתה שאנשים לא הגיבו על המדריכים והיא לא רצתה לעבוד לחינם, לכן אני רוצה לבקש מכל מי שיעזר או יהנה מהמדריכים שפשוט יכתוב תגובות ויודה לה שיהיה לה עניין להוסיף עוד ועוד מדריכים (היא אמרה לי שבמידה והיא תראה שיש התענינות היא תוסיף עוד מדריכים) וגם לבקש ממנה שתכתוב עוד!!

הכתובת של האתר
http://habalabostitps.blogspot.com/

לשים לב מצד שמאל למטה שיש רשימה נוספת של שיעורים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה