מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

קיבלתי עבודה נחמדה, לעצב כריכה של ספר,
שאמור לרדת לדפוס ממש בקרוב, כך הלקוחה.

כמובן שדבר ראשון אחרי הסבר הסגנון הנדרש וכו' - אני מבררת מה הגודל.
הלקוחה מעט מתבלבלת.
אני ממשיכה לנסות לברר פרטים
ומסתבר ש...
בעצם...
עוד בכלל אין דפוס,
היא לא יודעת מה הגודל,
לא יודעת כמה עמודים
המעמדת של הספר עורכת אותו ב....וורד :confused:
ואין לה מושג איך מעבירים את החומר לאינדיזיין.
או לכל תוכנה גרפית אחרת.

בקיצור, לפתע התברר שאני המקצוענית בשטח :),
וביקשו ממני לעזור להפיק את הספר.
שזה בקצרה, משהו שאף פעם לא עשיתי :)

כמה טוב שיש את פרוג!
נכון תעזרו לי? :)
(ביקשתי יפה?)

התחלתי לבקש הצעות מחיר, אבל אני לא יודעת מה כדאי?
לנסות להוציא לאור דרך מו"ל קטן מסודר (מישהו מכיר אחד אמין?),
או להוציא את זה לבד, בהפקה עצמאית (נשמע כאב ראש לא קטן)
למי יש המלצות/הגיגים/טיפים ושאר ירקות שיעזרו לי לצלוח את הנושא בהצלחה?

וכן, האם יש דרך לסגור לדפוס ספר מוורד?
אני חושבת שהמעמדת תנשום לרווחה אם כן...
(נדמה לי שקצת הבהלתי אותה)

סליחה על האורך :eek:
תודה שקראתם עד הלום
ותגובותיכם יתקבלו בברכה! :)
מצ"ב קבצים שמצאתי הרגע, עם רשימת קיצורי המקשים לאינדיזיין, גרסאות CS2, CS3, CS4. תהנו! (בקבצים של CS4 יש פרסומת בשני העמודים הראשונים)

צפה בקובץ המצורף 41170

צפה בקובץ המצורף 41171

צפה בקובץ המצורף 41172

צפה בקובץ המצורף 41173

צפה בקובץ המצורף 41174

צפה בקובץ המצורף 41175

ועכשיו שאלה: כידוע, בעזרת קיצורי המקשים alt-ctrl-backspace, או alt-ctrl-\ אפשר לצמצם או להרחיב את המרווח בין המילים בטקסט שנבחר.
האם ישנה חלונית כלשהי שאפשר לשלוט על הערכים האלה? האם יש מקום שבו אוכל לקבל מידע מה המצב הרווחים בפסקה - האם הם רגילים או מצומצמים או מרווחים?
ודוק: אני מדבר על הרווחים בין המילים, לא בין האותיות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה