מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

עסקים עם משפחה.......

לי ולאשתי ב"ה יש ידע בגרפיקה [לה גם בעריכת וידאו), ממש ממש לא מתקרב למה שיש פה, לא למדנו את זה אף פעם באופן מסודר, והכל רק מניסוי ותהיה. אמנם אין המחתום מעיד על אישתו [זה בכוונה] אבל אני חושב שיחסית למתחילים, את שלב ההתחלה עברנו...

כדי לפרנס משפחה, וכדי לפקש טובה, דוד שלי פנה אלי לפני כמה זמן, וביקש מאשתי שנערוך לו איזה סרטון לאירוע משפחתי מסויים. עשינו לו בשמחה, גם התנסות, גם להרוויח קצת כסף, מה רע?

הבעיה שלא סגרנו על מחיר.... על סרטון מושקע בפרימייר, הוא נתן לנו..... 250 ש"ח... בלבד......

ואנחנו, כשני כאלה שלא יודעים להגיד "לא", כשהוא שאל אם אנחנו מרוצים, ענינו... כן.....

מאז, המשפחה פונה אלינו, ומבקשת שנערוך לה כל מיני דברים, והמחירים - קבוע במחיר הזה.......

לדוג', דודה שלי ביקשה ממני שאערוך לה איזה עיתון, ארבע עמודים, פול טקסטים ותמונות..... ושוב, בגלל השילוב שלא אמרנו את המחיר, בגלל שהיא רק מורה ואין לה כסף, והיא גם לא מקבלת החזרים מהביצפר, הסכמנו למחיר שהיא תקבע.... שוב - 200-250 ש"ח........

ואנחנו באמצע העיתון השני של סוף שנה.

אמרנו שהפעם לא נגיד כלום על המחיר, לא הזהרנו מראש, אי אפשר להפיל תיק של מחיר גבוה....

הבעיה שלנו היא כפולה -

א. איך אומרים למשפחה שהעלנו את המחירים?
ב. איך אני קובע תמחור לעבודות, בהתחשב בכל ההקדמה שהקדמתי?.....
אני יודעת שנמאס לכם מהנושא, אבל אני בכל אופן מעלה אותו, כי הפעם זה קרה לי.
לקוח הזמין עבודה, אני מעדיפה לא לפרט איזו, ולבסוף אומר לי לשלוח לו את העבודה גם כקובץ פתוח. לטענתי, שהוא לא ציין זאת בתחילה הוא אומר שאני לא ציינתי בתחילה שאני שולחת סגור. אמרתי לו שזה מובן ואין צורך לציין זאת, אז הוא אומר שהוא לא מתמצא בחוקי הגרפיקאים.
הוא מסכים להוסיף לי 50 שקל, (יפה מצידו:rolleyes:) ואשלח לו פתוח...
הוא גם לא חושש לומר שהוא הולך לעבד את זה לרולאפ, לפרסומת, ולמי יודע מה עוד...
שלחתי לו את זה בפתוח (לא, אל תתקיפו אותי שאני פראיירית.) כי לא היתה לי ברירה והוא הלחיץ אותי בזמן שהוא חייב את זה הרגע והיום ועכשיו... אפילו לא הצלחתי לפתוח אשכול בנושא.
עכשיו הוא מתקשר שהוא שאל רב והרב אמר שצריך לעשות לפי חוקי המדינה, ולכן עליו לשאול גרפיקאים נוספים. הוא התקשר לשניים ושניהם אמרו לו שעלי לתת לו את זה פתוח. הוא אומר לי שאולי אני חדשה ולא מספיק מודעת לחוקי הגרפיקה וע"כ טענתי כך. הבעיה שאת הביטחון בענין קיבלתי פה מהפורום כשראתי אשכולות בנושא ותגובות שלכם...
אז מה קורה פה באמת???:confused:
לפעמים אני נכנס לשרשור כדי לראות אם התחדש בו משהו, אבל אין לי כוח לדפדף קדימה לדף 2, 3, או 18. לפעמים אני מתחיל לקרוא שרשור ארוך, ומתייאש באמצע בגלל שצריך לדפדף (והרי רוב ההודעות לא באמת מוסיפות משהו, ובכל עמוד אין יותר משתיים שלוש הודעות משמעותיות). איך חוסכים את זה?
לשם כך יש תוסף לפיירפוקס בשם
autopager (אתם ודאי לא משתמשים בעגלה המכונה אקספלורר, נכון?). אוטופייג'ר מזהה דפים שיש להם "המשך", ופותח אותם בהמשך העמוד. הוא לא עושה זאת מיד עם הכניסה לדף, כדי שלא להעמיס, אלא רק כשמגיעים לתחתיתו.
הוא עובד בהמון אתרים. מחפשים בגוגל? אין צורך לדפדף בין העמודים. גם לא בגוגל תמונות. קוראים כתבה בת כמה עמודים? התוסף יחסוף לכם את הצורך לעבור ביניהם.

תהנו
דוד

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה