מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

באחד הפרסומים של מכללת פרוג כאן באתר הופיע משום מה הטקסט המשובש הזה, משהו דגדג לי... ואז נזכרתי...

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה שיצמה ברורק. קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי נולום ארווס סאפיאן – פוסיליס קוויס, אקווזמן קוואזי במר מודוף. אודיפו בלאסטיק מונופץ קליר, בנפת נפקט למסון בלרק – וענוף קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת אלמנקום ניסי נון ניבאה. דס איאקוליס וולופטה דיאם. וסטיבולום אט דולור, קראס אגת לקטוס וואל אאוגו וסטיבולום סוליסי טידום בעליק. קונדימנטום קורוס בליקרה, נונסטי קלובר בריקנה סטום, לפריקך תצטריק לרטי.

זה מהטקסט שיוצא אוטמטי כשפותחים תיבת טקסט באילוס...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.
טוב, לא בדיוק כל הקטע, אבל ההתחלה... ;)
כיף לשתף במיתוג כייפי :)

השבוע, יום שלישי 21:00
שיחת טלפון ראשונה עם הלקוחה
הבקשה: מיתוג כמלווה פרויקטים.
מה שהיא עושה בהצלחה כבר במשך 18 שנה! כעת הופך למקצועי ורשמי.

שם העסק: צעדים
שורת הגדרה: ליווי פרויקטים
קצת רקע:
ליווי מוסדות וייעוץ ארגוני
התמקדות בהשגת תקציבים.
קהל יעד:
מנהלי מוסדות חינוך: בתי ספר, תלמודי תורה, ישיבות, מוסדות פטור.

אבל - - -
היא חייבת את זה S.O.S

היא צריכה כבר דחוף לשלוח הודעות במייל ללקוחות
וחשוב לה מאד שהמיילים יהיו "ממותגים" כמו שצריך.

אני עדיין באמצע לעצב מודעות לשלושה לקוחות שונים,
שצריכים להישלח לעיתון עד ליום חמישי...
ועוד כמה דברים "קטנים", כמו עבודה כשכירה, ואמא לילדים מתוקים...

מצד שני -
מיתוג זה תמיד מגרה...
והיא חברה טובה שלי, אז אני יודעת שבע"ה אצליח להיכנס לראש שלה בקלות.

אחרי שיחה של 15 דק' על העסק,
(ודף משורבט...)
אנחנו סוגרים את הטלפון ומסכמים שבע"ה ביום חמישי הלוגו אצלה :eek:

אני מצידי ממשיכה עם המודעות,
כשברקע כל הזמן המילה "צעדים" צועדת הלוך ושוב ומרצדת לי מול העיניים...
מה עשיתי? למה לקחתי את זה על עצמי?!

יום רביעי - אני יושבת רציני על השראות
מתחילה לבנות כיוונים...
לצבעוניות כבר הגעתי ב"ה בקלות.

יום חמישי 24:00
הלקוחה על הקו - מה יהיה? הדד ליין כבר עבר :(

אני מרגיעה אותה שהכיוון כבר מגובש
שתלך לישון רגועה
בע"ה מחר על הבוקר היא כבר יכולה לשלוח מיילים ממותגים :)
היא מביאה לי את הסיסמא למייל שלה
כדי שאוכל להכניס לה את תמונת הפרופיל ואת החתימה, בעצמי.

היא: "אבל עוד לא ראיתי את זה בכלל?!"
אני: (לא אוהבת לשלוח סקיצות...) "אני סומכת עליך שאם לא תאהבי / תרצי שינויים - תהיי כנה איתי ותספר לי.
ואם בע"ה כן תאהבי, מיד תוכלי לשלוח את המיילים ללקוחות שאת צריכה לשלוח דחוף!"

היא הולכת לישון (מקווה...)
אני מתחילה לעבוד :)

מלטשת את הלוגו

לוגו.PNG

כותבת ומעצבת ספרון מיתוג
(מצרפת קובץ פידיאף)

מעצבת חתימה למייל
נכנסת להגדרות בחשבון ג'ימייל שלה, מגדירה מה שצריך,
ושולחת לעצמי מייל, מהכתובת שלה כדי לבדוק שהכל עובד פיקס....

החתימה פעילה.PNG
שלום לכל המעצבים החשובים והמוכשרים שתורמים לפורום ומעשירים את כולנו בידע וניסיון.
כפי ששמתם לב מחקתי אשכולות של קטלוגי פונטים.
עלתה התמיהה מדוע ועל מה, הרי לא מדובר בפרסום אלא בשיתוף מקצועי תועלתי לכל דבר ועניין.

ברצוני להציג לפניכם את הצד השני של המטבע.
אתר פרוג כיום אינו רווחי לבעליו. נכון שהוא מהווה פלטפורמת פרסום מצוינת למכללה אבל עדיין אין בכך כדי להצדיק את ההשקעה הכספית הכרוכה בהחזקת ואחזקת האתר מבחינת שרתים, תכנות, משכורות ועוד.
זאת ועוד, תכניות רבות עומדות על הפרק לשיפור יעילות ומקצועיות האתר ולמיזמים נוספים שאמורים להיטיב עם בעלי המקצוע שמשתמשים באתר. כל אלו התכניות לא יוכלו לצאת ללא מקור מימון ראוי לשמו.
המצב הנוכחי הוא שאנשים מפרסמים פרסום סמוי בדרכים שונות ומשונות ומסרבים להכיר בעובדה הפשוטה שאם אתה נהנה ומרוויח כסף מהפלטפורמה אין סיבה שלא תשלם על כך סכום כלשהו. כך לדוגמה חנויות בגדים שולחים מכרים או פותחים ניקים פיקטיביים ומעלים קטלוגים של קולקציות חדשות, בעלי עסקים מעלים שאלות תמימות ומנהלים דו-שיח בין ניקים כפולים וכדומה.

אינני יודע אם זה המצב גם בחברות הפונטים, אבל אני כן בטוח שאין לחברות הפונטים שום סיבה שבעולם לשלם לפרוג - למרות שהרבה מאד רוכשים מגיעים אליהם מהאתר - כיוון שהעבודה נעשית בשבילם בין כה וכה באמצעות משתמשים מסורים ופעילים.
אשר על כן אין ברירה בפנינו אלא לקבוע מסמרות בעניין ולא להבדיל בין עסק אחד למשנהו: אין לעלות קטלוגים עסקיים מכל סוג שהוא לפורום ללא תשלום.
עדיין אפשר לנתח פונטים חדשים, לדון מהם הפונטים החדשניים והמעניינים ביותר, לעלות עבודות עם פונטים חדשים וכדומה.
אציין שבפורום הפרטי החדש של תלמידי ובוגרי בית פרוג אנו מאשרים לעלות קטלוגים כחלק מהשירות שאנו נותנים לתלמידים בהווה ובעבר.

בתקוה להבנה.
אני מניח שלחלק מכם לא יערב לשמוע דברים אלו ויהיו שיטענו שהאתר חייב למשתמשים מעצם היותם בו, ועוד כהנה וכהנה טענות. בסופו של דבר צריך לדעת שפורום מקצועי - כל פורום מקצועי - יש בו נהלים מסודרים שמוכתבים על ידי מנהל ושהם תנאי סף להשתתפות בו. אלו אפוא הכללים של הפורום ונא לכבד אותם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה