מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

הגיעה תקופת בין הזמנים ומכללת פרוג יצאה לחופש.נו,אמרתי לעצמי,אולי זו הזדמנות להתקדם באופן עצמאי.
בין כך מצאתי עצמי מעלעל בין דפי הרשת והנה צדה עיניי ההודעה הקופצת הבאה-

"דרוש גרפיקאי ביצועיסט למיתוג מוצר חדש שהולך לכבוש את ישראל",מוצר שהולך לכבוש את ישראל מפרסם את עצמו באיזה פופ-אפ זניח,ועוד כל בקשתו היא רק גרפיקאי ביצועיסט?לא צריך משרד פרסום גדול בשביל זה?
התקשרתי.
"הלו!" במבטא ערבי בולט מאד עונה לי מהקו השני מנהל המפעל,אבו-חטיף שמו.
-"התקשרתי בקשר למודעה."
-"אתה גרפיקאי ביצועיסט?"
-"לא,אני עובד בסופרמרקט.המכללה שאני לומד בה יצאה לבין הזמנים עכשיו וחשבתי..."
-"זאלמה יודע מה הוא עושה?"
-"אני חודשיים בערך בפרוג וגם קצת קורא חומר כתוב וצריך לעשות לך מחקר וניתוח אסטרטגי.מה אתם בכלל?"
-"תראה,אנחנו מייצרים חטיף חדש ורוצים לכבוש את ישראל עם החטוף,סליחה,חטיף הזה.בוא אלינו למפעל תראה מה אפשר לעשות.אנחנו יושבים בצפון הרצועה מחנה פליטים ג'בליה,באין-מה-לאכול תעשיות מזון,מה שנראה כמו מחרטת קסאמים מבחוץ.תבקש מהכוחות של גבעתי שיפתחו לך את השער."

איזה יופי.הולכים סוף סוף לשיתוף פעולה פורה עם תושבי הרצועה.מה שלא הצליחה הממשלה לעשות ביותר משתים עשרה שנים אולי יצליח "גרפיקאי ביצועיסט" לעשות.

שתי נקישות על שער הברזל והדלת החורקת נפתחת על ידי אבו-שומשום,בנו של אבו-חטיף.
התיישבנו סביב השולחן,יותר נכון דיקט עץ מונח על גבי ארגזי פלסטיק מוגבהים,והתחלתי את המחקר וניתוח אסטרטגי הראשון שלי.
"אחויה רוצה קפה?"
"לא תודה,אני מחמיר כדעת האריז"ל." עניתי בנימוס לאבו-שומשום על ההצעה האדיבה.
"אבו-חטיף"-התחלתי לדבר בטון תקיף,כיאה לגרפיקאי שיודע מה הוא עושה-"באתי לערוך מחקר וניתוח אסטרטגי.רק אומר לך את האמת,אני קצר בזמן.יש לי לחזור לעבודה היום ובנוסף לעזור לאשתי ולילדים בסוף הערב,המתוקים נרדמים רק איתי.
אז בוא נתמצת עניינים-מה מבדל אותך ומי קהל היעד שלך?"
לאחר הרמת עיניים לתקרה ושאיפה ארוכה של איזו סיגריה מזוייפת,ענה לי-"מבדל?הגדר האינדקטיבית שלנו זה משהו שלא תמצא בשום מקום אחר,כל השכלולים ישר באים אלינו.וגם התצפיות ששמו לנו משהו חבל על הזמן.ואנחנו מעוניינים לפרוץ אל קהל היעד הישראלי ובאופן עקרוני לכבוש את ישראל,בדם ובאש נפדה את כל התחרות בשוק החטיפים."
"ומה עם כשרות?אצלנו החרדים יש משפחות מרובות ילדים,בלי כשרות מהודרת תפסיד נתח שוק מאד גדול."
-"שו כשרות זה הבעיה?אבו-שומשום,פתח לו את המגירה תביא לו מה הוא רוצה.מה הולך חזק היום בבני ברק?יש בית יוסף יש הכל."
-"עדה חרדית זה מקובל על כולם פחות או יותר"
-"אין בעיה,תוציא לו עדה חזיתית.רק תבחר-דפוס רגיל,חותם בתוך חותם או הולוגרמה."
"נלך על הולוגרמה,זה מבדל מאד מהמתחרים,אני חושב."
והנה,אחרי מחקר וניתוח אסטרטגי מקצועי שכזה גלשנו ישירות אל המשא ומתן.אני הצעתי תשעת אלפים שקלים על הלוגו.והוא,אבו-חטיף,הציע הצעה קשה לסירוב-או לוגו או נוהל חניבעל.
סגרנו על הלוגו.

ומצ"ב עוד לוגו-גם פיקטיבי-אבל המחקר וניתוח אסטרטגי(אין איזה ראשי תיבות מקצועיים למונח המעייף הזה?)שלו היו אמיתיים כיד הדמיון,עד כמה שאפשר לומר את המשפט הזה.לחנות שמייבאת שוקולד איכותי תוצרת אירופה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה