מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

קצת רקע היסטורי: מדובר בלקוח ותיק, שתמיד משלם בסוף... אבל רק בסוף. לאחר המון זמן והמון תזכורות, ורק כשהוא צריך עבודה חדשה.

בקיצור: כל פעם כשמזמין עבודה, הוא משלם על העבודה הקודמת. העניין הוא שאף פעם אי אפשר לדעת מתי תגיע העבודה הבאה שלו. זה יכול להיות בהפרש של חודש, אך גם חצי שנה. שזה כמה זמן שייקח עד שהתשלום יגיע...

העבודות תמיד דחופות--- אבל התשלום... :rolleyes:

ההתנהלות הזו היתה מאד מעצבנת, למרות שבסוףףף נכנס כסף. באיזשהו שלב זה נמאס, לעבוד ולהשקיע, בלי לדעת מתי בכלל תקבל את התשלום---

בשבוע שעבר פנה אלי להזמין עבודה, וזאת כאשר היה לו חוב על העבודה הקודמת. הוא אמר: תעשי לי את הפרוייקט הזה, זה דחוףףףףףף, ואח"כ אשלם גם על זה וגם את החוב הקודם.

מתי תשלם? ממש בקרוב.

זה היה בזמן של לחץ מטורף, ולמרות הכל הקדשתי הרבה זמן יקר עבור העבודה שלו. ("דחוףףףף מהיום לאתמול" :cool:)

כתבתי לו שהכל מוכן, אך את התוצר המוגמר אני אשלח לו, לאחר שיגיד לי בדיוק באיזה תאריך הוא ישלם. לא משהו מעורפל כמו "ממש בקרוב". (כן, הסכמתי לשחרר לו לפני התשלום, רק שיכתוב לי בדיוק באיזה תאריך אוכל לחייב)

ומה ההמשך? אתם שואלים.

אין המשך :rolleyes:

שקט. דממה. אין תגובה.
פתאום שום דבר כבר לא דחוף---

מסתבר כנראה שהבנאדם משחק אותה "נעלב" מחוסר האמון ששידרתי. (הוא אמר שישלם "ממש בקרוב" זה מספיק, לא? גם כשרצה עבודה דחופה מס' ימים לפני ר"ה, הוא הבטיח שעד החג הוא ישלם. הכסף הגיע אמנם, אך בר"ה לאילנות...)

מה הייתם אתם עושים במקרה כזה? שולחים את העבודה שבמילא כבר עבדתם עליה? "מתקפלים"? מתעלמים וזהו? (ויש עדיין חוב על העבודה הקודמת שלא שולמה, והוא משתמש בה באתר שלו בלי בעיה...) האם שווה לעבוד ולהזיע על עבודות ("דחופות"!!!) שלא ברור אף פעם מתי יגיע התשלום עבורן...???
מה זה garage door?

האמת שעד לפני חודש וחצי לא היה לי מושג..
עכשיו אם תעירו אותי באמצע הלילה אני אסביר לכם איזה סוגים יש, מה ההבדלים בין אחד לשני ומה הכי פופולרי..

ובשבילכם הסבר קטן ומתומצת, דלת למוסך שנפתחת באופן ידני או חשמלי.
בחו"ל מסתבר שזה אחד הדברים הפופולריים שיש כמעט בכל בית.

אחרי שעשיתי חיפוש בגוגל של לוגואים מתחרים הבנתי שאסור לי
ליפול לקיטצ'י, כל הלוגואים שראיתי היו ניראים מאותה משפחה.
ובעיניי (המגמגמות אנגלית) הכל היה ניראה אותו עסק או נספח שלו.
לכן לפני שהתחלתי לשרטט עשיתי יחד עם הלקוח סיעור מוחות
בכדי להבין מה מייחד אותו משאר העסקים, להבין מיהו, מי קהל היעד שלו ולראות איך אפשר לבדל אותו מכולם.

אז אחרי תהליך מיתוג מדהים, עם אנשים מיוחדים שהיה לי התענוג לקחת בו חלק .
אני גאה לחשוף בפניכם את הלוגו הסופי לחברת garage door
עם קצת משחק באות E שהיא המרכז של השם נוצר שער - דלת לעולם הגאראז'ים, ומעליה מופיע הגג ומשלים את התמונה.
הסגנון המתוחכם של הלוגו מבדל אותו מהמתחרים ונחרט בתודעת הלקוח.
הצבעים אף הם נבחרו לאחר מחשבה עמוקה,
הכחול שמשדר אמינות חוזקה וביטחון,
והכתום שבולט לרחוק אנרגטי עכשווי ומושך תשומת לב מידית.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה