מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

בוקר טוב לכולם!

הייתי רוצה את חוות דעתכם המקצועית בנוגע ללקוח הבא:
יש לו חנות לדברי קודש ויודיאקה
במושב קטן בצפון
החנות כוללת כלי קודש, תפילין, מזוזות, כיפות, ספרי קודש,
מחזורים, ספרי ילדים, קומיקסים, משחקים ועוד.
דובר על עיצוב פלייר איי 4 דו"צ
לאורך כל הדרך היו לו מאות הערות ושינויים,
עד שהתברר כי הסגנון שעשיתי כלל לא מספק אותו, הוא מעונין בקו חדשני מאוד,
נקי, סטיילסטי ויוקרתי.
הסברתי לו כי:
1. היות והעסק שלו לא בסטייל, זוהי טעות שווקית להערכתי
לעשות פרסומת מידי נקיה ומודרנית כי הלקוחות יכולים לראות את זה ולהתבלבל,
ולהיות בטוחים שהוא העלה מחירים וכו' (מדובר בישוב עם רמת חיים נמוכה מאוד)
2. מכיוון שהתמונות שהוא הביא לי לא וואו, קשה לי להתעסק עם חומר מעט בעייתי
ולהוציא פרוספקט מעלף.
3. החנות עצמה היא מין "כלבו" הוא רוצה פלייר שמתקרב לרמה של הצורפים,
אבל בחיים זה לא יהיה! כי אם אני משלבת באותו מקום כיפות סרוגות, פמוטים, תפילין,
מחזורים וכו אז זה לא יהיה מידי סטייל אף פעם, נקודה.

הלקוח טען כי הוא לא רוצה לפרסם את הפלייר בישוב אלא לשלוח אותו לכ800 לקוחות שלו מישובים אחרים, והוא רוצה לפרוץ עכשיו לקהל יעד חדש ו"כבד" יותר ולכן הוא כן
רוצה לשנות את כל העיצוב.
בערב ר"ה שלחתי לכל הלקוחות "שנה טובה" והוא מאוד התלהב ואמר שכזה סגנון בדיוק
הוא רוצה, קו נקי נקי, מינימלסטי, "כזה ראה וקדש"

אמרתי לו שמי שבאמת מחפש סטייל, לא ילך אליו אלא ילך להצורפים וכו'

בסופו של דבר סכמנו שאני אעלה את הפלייר לשיפוטכם, ונשמע תגובות:)

אז קדימה!

(יש גם עמוד רביעי, אבל הוא לא ממש מעוצה כרגע, יש בו את התפילין שהוא מוכר)
אני עובדת עבור מפיק דפוס מסוים
ובקשתי ממנו לשים בתיק עבודות ואתר שאני רוצה לבנות עבודות שביצעתי עבורו (פרילנס)

הוא מתנגד לכך בכל תוקף

הוא טוען שזה לא משנה אם אני פרילנסרית

העבודות שייכות לו והוא לא מרשה לי להציג אותן בתור עבודות שנעשו עבורו במסגרת עבודת לדפוס XXX
בעיקר מפריע לו האתר

הוא מפחד שלקוחות יראו כפולות

אני טוענת לעומתו שכיוון שהוא לקוח שלי הוא מקבל שרות ממני כמו כל לקוח שאני יכולה להציג את עבודותי
ולא אכפת לי עם ציון שנעשה במסגרת עבודתי איתו (ואפ' להפיך זה לדעתי מרשים)
הוא לעומתי טוען שאני זו שעובדת תחתיו והוא שכר אותי ואין משנה ההגדרה הפיננסית פרילנס או לא ואסור לי להציג את העבודות בתיק העבודות
והעובדה שאני עובדת מהמייל שהוא פתח ובדרייב שלו (אז הוא תירץ שתוכל גרפיקאית אחרת להמשיך עבודות במקרה שאני לא יוכל)

כמובן שלא היו סיכומים כאלו אף פעם ולא חשבתי שצריך לסכם אם מותר לי להציג עבודות שאני יצרתי בתיק עבודות
מה דעת החוק בעניין?
כהמשך לאשכול הזה: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=277064&highlight=אמבולנס

לבקשת הלקוח שהלוגו יהיה יותר בולט (מושך את העין) וחדשני..
האמבולנס לא משמש רק למקרי חירום אלא גם להעברת דחופות של חולים וקשישים. וכו'
האמבולנס בתהליכי בניה...
ניסיתי עוד כמה אופציות.
מה עדיף?

תודה מראש על כל חוות דעת, זה מקדם ומסייע מאד!!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה