מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

הנושא הזה של שימוש בתוכנות פרוצות הוא כה מסועף ויש מורים היתר לעצמם מכל מיני טצדקי של זוטו של ים גזל הגוי וכו' וכו'.
וכידוע שבתחילת הדרך יש הוצאות מאוד גדולות והנסיון הוא קשה
אחת ולתמיד החלטתנו לגשת להרה"ג ר' יהודה סילמן שליט"א מבני ברק, הידוע כבקי עצום בדיני חושן משפט ממונות וכל המסתעף.
והצגנו בפניו את הנושא הזה כפי שמפורט להלן:

נוסח השאלה כדלהלן: המודגש הוא תשובתו של הרב שליט"א.
לכבוד מו"ר הרה"ג יהודה סלימן שליט"א
אחדשה"ט.
אני למדתי מקצוע עימוד ועיצוב (גרפיקה), כפי הידוע למו"ר שבשביל להשתמש במקצוע זה צריך לרכוש פונטים (סוגי כתב), תוכנות אלמנטים ועוד ועוד, וההוצאות מסתכמות באלפי שקלים, ישנם דברים שאני מצליח לעמוד בהוצאה כדוגמת פונטים, תוכנת אופיס, וורד, אלמנטים ועוד, אך התוכנות של הגרפיקה (חברת אדובי) חלקם מסתכמות במחיר מאוד גדול של כמה אלפי שקלים.
א. האם מותר להשתמש בתוכנה הפרוצה לכל שניתנת להשגה ברשת האינטרנט מדין זוטו של ים? והאם מותר להשתמש בתוכנות שהם "גירסא ישנה", והחברה כבר לא משווקת אותם, ואי אפשר לרכוש אותם כלל?
ב. ישנה אפשרות לרכוש את התוכנות על תקן סטודנט, ואז המחיר הוא בהנחה של 60 אחוז, השאלה אם מותר ליהנות מההטבה הזאת גם לאחר שאני אסיים את הלימודים, כי אז אני בעצם כבר לא בהגדרת "סטודנט" או שהגדרת סטודנט היא אחד שלומד ולא משנה מה, ואני אברך כולל, ולכאורה אני עונה על גדר סטודנט? לא
ג. באם בשני השאלות התשובה היא שאסור – האם יש על מי לסמוך להקל בשעת הדחק? (כיון שההוצאות גם כך מרובות).
ד. אדם שבא לעשות עבודה אצל גרפיקאי וכדו' שהתוכנות שלו פרוצות – האם ישנו איסור לעשות אצלו עבודות, מדין מסייע בידי עוברי עבירה, או לפני עיוור לא תתן מכשול? אפשר

בברכת התורה
והוסיף הרב בשולי המכתב:
להשתמש בתוכנה שייצר אחר גם אם פרצו אותה זה דבר מכוער, וברור שאין זו דרך ההשתדלות המתאימה לבן תורה, ומי שרוצה להתפרנס שישקיע עוד 5000 ש"ח והברכה תשרה במעשיו.
יהודה סילמן.

מצורף צילום השאלה עם התשובה בכתב ידו

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה