מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

בעזרת ה' יתברך.

רק היום אני מרגישה ש... קצת מעיזה להכנס לפרוג.

לא הייתי מסוגלת. נפשית. רגשית. לראות את שמה צף מול עיני ומכסה בדוק של דמעות את עיני...
נעמה המדהימה, הכרתי אותה לראשונה כאן, בפורום של פרוג. naamahh...
היתה עוזרת ומייעצת באריכות גם מאחורי הקלעים, מעודדת ונוסכת כוח.

אחר כך עברה נעמה הי"ד לישוב בו אני גרה...

יצרנו קשר טלפוני וזכיתי להכיר עוד פן באישיותה הנעימה והסבלנית.

אך עדיין טרם פגשתי אותה. רק את תמונתה באתר שהקימה. "המעבדה".
באחד הימים כשהלכתי להוציא את בני מהצהרון, ראיתי את נעמה ואת בעלה הי"ד הולכים יחד בכדי להוציא את בנם מהצהרון.. לא פעם אחת. ראיתי אותם כך כמה וכמה פעמים.
ראיתי שיש ביניהם קשר מיוחד.
זה ריגש אותי.
ואפשר לומר ש.. קינאתי.

יצא לנו כמה פעמים לשוחח ארוכות, בכל מיני עניינים, ובעיקר היתה שמחה לייעץ, להקשיב בסבלנות ולפרגן מכל הלב.

שבועיים לפני רציחתה נסעתי איתה אל מחוץ לישוב, היא סיפרה לי על העבודה שהיא עכשיו עובדת מול פרוג, ושיבחה את המכללה, ודיברנו על עוד עניינים וטיפים והיה נעים לשוחח ולא כיף להפרד.
שבוע לאחר מכן נפגשנו שוב, הפעם בערב נשים אצלנו בישוב. יומיים לפני יום כיפור לערב התעוררות והתחזקות.
אני זוכרת שניגשתי אליה ואמרתי לה שאני שמחה לראות אותה ככה, רגועה ולא בתוך מירוץ אל ומ..
קשה לדמיין שהיא כבר לא כאן.
נעמה ואיתם הי"ד- בחייהם ובמותם לא נפרדו.
השכינה שרתה ביניהם, ועלו מאוחדים לפני כיסא הכבוד.
אל הלוויה הגיעו מגוון ראשים, גלויים ושאינם, חסידים לצד סרוגים וכל מגוון עמך ישראל... מאוחדים בכאבם.

היום, בדרכי לפרוג העברתי אל הכתב את מה שהרגיש בי במשך כל השבוע האחרון.

כי יצפנני בסכה
ביום רעה.
בעת נחוג
ימים שבעה.
זכר ליציאת מצרים.
ואין עולה
לבית מקדש.
כי אין בירושלים.
ועם רוקד
ומשבח.
ובאין קרבן
ואין מזבח.
ואיה השה?
א-להים יבחר.
קרבן אדם
תמים- מובחר.
ויחזה בנעמה
ותבקר בהיכלו
כי ריחה-
ערב הוא לו.
ואשה עמה
עלה איתם.
ותם.
ולא נשלם.
ודור יתום
ליווה אותם
ויבכה את
שלהבתם.
אשר הוקדה
על מזבחו.
בשר אדם
ודם.
ונהר אדם
זורם
דומע.
עולה לירושלים.
אל בית עלמין
אל מול ההר
אשר בחר
הא-להים.
יהי רצון
מלפניו
שיהא
הקרבן הבא
קרבן
מובחר
של בהמה.
אשר יוקד
על המזבח
במקום המקדש.
והזובח-
לא אויב-
הנו מעם קדוש.
מתוך שמחה
גדולה, שלמה.
ברגלים שלוש.

(אורית צ. לזכר איתם ונעמה הי"ד שנעקדו על קידוש ה'.)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה