מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

רגע של אמת - כשהנתונים מזעזעים את הנפש

יש רגעים בחיים שבהם המציאות מתגלה בפניך כמו ברק שקורע את החושך. רגע שבו אתה יושב מול המסך, הלב דופק קצת יותר מהר, והנשימה נעשית עמוקה יותר. רגע של חשיפה אמיתית שכופה עליך להניח הכל בצד ולחשב מסלול מחדש.
הרגע הזה הגיע אלי כאן בפרוג, כשהתוצאות של הסקר שהעלתי נפרשו לפני כמו מפה שמגלה שטח לא מוכר.

המספרים שמספרים סיפור

התוצאות הללו - הן לא רק נתונים קרים על גבי מסך. הן מספרות סיפור על אופן שבו עסקים באמת פועלים, על הדרך שבה אנשים באמת מוצאים זה את זה במרחב הכלכלי הסמוי הזה.
השאלה הפשוטה שעליה עניתם - כמה אחוז מהלקוחות שלכם מגיעים על ידי הפניות - חשפה מציאות מדהימה:
  • 50.7% מכם מצהירים שמעל 90% מהלקוחות שלכם מגיעים על ידי הפניות מפה לאוזן. כמעט שני שלישים מהמשיבים חיים במציאות שבה הפרנסה שלהם תלויה כמעט לגמרי ברשת יחסים אנושיים בלתי נראית.
  • עוד 25.4% הצביעו שלמעלה מ-75% מהלקוחות שלהם מגיעים מפה לאוזן. גם הם חלק מהמציאות הזו שבה המילה הטובה היא הבסיס החזק ביותר לעסק.
  • רק 14.9% מהמשיבים מצאו את עצמם באמצע הדרך - 50% מהלקוחות שלהם מפה לאוזן.
  • ואז יש את המיעוט הזה - רק 9% מהמצביעים - שענו שרק 25% מהלקוחות שלהם הגיעו על ידי הפניות. הם כנראה חיים במציאות שונה לחלוטין.
הממוצע שמעיד על הכל: כשמחשבים את הממוצע המשוקלל של הנתונים הדרמטיים הללו, מתגלה מספר שמעיד על מציאות עסקית שכולנו חיים בה אבל לא תמיד מודעים אליה 74.38% מהלקוחות שלכם הגיעו באמצעות הפניות מפה לאוזן.
שבעים וארבע אחוז. זה לא רק מספר - זה כמעט הכל.

למי שעדיין לא מאמין.png

הכוח הסודי שפועל מתחת לפני השטח

הנתונים הללו מביאים אותי למקום של הכרה עמוקה. במשך שנים אנחנו מתמקדים במודעות פרסום, בקמפיינים ובמדידות. אבל מה שבאמת מניע עסקים - זה הקשר האנושי הפשוט והעתיק של המלצה. המילה הטובה שעוברת מאדם לאדם, הביטחון שנוצר כשמישהו שאתה סומך עליו אומר לך "תלך אליו, הוא טוב".
זה מביא אותי להחלטה שהבשילה בי ברגע זה של הארה: אני חייב לכתוב בשבילכם מדריך מקיף - "איך לגרום לאנשים להמליץ על העסק שלכם".
אם המדריך הזה יביא לכם אפילו רק לקוח אחד נוסף - הוא כבר שווה את כל ההשקעה. כי כל לקוח בודד הוא בעצם 'זרע' לעץ ענק של לקוחות שעתיד לצמוח. חבר מביא חבר, לקוח מרוצה מפנה עוד לקוח, והמעגל הטוב מתרחב ומתרחב.

השאלה שתכריע

עכשיו אני פונה אליכם עם השאלה שתכריע על צורת המדריך: איזה מדריך הייתם מעדיפים שאכתוב בשבילכם?
  • בעיקר תאורטי? מדריך שיעמיק בפסיכולוגיה של ההמלצות, יסביר את המנגנונים החברתיים והרגשיים שגורמים לאנשים להמליץ, ואת המסקנות המעשיות אתם תעשו בעצמכם, בהתאם למאפיינים הייחודיים של העסק שלכם.
  • או בעיקר מעשי ופרקטי? מדריך צעד אחר צעד, עם כלים קונקרטיים, רשימות מעשיות וטכניקות שתוכלו ליישם בעסק שלכם כבר מחר בבוקר, כשאתם קמים עם ההחלטה לשנות את כל המשחק.
התשובה שלכם תכווין אותי לכתוב את המדריך שבאמת יעזור לכם להפוך את הכוח הסודי הזה של "מפה לאוזן" לנשק החזק ביותר בארסנל העסקי שלכם.

לחצו על הקישור בחתימה - כאן למטה
או שתכתבו כאן באשכול
    • שאלה
    1
  • שמרתי לוגו בפאר פוינט
    ואני רוצה ליצור חותמת מזה
    הדפוס ביקשה קובץ וקטורי
    איך אני הופך את התמונה לקובץ וקטורי שחור לבן

תודה רבה
    0 תגובות
    אני שמח להציג פונט רש"י לחברי פרוג וכל מאן דבעי.
    http://www.theimagemaster.com/horadot.html
    הפונט מעוצב להיות נאמן בדיוק לרש"י שבדפוס וילנא "ראם".
    ניתן להורדה בשלושה סוגי קובץ (צורת האותיות זהות).
    הפונט נעשה בעיקר בשביל שימוש ללא ניקוד, יש ניקוד אבל לא עשיתי בדיקה יסודי של מיקום הנקורות.

שימוש בפונט הוא ללא תשלום, אבל הייתי אוהב אם מי שיש לו אתר, ישים קישור לאתר שלי ותודה מראש.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה