מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

קניתי לאחרונה מספר פונטים ממסטרפונט, בפורמט OTF, ובאינדיזיין הם עבדו בצורה לא טובה - בפונטים עם משקלים באינדיזיין הוצגו ארבעת המשקלים אחד אחרי השני כאילו הם פונטים נפרדים באותו שם, ובכל פעם שניסיתי להחליף משקל הוא קפץ למשקל הראשון ולא נתן לשנות.
בעבר הייתה לי אותה בעייה ומסטרפונט שלחו לי את הפונטים עדיין בOTF, אבל כשבחלק המשקלים באים כפונטים נפרדים בעלי שמות שונים, וחלק כן באו במשפחות אבל כן עבדו פתאם ואיני יודע מה ההבדל בין מה שהם שלחו קודם למה שהם שלחו עכשיו (כולם OTF). עלי לציין את העובדה המוזרה - שלא בכל הפונטים שקיבלתי מהם הייתה הבעיה הזאת. בחלק מהפונטים אינדיזיין הבינה שיש דבר כזה משקלים.
עכשיו כשקניתי פונטים נוספים והבעייה צצה שוב - ענה לי שמה מישהו אחר שלא שמע מעולם על אפשרות של לשלוח את הפונטים כשהם לא במשפחה, ולא על פתרון אחר חוץ מלתת לי פורמט TTF. הוא לא ידע לומר לי למה זה קורה רק לי.
הTTF לא עושה את הבעיות הנ"ל, אבל הוא עושה לי בעיות בניקוד. למרות שרשמית הפונטים שקניתי אינם מנוקדים, אבל בפורמט הOTF בחלק מהפונטים הניקוד היה בסדר.
השאלות שלי הם:
מה יקרה אם אקח את המשקלים של הOTF ופשוט אשנה להם את השמות? (אני לא רוצה לעשות שטות ולהתחרט עליה) לכאורה הבעייה אמורה להיפתר, הלא כן?
למה זה קורה לי ורק לי? (במסטרפונט שולחים לכולם את אותו הדבר ואף אחד לא מתלונן)
תודה רבה.
שאלתי את השאלה פה.
אבל עדיין לא נושעתי...
יש לי במלל כמה משפטים מנוקדים, הבעיה שכאשר האות ר' מקבלת נקוד היא נהפכת לנקודה. אבל את החטף קמץ והחולם חסר היא כן מסכימה לקבל...
הפונט לא תומך ניקוד. אבל אני לא צריכה לנקד הרבה רק כמה משפטים בודדים.
האם זה בעיה שלי או של מסטר פונט?
אם זה בעיה שלי- האם אפשר לסדר את זה ידני איכשהו?
תודה!
  • 495
  • http://www.yourfonts.com/

כל אחד יכול ליצור פונט (באנגלית) מכתב ידו.....
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה