מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

כידוע, בשפה העברית מבדילים בין מקף (־) המחבר בין צמדי מילים (כמו בית־ספר, על־יד וכו') אולם מפתחי המקלדות לא טרחו לשים מקף זה. (בגופנים המיועדים בעיקר למסך המחשב, יהיה יותר קריא לכתוב בית-ספר ועל-יד וכו') אולם בכל הספרים, שמשתמשים בגופנים המסורתיים (וילנא, פרנקריל, דרוגולין וכו') מקף זה יותר שימושי מהמקף האמצעי (-) המשמש בעיקר להבדלה בין מספרים או כסימן מינוס 21-31 וכו'. כמו כן, מבדילים בין המקפים לבין הקו המפריד המשמש להפרדה בין משפטים, לתחילת ציטוט, וכו'. כיום, עקב התפתחות טכנולוגיית האופן-טייפ, ניתן בקלות ליצור פונטים המיועדים לספרים, שיבדילו בתור ברירת מחדל בין סוגי המקפים השונים, דהיינו אם יש אותיות עבריות צמודות למקף משני צדדיו הוא יהיה עליון, אם יש צמוד לספרה הוא יהיה מקף אמצעי ואם יהיה בין 2 רווחים הוא יהיה קו מפריד. כמובן שתמיד יהיה ניתן באופן ידני לשנות זאת, או באמצעות חיפוש והחלפה.
השאלה שלי היא האם לדעתכם כדאי לעשות זאת, או להשאיר את האופצייה הזאת כשהייתה כמו שהיו עושים עד היום, כל אחד לפי שיטותיו, אם בחיפוש והחלפה, ואם בהכנסה ידנית של הסימן הרצוי.

מה דעתכם???
שלום וברכה
לפניכם שתי סריקות של שני פונטים, שאני מחפש את מקורם. הראשונה לקוחה מסידור הרמחל של מכון רמחל (על-ידי "סטריק עימוד ממוחשב" - מישהו מכיר?), והשניה מסידור הרמחל של מכון "ארמית ידי" (ללא קרדיט למעמד).

לא הצלחתי לברר במכונים הנ"ל פרטים על הפונטים שהם השתמשו בהם, אז אני פונה למומחים האמיתיים - אתם! האם אתם מזהים את הפונטים המצורפים?

כמו כן, אשמח לשמוע את חוות דעתכם מי מהפונטים יפה יותר, והאם כדאי לי להוריד את התגים (באותיות שעטנ"ז ג"ץ) כדי לשפר את הקריאוּת (לא מיועד לסידור אלא לספר של אחד מגדולי החסידות - הלקוח רוצה את זה בכתב ספרדי...)

עדכון: הצלחתי להשיג את האיש מארמית ידי (הדוגמה השנייה)! שמו דוד שלם, זה כתב היד שלו עצמו, והוא הפך אותו לפונט. לצערי, הוא לא מתכוון למכור את זה כרגע.

אני מוסיף דוגמה שלישית, שמצאתי ב"פיטום הקטורת" של ישיבת נהר שלום - שוב, אני לא מצליח להשיג את הגרפיקאי. אבל זה חייב להיות פונט מסחרי כלשהו (שהרי יש בו טעמי מקרא וכו'). האם מישהו מזהה?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה