פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

כחלק מ"מרתון ניצול שאריות העטיפה" ;) (עיין גם באשכול כאן, וכאן)
הכנו גם את הדבר הבא "תחנה להכנת שיעורי בית".

מכיוון שהבנים משאירים את הקלמר בחיידר, זה הופך לעוד יותר שימושי.

222.jpg

IMG_9399.jpg

ובמצב מקופל
IMG_9392.JPG

111.jpg

עכשיו אנחנו בבעיה חדשה, הילדים כל כך רוצים להשתמש, שהם בכוונה לא גומרים את התרגילים בכיתה, כדי להמשיך בבית :rolleyes:
הכל התחיל מזה ששמתי לב לעובדה שהרבקוים נעלמים אצלנו לאחרונה בקצב מזורז. פעם בשבוע בממוצע שוב נתקענו בלי רבקו לרפואה, ונאלצנו להסתמך על חסדי הנהג התורן שיהיה לו בדיוק כרטיס אנונימי למכור.
אחרי שחקרתי לאיזה משולש ברמודה נשאבים הכרטיסים המלבניים הירוקים האלה- התברר, פשוט, שבעלי מצא אותם כמתאימים לשמש כסימניות :) וככה הם נשארו להם בזה אחר זה בין דפי הספרים בכולל ובבית, וגם בבתי כנסת מזדמנים פה ושם...
אז החלטתי להקדיש קצת זמן ומחשבה, לעצב לו סימניה אמיתית ומכובדת, ואת הרבקוים להשאיר לייעודם האמיתי... ואיזה עיתוי מתאים אם לא זה שאנחנו עומדים בפניו- תחילת זמן חדש ורענן, מלא שאיפות להצלחה וסייעתא דשמיא?

ואם הגעתן עד כאן, ואם גם לכן יש למי להעניק את הסימנייה הזו- אתן מוזמנות בשמחה להוריד את הקובץ המצורף, להדפיס על דף דו"צ ולנמלץ.
למרבה הצער המצלמה שלי אבדה :(
אז לא יכולה לצלם את התוצאה, אבל הרעיון הוא שמבצעים חיתוך בקו של צורת הספר מתחת לחלק העליון של הסימניה, ובעזרתו ניתן לתקוע את הסימניה בין דפי הספר.
אם יש כאן מישהי שמדפיסה לעצמה, אשמח שתצלם לאחר הגזירה ותעלה לנו להמחשה :)

העיקר שתהיה שנה ברוכה ופוריה, ושנזכה שיערבו דברי תורתך בפינו, ובפיות כל עמך בית ישראל.

סימניה.jpg סימניה2.jpg
החומרים:
שמיכי- כמין סמרטוט קטיפה מ"שוקה שקל"
IMG_1833.JPG
דובון קטן חמוד (חנות צעצועים "סופר דיל" ב5 ש"ח)
IMG_1834.JPG
חוט ומחט...
IMG_1836.JPG
תופרים היטב...
והנה- יש לנו "שמיכי"...
(אשמח אם מישהו ימצא לזה שם חביב יותר...)
IMG_1838.JPG IMG_1839.JPG IMG_1841.JPG
בהשראת האתגר שהעלתה @שרה מגן
כמו תמיד לא יעזור לי כלום אני נמשכת לפרחים;)
אבל-
הפעם לשם שינוי הם עשויים מסול.
סול הוא חומר כיפי ורך וע"י חימום אפשר ליצור ממנו דברים מאלפיםםם.
כאן יצרתי שעון בשמנת וזהב.
מצרפת תמונות של תהליך העבודה.
אם יש שאלות אני פה:)
20190725_220011.jpg20190725_222528.jpg 20190725_224818.jpg 20190725_231734.jpg 20190725_234318-1.jpg 20190725_234416-1.jpg
 תגובה אחרונה 
החופש מזמן הזדמנויות נהדרות לעשות דברים
זה לא שאני לא עובדת (אני כן :(),
אבל יש לי השראה לעשות דברים חגיגיים יותר:
למשל להזמין לארוחת ערב קרובי משפחה, משפחה גדולה עם הרבה ילדים.
סיכמנו מראש שזאת לא תהיה סעודה רק ארוחה.
בכל אופן חופש, ומגיע גם לי לא לעבוד מדי קשה.

אז הלכנו על פוקצ'ות, יש לי מתכון קל וטעיייים,
שקופית6.JPG
קנינו לבן - כי זה מתאים ביחד,
הוספנו קצת חטיפים ושתיה,
ונשאר רק החד פעמי.

הלכתי לחנות.
התחלתי מהמפה. מפה שמתאימה לסגנון הארוחה, מצאתי את זה:
שקופית3.JPG
צלחות תואמות:
שקופית4.JPG
כוסות וסכום הסתמכתי על מה שהיה לי בבית, בצבע אפור.
ואז, בתור לקופה, פתאום ראיתי את הצלופנים המתוקים האלה:
שקופית5.JPG
התכלת התאים לי בול, אז קודם כל לקחתי.
אחר כך בבית אני אשבור את הראש מה לעשות איתם :).

ומצאתי,
הם היו אריזה חגיגית לפוקצ'ות.
שדרוג קטן, אבל חמוד.

וככה נראה השולחן:

שקופית2.JPG
שקופית1.JPG
הצלופנים הנחמדים עשו אותו לגמרי מעוצב,
למרות שאין כאן כלום עבודה.
נחמד, לא?
 תגובה אחרונה 

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה