פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

לא יודעת מאיפה זה הגיע למשפחה שלנו..
בטוח לא מהצד שלי..זה בטח מהצד שלו :rolleyes:
אבל אנחנו (כולם) מוצאים את עצמנו אומרים כמה פעמים ביום 'צריך לשבור ביצים'
דוגמאות ? בכיף והרבה :
הבעל ירד בבוקר ולקח איתו שקית זבל ? כולם אומרים 'צריך לשבור ביצים'
הילדים אכלו וסידרו את המטבח אחריהם ? כולם אומרים 'צריך לשבור ביצים'
ההסעה של הילד הגיע בזמן (נדיר ביותר..) כולם אומרים 'צריך לשבור ביצים'
הפועל שמאחר כל יום הגיע בזמן לעבודה ? כולם אומרים 'צריך לשבור ביצים'
הילדים מגיעים לשבת לא בידיים ריקות..(נדיר :)) כולם אומרים 'צריך לשבור ביצים'
אפשר להמשיך ולהמשיך עד אין סוף - כל היום שוברים ביצים

ואז יש בעיה קטנה .. כל כך הרבה ביצים ביום נשברות, כן ? מה עושים עם הקליפות..
מה השאלה - יצירה כמובן..;)

הקליפות מקבלות כמעט כל צבע שיש בבית-
גואש
אקרילי
ספרי צבע
לגוני חום אדמה אפשר אפילו שקית תה..

הלכתי על מסגרת תמונה - כאן א"א לעבוד על שטחים גדולים במכה אחת
לכן דבק מגע הוא האידאלי ליצירה -
מורחים קטע קטן ומדביקים קליפות ממשיכים כך עד הסוף
היופי הוא בשברים הקטנים שנוצרים על הקליפה בזמן העבודה.

יאללה תתחילו לאסוף קליפות של ביצים - בהצלחה :)

ביצים (1).jpg ביצים (4).jpg ביצים (3).jpg
סבתא שלי ע"ה הייתה חוזרת על משפט אחד המון פעמים
לא, לא שהיא חלילה הייתה "לא בסדר" ממש ממש לא היא הייתה חדה כתער עד יומה האחרון
אממה את זה היה חשוב לה להזכיר לכולנו כמה פעמים ביום

ואז הגיע היצירה הזאת..ושברה לה את המילה,
חבל שהיא לא פה הייתי מראה לה ושואלת, נו סבתא מה תגידי על זה ?
בטוח שהיה לה מה לענות , היא הייתה מאוד פיקחית, אבל הייתה עונה - אין לי תשובה.

נתקדם -
יש כאן משהוא שאני לא מגלה מזה כל הבנות מוזמנות להמר,
חשבתי לעצמי שבמקום לכתוב כן, לא, חם, מתחמם, מתקרר אני אתן ניקוד לכל תגובה ונראה איך זה יעבוד.

חשבתי על ניקוד כזה :
0 נקודות - מי שכותבת ברוכה השבה - התגעגתי - ברוכה הבאה - התגעגענו קשות - התגעגענו - חיכינו לך - היית חסרה - התגעגענו אלייך נורא - כחסר, מרגישים יותר - WELCOME - مرحبا بكم - bienvenue - benvenuti - ואפילו
hoş geldin :eek:
חברות אני כבר לא שם אז אפשר לדלג על כל סוגי הברכות והאיחולים :cool:
4 נקודות - זה לא שלי, זה אפילו לא נכון אבל, זה רעיון טוב, זה יכול להיות גם ואולי לפעם הבא..
8 נקודות - כיוון טוב, יש זיהוי ואפילו שהוא חלקי הוא מתקרב, משהו בסגנון של חם מאוד אבל לא אש או רותח..
10 נקודות - מה שאני מכנה בינגו זיהוי מושלם של הכל, וממש הכל כי אם זה לא הכל חוזרים אחורה לארבע נקודות...
לא מבטיחה אבל - זיהוי של 10 נקודות שכולל גם את ההקשר לדברי סבתא ע"ה אולי יזכה בפרס, אולי כן !

אז התחלנו > ואין רמזים בדרך אין כלום רק להמר מעכשיו >

סבתא (6).jpg
אני מעונינת לקנות לילדים ערכת ספירוגרף (מצרפת קישור למי שלא מכירה http://www.colourfulwayshop.co.il/product/סט-ספירוגרף-0)
מחיפוש הגוגל יש או זול ולא שווה - הסדקיות נכנסות מתחת לחישוק או יקר פי 3.
אולי אתן מכירות חנות ליצירה שמוכרת את הערכה איכותי ובמחיר קצת יותר שפוי?
אז הנה קפצתי למים, כי אנחנו אמנים ואמנים עובדים לפי קריזות ומוזות, נכון?! ועכשיו אני בעניין, עוד שעתיים יכול להיות שהכל יחלוף...
אז מתחילים!

והנה הכללים:(זה לפעם הראשונה, נערוך שינויים בהמשך לפי הביקוש והנסיון)
הכללים רשומים בלשון נקבה, כי זה נראה לי הרוב פה אבל בהחלט יכולים להשתתף משני המגדרים.

א. כל ניקית רשאית לשלוח תמונה של יצירה אחת בלבד. התמונה תהיה באיכות טובה ככל האפשר על גבי רקע חלק.
ב. את תמונת היצירה יש לשלוח למייל האתגר <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

ג. התמונה תועלה לאשכול האתגר באנונימיות.

ד. עדיף לשלוח תמונה של יצירה שנוצרה לכבוד האתגר, עדיף אפילו יצירה פשוטה ולא מורכבת במיוחד, על פני יצירה מיוחדת אבל שלא נעשתה בשביל האתגר, כדי לעורר את היצירתיות, אך למרות זאת אפשר להעלות גם יצירות שלא נוצרו במיוחד לאתגר.

ה. נא לכתוב בהודעה האם היצירה נוצרה במיוחד לאתגר או לא.

ו. אין להגיב בתוך אשכול זה בשום אופן, רק להעלות פה יצירות!!

ז. היצירה חייבת להיות שייכת לניקית היוצרת!!

ח. מותר ואף מומלץ לכתוב כמה מילים על היצירה והתחושות של היוצרת לגבי היצירה.

ט. תגובות, שאלות, הערות והארות ואפילו פרגונים ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי שיפתח יחד עם כל אתגר.
https://www.prog.co.il/threads/נספח-לאתגר-השבועי-משפחה-וטבע.357518/

י. בכל אתגר יהיו 3 יצירות שיזכו במקומות הראשונים, והפרס לזוכה במקום הראשון הוא הכבוד לנהל את האתגר הבא!

כללים לשופטת התורנית:

א. שלש תמונות יזכו במקומות הראשונים. על השופטת לנמק במספר מילים את החלטותיה לבחירת הזוכים!

ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופטת תהיה רשאית להכריע כפי ראות עיניה, המקצועיות והיצירתיות.

ג. ניתן להעלות תמונות עד יום שני כ"א באייר בשעה 12:00 בצהריים. והשופטת תפרסם את הזוכות עד השעה 22:00 באותו יום.

ד. הזוכה חייבת לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני!

ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי- ********* (נושא האתגר)" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.

ו. למותר לציין שהשופטת לא משתתפת באתגר, ז"א אפשר להשתתף אבל לא לזכות.

ז. האתגר יופיע אחת לשבועיים.

והנושא הפעם:
משפחה וטבע

* היצירה צריכה לבטא את הנושא בכל דרך שהיא, החל מציור המשפחה בחומרים טבעיים, עבור דרך פיסול, תפירה וסריגה, או כל דרך אחרת, אפשר אפילו לשים סינר ולהכנס למטבח ולגרות אותנו עם משהו שיבטא את הנושא.
דוגמא: (מפינטרסט)
d182dba023154072c0dd9d3d88b1063d.jpg

אז המון הצלחה!
ומחכה להשתתפות פעילה במיוחד!
ושנזכה שרעיון האתגר יאריך ימים בטוב ובנעימים, ויתן לכולנו שעה של שחרור וחדוות יצירה!
  • 1K
  • ההשראה כאן, וכל ההדרכה כמו תמיד באתר :) + קבצי פרינטבלס להורדה חינם
    בקיצור נמרץ: החומרים הם חבל ודבק חם, מגלגלים את החבל ומדביקים עד ליצירת הכלי לעציץ, בהתאם לקוטר ולגובה שרוצים.
    מי שרוצה אפשר אח"כ לצבוע בכל מיני צורות וצבעים.

כלי לעציץ מחבלים - מתנה לשבועות DIY (3).jpg +

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה