פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
מי שזוכרת - לפני כמה שנים כתבתי כאן בפורום "איש את רעהו" על הארגון המיוחד שהקמנו - שמו"ר - שבת מוקדם ורגוע.
אז ב"ה הארגון גדל והתפתח ואלפי נשים ומשפחות מצליחות בזכות הפעילות שלנו להגיע למצב הנחשק של קבלת שבת מוקדם וברוגע.

כחלק מהפעילות שלנו להעלאת המודעות בנושא, אנחנו יוצאים עכשיו עם תכנית מדהימה, מרגשת ומיוחדת לבנות בתי הספר והסמינרים. תכנית שגורמת לכל בת שצופה בה - לחכות ולצפות לשבת בהתרגשות, להתארגן ולעזור בהכנות לשבת בהתלהבות ובציפיה למלכה שרק תגיע.
הפידבקים שאנחנו מקבלים על התכנית מדהימים ומרגשים! כמו למשל הרכזת של בית הספר בית יעקב גבעת שאול שהתקשרה אלי ביום חמישי בערב לאחר ההופעה וסיפרה לי שהתקשרה אליה אמא כבר בתחילה הערב ושאלה אותה "מה עשית לבת שלי?? אפשר כבר לעשות קידוש! הכל מוכן, כל הבית מתוקתק!!!"

בקצרצרה - מה מכילה התכנית?
אנחנו מספרים על מלכת אנגליה האהובה ונערצת על העם הבריטי, מקרינים קטעים אמיתיים ומרתקים שצולמו בתוך הארמון ומחוצה לו, איך מתארגנים ומכינים את הארמון לקראת שובה של המלכה לארמון, כיצד עומדים כל בני העם הבריטי ברחובות ומחכים בציפיה והתרגשות לראות את המלכה שאמורה לעבור ברחובותיה של לונדון, ורק משתוקקים לראות את פניה, אפילו לרגע.
ההשוואה החיה והמוחשית הזו בין מלכה בשר ודם לשבת המלכה - מדהימה ומרגשת את הבנות ומשאירה אותן פעורות פה ונרגשות! זה פשוט עושה את העבודה...
בהמשך אנחנו מדברים על השבת, על העניין החשוב של קבלת שבת מוקדם - עשר דקות לפני הזמן, מראים הסרטה של הרבנית קולודצקי שתחי' שמדברת על חשיבות הנושא ועל הסגולה הנפלאה ולמה שהיא מסוגלת.
ולסיום - שיר מרגש בלייב, של אם ובתה, על הרגע הגדול והעוצמתי של הדלקת נרות, בו מבקשת הבת מאמה שתתפלל עליה ותבקש בשבילה בזמן הדלקת הנרות.

אני מצרפת פרסום של התכנית, אם יש בקהל מי שעובדת בבית ספר או סמינר ויכול לעניין אותה - אשמח להגיע גם אליכן!
  • 575
  • שבוע שעבר בשיעור תורה, שמתי לב שאין להן כוח ללמוד, רמת ההשתתפות ירדה, וחוץ ממספר מצטיינות שתמיד איתי- אין היענות. החלשות נדמו לדגים של ממש.. משוטטות בעיניהן בתקרה, בחלון ובקלמר של החברה, לחלופין.
    כמובן שהפטפטת הייתה השלב הבא. וההתעסקות- בלתי נמנעת.
    פתאום השם נתן לי הבנה.
    לא דומה משחק לשיעור.
    במשחק- כולן רוצות להשתתף! בשיעור לא.
    אולי נשחק קצת במקום ללמוד? אולי נלמד בצורה שהן רוצות לשתף פעולה בה?
    גיליתי בארון הכיתה (מחילה, זה לא בריא כלל.. אבל בריא לנפש באותו הרגע.) בקבוקי סוכריות כאלו. מלאי אבקה חמצמצה.
    זה היה חמוד. העמדתי אותם על השולחן ככה בשורה.
    "המורה מה את עושה?" קראה שרה.
    מה אני עושה באמת? אלוקים יודע. אני עושה עניין! חשבתי לעצמי. הסקרנות והלחשושים גברו.
    עכשיו פתחתי את החומש. בדיוק באותה נקודה שהייתי. ציירתי בקבוק גדול על הלוח בצבע כחול, ריק.
    "קדימה. אנחנו ממלאות את הבקבוק בתשובות נכונות!! כל מי שעונה עוזרת לבקבוק להתמלא. הממלאת האחרונה- מקבלת את הבקבוק!" השראה משמים. רעיון! ברוך הנותן רעיונות לעמו ישראל.
    כמובן, שהעייפות שלהן פרחה כליל, המרחפות התחילו לחפש במחברת את התשובות, והדגים הפכו לכרישים חסרי מנוח. האצבעות הונפו אל על, ואפילו בחומש הן חיפשו בלי להתעצל.. (מה שהיה קשה להן עד בלתי אפשרי חמש דקות קודם)

הבקבוקים הריקים התמלאו מהרה.

בקבוק אחד הפך לבקבוק מים מינרלים.
    השני היה ספריט.
    השלישי היה יין.
    ואם היו לי עוד טושי לוח, אולי היו עוד כמה בקבוקים.

אבל העיקר- הניצוץ חזר לעיניים.
    והכוח לכולנו. היה כיף! למדנו! חזרנו על כל מה שלימדתי אותן בחודש האחרון, בשמחה!

השתדלתי שהדגים שלי ימלאו את הבקבוק באחרונה ויזכו בו. כדי שאולי גם בשיעור רגיל יזכרו שיש להן פה..
    ובכלל גילינו שמבקבוק אחד רעיל שכזה, אפשר להתחלק כיתה שלמה ביחד.
    ואיך??
    בדיוק הגיע הצלצול. והן התחננו שנמשיך לשחק....
    נתתי להן שאלת אתגר קשה שלא למדנו.. וברחתי מהכיתה.
    כשחזרתי לאחר ההפסקה, גיליתי אותן עם החומשים, צועקות ביחד את התשובה הנכונה.
    מזעזע כמה אבקה בקבוק אחד מכיל.
    היה מספיק לכל ה-20 תלמידות גם יחד!

כמובן- שכל אחת תקח את הדברים למקום שלה, והכל עם הרבה סיעתא דישמיא.
    מוזמנות לשתף ברעיונות נחמדים, קלים וזמינים ליצירת עניין.

הרבה הצלחה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה