פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
אז קודם כל: בתיאבון. אני נוהגת לחשוב לעצמי בהלצה ש"הנה, הוכיחה התלמידה דנן כי הינה יצור אנוש"..

היום חזרתי לכיתה לאחר היעדרות, ושתי תלמידות, בשיעור מחנכת, לא פחות ולא יותר: אוכלות! אבל יש אוכלות ויש אוכלות:

אכילה בשיעור יכולה להיות הפרת כללים פשוטה, היא יכולה לבא מתוך רצון עז לתשומת לב והיא יכולה גם לנבוע מ... רעב.

במקרה של רעב מקיימת התלמידה "ואפילו בהסתרה..." ואוכלת בהיחבא, ואם נעיר לה בפומבי היא תתכסה כלימה.

זו הרוצה תשומת לב, אם נעיר לה מול כל הכיתה, קבלה את מבוקשה: תשומת לב שלילית. החכמה היא להבליג, מקסימום לנעוץ מבט תמהַ ומלא משמעות, ואחרי השעור להחמיא לה על משהו טוב שהצליחה בו, להמשיך להחמיא לה גם למחרת, ואולי אחרי שבוע בשיחה אישית ב-4 עיניים להסב את תשומת ליבה שהדבר מנוגד לכללים.

אבל מה לעשות כשמגיעים למסקנה הנחרצת, שהפעם הילדה אכלה למרות וכנגד הכל, היא ממשיכה לאכול גם אחרי מבטים, היא לא רעבה- כי קראתי לה בשקט החוצה והסברתי לה שאם היא רעבה אני בהחלט מבינה זאת, היא יכולה להצביע ולומר ואני אשקול אם להתיר לה לאכול בחוץ. הילדה שמעה, פניה נותרו שלוות. אמרתי לה לגמור לאכול (כיס תפוח ביגלאך פריכים...) ולחזור לכיתה כשמרגישה שמסוגלת לעמוד בכללים.

אחרי 3 דקות הילדה נכנסה, ו... המשיכה לאכול!! ועוד הסיתה משהי נוספת... והמבט כלפי חוץ שידר משהו מתגרה כזה. אני מודה לה' שנותרתי שליוה אבל זו היתה לי הפתעה גדולה, למען האמת. נדיר כזה מקרה אצל מחנכת! בכל שנות היותי מורה קרה לי רק פעם אחת שבת העזה לאכול בשעור, והנה היום שתיים!

שתפו מנסיונכן והבו עיצה וניתוח למאורע. תודה!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה