פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
אני רוצה לשתף אתכם בדילמה שנוצרה אצלי בכיתה על רקע אחת הבנות. אז למי שעוד לא מכיר, אני מחנכת ו' בבית יעקב באחת מערי המרכז.

יש לי ילדה מקסימה בכיתה שנוטלת ריטאלין. בלי הכדור הזה הילדה קפיצית בצורה מעוררת השתאות (מעל לכח אנושי). לאט לאט עם עיצוב התנהגות מתאים הריטאלין ממלא את ייעודו והילדה מרוכזת אצל כל המורות בכל השעורים. לאחרונה הופתעתי לגלות שהילדה נוטלת את הכדור רק אחרי השעה 10:00 ובשעתיים שקודם לכן לא ניתן להרגיש שהיא בלי התרופה.

עד כאן הרקע.

בערך באזור סוף חשוון עורבתי בעונש שהטילה עליה אחת המורות המקצועיות. שוחחתי עם האם בנושא ויישרנו הדורים.
לאחר מס' ימים הבת שלחה לי פתק (לא אנונימי) בתיבה הכיתתית (יש לנו תיבה בכיתה, דרך מצויינת לתקשורת חסויה...) ובה היא כותבת על המצב עם אותה מורה שמידרדר והמורה מאשימה אותה בדברים שלא עשתה וכו'.

שוחחתי עם הבת, שמעתי את זוית הראיה שלה והתרשמתי שגם אם יש עיוותי ראיה המאופיינים לתלמידות- עדיין סוערים בתוכה רגשות קשים של פגיעה מול אותה מורה.

לפני חנוכה קבלתי טלפון מהאם (אישה שקולה ובעלת נסיון) שספרה לי שבתה-תלמידתי שבה הביתה נסערת ובוכיה עקב עונש מפלה (לדעתה) שקבלה מאותה מורה: כל מי ששכחה להכין שעורים התבקשה לכתוב 40 פעם משפט מסויים, והיא שלא שכחה רק עשתה אותם בדף- התבקשה לכתוב 70 פעם.

בנוסף האם תנתה את צערה של הילדה על משפט שאותה מורה אמרה לכל הכיתה בפומבי: "אתן רואות את X? שאף אחת לא תהיה כמוה!".

הבת כמובן נפגעה עד עומק נשמתה וחזרה הביתה כאובה ונסערת.

כאשר שמעתי את הדברים לא מהרתי לחרוץ משפט אבל שני דברים אוכל לומר לכם שהבנתי מיד:
א. יש כאן פקעת רגשות שחיבים לפתוח, לנטרל ולנקות.
ב. המורה והבת חייבות לדבר בינהן ולודא שאין כאן חסמים אישיים.

אמרתי לאם להתקשר לאותה מורה מקצועית ולשמוע ישירות ממנה את זוית ראייתה, תוך כבוד רב כלפי אותה מורה.
אציין שניסיתי לפנות אל אותה מורה בשיחה אישית והמורה התקוממה ש"חייבים להעניש את הבת הזו ביד קשה".

והיום הגיע השיא.
בסוף השעור חכתה לי אותה מורה ליד דלת כיתה אחרת בה לימדתי כמקצועית ובפיה משפטי מחץ: "מה יהיה עם הילדה הזאת?! היא חייבת להיענש קשות! היא חייבת אחת ולמתמיד עונש רציני וכו'."

בסוגריים: אותו שעור הבת הפריעה מאוד, אמה שכחה לצייד אותה בכדור היומי. כל היום לא הרגשתי בהיעדרו של הכדור!!

ועוד סוגריים: בכל הפעמים שמורות דווחו לי על הפרעות משמעת הילדה נענשה עונש חינוכי ועמדה בו בכבוד.

ניסיתי להסביר למורה שהיא מעולם לא שמעה מה יש לילדה לומר, והילדה כאובה ופגועה, אולם המורה רק ידעה לצעוק עלי ש"את מטייחת בעיות, אינך יודעת לחנך, אין לך נסיון.."

טוב, נכון. אני צעירה ממנה ב- 6 שנים, אבל מאמינה באמונה שלימה שה' איתי יד ביד בשליחות הקודש בה אני מתפקדת.

ועכשיו כולם כועסים...

אם היה לכם סבלנות לקרא עד כאן, בטח יש לכם מה לומר ולהגיב. תודה!!!
  • תודה
Reactions: אביטלA1 //
93 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה