פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
אפשר לומר שזו אחת השאלות כי נפוצות בקרב ציבור המורות. אתן בטח מכירות איך זה הולך: קמים אל בוקר בהול, ילד או שניים קודחים ומנומנמים, מנהלת כבודה וקפדנית שנושפת בעורף, סליחה, בטלפון, במורת רוח בלתי מוסווית,
ואני בתווך,
חסרת אונים,
עוברת על רשימה שמית מא' לת' וחוזר חלילה
מקימה באשמורת את כל הבחורות ברחוב, את האחייניות שאתמול חזרו מאירוסין והיום כבר מתכננות את הפגישה הבאה, את המורות והמדפיו"ת שימליצו לי (אבל הרגע!!) על "איזו אחת טובה שתחזיק לי את הכיתה ליומיים"-

יש לך ממלאת מקום בשבילי?

אני רוצה מעל במה זו לומר פשוט תודה לכל הנערות הירוקות והטריות, שעד אתמול קבלו פקודות ממורות כבודות, והיום כבר בעצמן מחלקות אותן חינם אין כסף,
שמסכימות לבא בהתראה של רגע (וואי אם היו עושים לי את זה, כבר הייתי מראה להם...) שמוכנות לעמוד מול חתיות' תמירות או גימליות שמושכות לך בחצאית (תיזהרי, בובהל'ה, זה מ"מלכה כהן"...) והכי תודה-

על שאת מסכימה להיכנס לחדר מורות,
ולהרגיש קצת 'אפס' כזאת,
לחפש מקום לשבת ולא תמיד למצוא, ובעיקר: לפנות לאחרות (מפנה בשביל שניים... :rolleyes: ) ולחכות לצלצול שיגאל מייסורי בדידות מעיקים.

תודה. אני מצדיעה לך. יום יבוא ותהיי לאלפי רבבה.

ממני, ממי"ת לשעבר.
בעקבות האשכול ההוא (אין לי כח אפילו לשים קישור-) הבנתי שיש כאן הרבה יודעי דבר בנושא הריטאלין.

אני מבקשת עזרה ממנוסות שעבדו והגיעו לתוצאות, בקשר לבעיה הבאה:

יש לי בכיתה בת שסוף סוף החלה במתן טיפול תרופתי, קרי: ריטאלין, במינון די גבוה.

הבעיה שלה לא הייתה כ"כ הקשב (לפחות לא אצלי כמחנכת) היא יודעת להקשיב נהדר, אלא הארגון. העולם מפוזר לה ברמות שא"א לתאר, הכל מעורבב: ראשוןשנישלישי רודפים זה את זה במערבולת סביבה, ונקודת התורפה : הכנת מערכת!! המילה 'שכחתי' שגורה על לשונה כמו "ברוך ה'": מחברות נשכחות, ספרים...

אני יודעת שריטאלין יסייע רק עם עיצוב התנהגות נכון, היא חייבת תוכנית מלכדת ש'תאסוף' אותה חזק.

בנושא של שעורי בית היא כבר 'אסופה' מצוין, בדרך כלל אם היא מביאה מחברות מתאימות- יש לה גם שעורי בית, עבדתי איתה על לכתוב ביומן כל יום ולסמן 'וי' על כל מקצוע שגומרים לעשות בו שעורים, פחות או יותר יש לה משמעת פנימית לא לדחות, למרות שהיא מתחילה שעורים בערך כשחברותיה מסיימות... אבל זה מה יש.

אבל הנושא של מערכת מוציא אותי מדעתי! מה לא עשיתי, חתימות, טבלאות, פיקוח של האם לא כ"כ רלוונטי במקרה הזה, איכשהו כל יום מקצוע אחד לפחות "שכחתי..." וזה 'ברוך' לכל הלמידה: הכיתה כותבת ומתקדמת, בבית היא צריכה להשלים ("להשלים" פרושו: אחריות, זיכרון, ארגון!) ושם היא מתייאשת וכך נותרות מחברות מיותמות.

משהי התנסתה עם בעיה דומה? אציין שבבית היא אינה תחת השפעת הריטאלין, ולכן שם מוקד הקושי העיקרי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה