- הוסף לסימניות
אף אחד כאן לא דיבר בשם שום שיטה. דיברנו ענייני על הבעיה הקיימת.נכתב ע"י bbr;1171481:לפני כמה זמן למדת בשפר???
אף אחד כאן לא דיבר בשם שום שיטה. דיברנו ענייני על הבעיה הקיימת.נכתב ע"י bbr;1171481:לפני כמה זמן למדת בשפר???
נכתב ע"י פוסטר;1171492:אפשר לשאול שאלה קטנה?
לגבי הכנת מערכת בבית אי אפשר לתרום את אחד ההורים שיעזור בעניין? אח אחות גדולים?
אולי אין לה מדף נורמלי לספרים ומחברות? אולי הבית עצמו בבלגן כזה שילד רגיל יאבד ידיים ורגליים?
אולי אין לה מקום קבוע בכלל להכנת שיעורי בית? בלי תמיכה מהבית,זה נשמע כמעט משימה בלתי אפשרית
נכתב ע"י נתנאלה;1171568:מנין לי שהילדה מציגה? - ובכן... ממך. מכך שאת עצמך לא איבדת תקוה, ואת מבקשת עצה איך המצב ישתנה. הרי את בעצמך אומרת שיש סיכוי שהמצב העכשווי ישתנה. איך? הרי אם יש לה רגל שבורה/עקומה מולדת - אין סיכוי! רק את לימדת אותי שיש סיכוי, רק שאת לא יודעת איך להגיע אליו.
נכתב ע"י נתנאלה;1171568:ובכן - העזתי. אני יודעת בברור שאני ואת והילדה וכולנו מציגים (לא במודע!!), כדי שהשני יחשוב עלינו כך או אחרת ולזכות במקום בליבו. צריך להיות מאד מאד מיוחדים ולעבוד קשה כדי להגיע לדרגה שאנחנו מנוטרלים מזה. ילדה בכיתה ו', אם היא לא מזן מיוחד במינו - לא מן הנמנע שתהיה כזו.
נכתב ע"י נתנאלה;1171571:אף אחד כאן לא דיבר בשם שום שיטה. דיברנו ענייני על הבעיה הקיימת.
נכתב ע"י מילה בסלע;1171603:המשל הזה לא תמיד תואם לנמשלו.
היא לא מציגה 6 שנים. בואי נהיה ריאליים. תלמדי את הילדה חודש ותווכחי שהבלגן הוא למעלה משליטה, והוא סובב את כל תחומי חייה. לבוש, זמנים ועוד.
ו- הי,
זה דיון פורה, לא להיעלב... מציגים כאן דעות נוקבות בשצף קצף... כי אכפת לנו.
נכתב ע"י גלבוע;1171793:מילה בסלע, קשיי התארגנות הם אכן חלק אמיתי מאד שמתמודדים איתו בעלי הפרעת הקשב.
ידוע לי שאימון (קואצ'ינג) לקשב וריכוז עובד באופן מאד יעיל.
נכתב ע"י נתנאלה;1171568:מה שסך הכל הצעתי לך, לא לקנות את הסיפור הזה. אם היא בחרה להראות לך שהיא לא מאורגנת, את פשוט לא קונה! היא כן מאורגנת!! ההצגות לא משנות את ההסתכלות שלך עליה...
אני חושבת שמדובר קצת במחיקה של האישיות
אם את באה לאדם עם קושי מסוים ואומרת לו-הקושי הזה לא קיים. אני לא קונה את זה. אתה יכול ומסוגל והקושי הוא דמיון והצגה- זו פגיעה קשה.
לא די עם הקושי אני אצא עוד סתם מדומיין?
הכרה בחיסרון של אדם בהכלה בלי בהלה היא נתינת מקום של כבוד לאישיות האדם.
אני לא נפגע חס ושלום, להפך, אני מצאתי במהלך השנים את המתנה הנפלאה ששמה "הפרעת קשב וריכוז", שברוך השם שנחונתי בה.נכתב ע"י אפרתה;1171920:כמובן שיש לבדוק כל ילד באופן אינדיוידואלי אבל יש מאפיינים משותפים ואין מה להיפגע בשם אותם ילדים, זו תשובה לקקטוס. האם לשפעת אין מאפיינים שנבדקים ומאופיינים ומזמינים טיפול מסוים? נכון שלכל חולה שפעת יש אישיות בפני עצמו אבל לבעיה שלו יש מאפיינים שמשותפים לכל הלוקים בה ומסייעים להגיע לטיפול נכון. זה הכל. וזה נפלא שיודעים למקם את הילד במשפצת הזו ומשם למצוא את התשובה האישית עבורו, בתוך המשבצת הזו.
אגב, לדרוש מילד עם קושי כמו מילד רגיל זו ממש לא תמיד נדרך הנכונה כי היא מביאה הרבה מאוד אכזבות, תסכולים ולפעמים שבירת הכלים. זו צריכה להיות הכרעה של איש מקצוע ולכן גם נראה לי כל הדיון כאן קצת מגוחך כי אנשים מדברים מהרהורי ליבם בשעה שצריך פה הכוונה מקצועית.
נכתב ע"י שבע ווין;1172666:מילה בסלע-
אין לי משהו להחכים אותך,
רק דבר אחד רציתי לאמר-
אני ממש מתפעלת מהאכפתיות, מהדאגה הכנה ומהניסיון האמיתי לעזור.
(כתבת שהמחמאות מביכות אותך אז אני לא אאריך, אבל את זה הייתי חייבת)
נכתב ע"י הדרה;1171968:אני חושבת שמדובר קצת במחיקה של האישיות
אם את באה לאדם עם קושי מסוים ואומרת לו-הקושי הזה לא קיים. אני לא קונה את זה. אתה יכול ומסוגל והקושי הוא דמיון והצגה- זו פגיעה קשה.
לא די עם הקושי אני אצא עוד סתם מדומיין?
הכרה בחיסרון של אדם בהכלה בלי בהלה היא נתינת מקום של כבוד לאישיות האדם.
לא כל כך הבנתי את מה שכתבת, ומאיפה הבאת את החלוקה הזאת.נכתב ע"י שרי 1;1173935:בעיית קשב מתחלק ל-4 חלקים בראש.
הרטלין עוזר רק לבעיה מסוג ה-1
ישנו קושי שנקרא קושי בהתארגנות .בחלק הזה רטלין לא יעזור, אלא החניך צריך לעבור תרגולים כיצד מסדרים את הראש סדר עדיפויות וכו'
לכן נראה שיכול להיות שלא יעזור שתלמידך לוקחת רטלין.
אלא כפי שהצעתי לתרגל ולתת לה משימות קטנות עד שתתרגל לסדר את החשיבה שלה ,
בהצלחה רבה אל תכנסי ליאוש הרווח כולו שלך.
אם תצליחי להביא לה את הכילים בנית אותה לכל החיים החומר שמלמדים בכתה לא נשמר לזמן רב אורח חיים נשמר.
נכתב ע"י belli;1188634:אני חושבת שההורים צריכים ללכת ליעוץ למשהיא כמו חדוה וסלי.
מה שברור שפשוט צריך להפיל עליה את האחריות ולהפסיק עם המבצעים ובנוסף לתת לה אמון מלא ואמיתי שמאמינים ביכולות שלה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים