פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

• 2K
  • היות והציבור הקדוש כאן מתעניין הרבה במסכי LCD לרגל המבצע הנחמד שאירגן לנו חיים (נ.ב. אם לא היה לי כבר מסך 24 די יקר, הייתי הולך על הזירוקס 24 אינטש).

הייתי רוצה להסביר לציבור נושא שלא ברור כ"כ. פיקסלים שרופים.

היות וכל מסך LCD מורכב מהרבה מאוד נורות קטנות, לשם דוגמא מסך 17 אינטש (כבר היום מאוד מיושן) מורכב מ 1280 על 1024 פיקסלים שזה יוצא 1,310,720 פיקסלים.
    כל פיקסל מורכב משבב טרנזיסטור ששולט עליו ולידו 3 נורות בשלושת צבעי היסוד. סה"כ יוצר שבתהליך הייצור (הייצור של השבב ושל הנורות מאוד דומה והם מיוצרים כריבוע) יש סה"כ 5.2 מליון אלמנטים.

הנה תמונה

תהליך הייצור מאוד דומה באופן כללי לדפוס אופסט (בערך...) , ומאוד טבעי שיש כמה נקודות זעירות שלא יוצאות בדפוס כמו במקור.
    כאן נוצרים פיקסלים פגומים.
    אם השבב נפגם, כל שלושת הנורות שלידו לא יתפקדו כמו שצריך, בד"כ ישארו מכובות תמיד. ואז הפיקסל יהיה לבן,
    כזה

כי רק כשהוא הפיקסל דולק ומתפקד הוא מונע מהאור הלבן שבגב המסך להגיע.

מצב הפוך (פחות שכיח)שהוא יהיה שחור, דהיינו סגור כל הזמן למעבר אור.

שני אלו הם פגמים בייצור של השבב ששולט על הפיקסל.
    אין אפשרות לתקן כזה פגם, אלא ללמוד לחיות איתו (אדם ריאלי שלא סובל מפדנטיות יתר זה לא אמור בד"כ להפריע לו , סה"כ מדובר על 1 חלקי 2 מליון ממסך מודרני !)

יש מצב דומה שנקרא "פיקסל תקוע". שם הבעיה היא באחד הגוונים ולא בשבב, התוצאה שתמיד צבע אחד יהיה דלוק או מכובה. למשל כשכל הפירסל אמור להיות סגור (שחור) יהיה צבע ירוק וכן הפוך.
    להבדיל מפיקסל מת, כאן דווחו הרבה מקרים שפיקסלים "תקועים" הסתדרו לבד או עם קצת עזרה (כל מיני שיטות מדווחות ברשת, אני אישית לא הצלחתי אף פעם...) תוך פרק זמן שנע בין ימים לשנים.

איך מזהים פיקסל בעייתי ?
    בד"כ אין לכם הרבה שליטה, כי אתם קונים את המסך ארוז ואין לכם שום דרך לבדוק אותו, אבל אם אתם בכל זאת קונים מסך פתוח או יד-שניה יש תוכנות מיוחדות שצובעות את כל המסך בצבע אחד ואז קל מאוד להבחין. אם כל המסך בצבע לבן אם יש פיסקל צבעוני או שחור עליתם עליו וכנ"ך במסך שחור לגמרי (לא מכובה!).
    דרך פשוטה אם אין לכם תוכנה, היא לבטל את הרקע של שולחן העבודה ולצבוע אותו בלבן ואח"כ בשחור. הנה תמונה

ד.א. במחשבים ניידים, כהיום הזה אין כמעט פיקסלים שרופים, אני אישית לא זוכר שראיתי כבר כמה שנים פיקסל שרוף בנייד. יש לזה כמה סיבות אפשריות אבל אין המקום.

מה עושים אם יש פיקסל שרוף ?
    מאוד קשה ובעצם בלתי אפשרי לוודא שלא יהיה פיקסל בעייתי בפאנל שמורכב ממליוני נורות. לכן רוב הייצרנים (או היבואנים) יש להם מדיניות ברורה בנושא (היצרנים מפרסמים באתר שלהם בד"כ והיבואנים בארץ או שנצמדים ליצרן או שיש להם מדיניות משלהם).
    בד"כ על פיקסל אחד (ובמיוחד אם הוא לא ממש במרכז המסך) אף אחד לא יחליף, וכל ההבדל בין היצרנים הוא כמה פיקסלים שרופים צריך להיות במסך כדי שיוגדר בעייתי.

יש יצרנים שמבטיחים בסדרות מסוימות שלא יהיה אפילו פיקסל שרוף אחד, מדובר בד"כ בסדרות של מסכים שעולים פי 3 ממסך רגיל והם פשוט בודקים ידנית ו/או באמצעות מיכשור אופטי מיוחד את הפאנלים אחד אחד. וכמובן שגם שם יש פאשלות והם פשוט מתחייבים להחליף אפילו על פיקסל אחד.

האמת שיצא מזמן תקן ISO בינ-לאומי לנושא הזה, כמה פיקסלים לא תקינים יכולים להיות במסך. הם מדרגים את המסך ל-4 רמות. כשברמה 1 אין שום פיקסל בעייתי וכו'
    לחובבי גוגל, התקן הוא 13406-2.
    רוב היצרנים לא נצמדים יותר מדי לתקן הזה.

חשוב להדגיש גם, שקורה (לא שכיח) שפיקסלים נתקעים (או נשרפים) תוך כדי הבלאי הרגיל של המסך, לכן גם יצרן שיש לו אחריות מסוימת נגד פיקסלים בעייתיים זה בד"כ רק ל-30 יום הראשונים.

עוד נקודה חשובה. ויש הרבה שמשקרים (או גרוע מזה, פשוט לא יודעים מה שהם מדברים, ובמחשבים טיפש גרוע בהרבה משקרן) בפרט הזה.
    אין שום קשר בין הפירמה של המסך (או האיכות של הפאנל) לסיכוי שיהיה פיקסל בעייתי.
    אין שום קשר*.
    והאמת שאיתי שדווקא מהחברות היותר זולות והפופולריות יש הרבה פחות** מקרים של פיקסלים שרופים. ואילו בחברות ידועות מאוד יש מקרים רבים יותר.
    חברה שאני עובד איתה, סיפקה חדר מחשבים גדול לסמינר במרכז לפני כחודש, ומתוך כ-40 מסכים של חברת יוקרתית למעלה מחצי!!!! היו עם פיקסלים שרופים שאני הרגשתי מיד. (אני לא רוצה לומר את השם בפומבי, מי שירצה אולי אכתוב לו באישי)

תכל'ס.
    אם קנית מסך ואין שום בעיה, שזה בד"כ המצב, היה לך סייעתא דשמיא.
    ואם יש לך פיקסל בעייתי, אם זה לא ממש באמצע המסך , אז כמו כל תקלה אחרת בחיים שכח מזה, ואם לא תחשוב על זה זה לא יפריע.
    אם זה ממש במרכז המסך, פנה למשווק שמכר לך והסבר לו בדרכי נועם את המצב. פרט לו שאתה יודע שאף יצרן לא מחליף על פיקסל אחד וכו' אבל כאן זה מקרה מיוחד. אולי יחוס עם עני ואביון אולי ירחם.

* העירו לי, שלפעמים יש יצרנים שבודקים קצת הפאנלים שלהם ואת הבררה (אלו שיצאו דפוקים) מוכרים תחת כל מיני שמות אנונימיים המזכירים שמות חבלי ארץ בסין המזרחית. במקרה כזה ודאי שמסכים זולים אלו לא יהיו משובחים. אני מדבר על פירמות ידועות ומוכרות אבל שמוכות באופן רשמי רשמי יותר זול מהיצרנים היקרים.

** יש לזה גם הסבר טבעי. על כל פנל יקר שמיוצר, מייצרים הזולים 10 או 20 פאנלים זולים. ככל שהתליך הייצור המוני יותר התהליך משתפר עם הזמן, היצרן לומד איך לשפר או ולנקות אותו מבעיות מה שמוריד את האחוז של פיקסלים בעייתים.
    • תודה
    Reactions: פרידמן רותי1 //
    0 תגובות
    EEE PC של אסוס.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3510681,00.html

צפה בקובץ המצורף 7466

כל מי שלא חי על המאדים בחודש האחרון בטח שמע על הגעתו של ה EEE-PC לארץ הקודש.
    מדובר במחשב סופר-אולטרא-נייד מבית אסוס עם מפרט לא מרשים במיוחד אבל עם תג מחיר נוח במיוחד בין 299$ ל-499$ (בארה"ב) – תלוי בדגם.

מכל מיני שיקולים שיווקיים של בזק ורונלייט (היבואנים של מוצרי הצריכה של אסוס בארץ) החליטו הנ"ל לחבור אחד לשני ולשווק בינתיים את המחשב בצורה בלעדית דרך בזק ללקוחות האינטרנט המהיר במחיר מוזל.לא אכנס כאן למחירים ולמסלולים של בזק על זה אפשר לקרוא בכתבה המצורפת של YNET. אני אתייחס למחשב עצמו.

בקצרצרה על המחשב,
    דבר ראשון – 900 ומשהוא גרם,שבר את מחסום הקילו (ראיתי כבר ניידים פחות מקילו, בעיקר דגמים של סוני, אבל הם התחילו מ-1500 דולר...) !
    מסך קטנטן – 7 אינטש. רזולוציה לא סטנדרטית של 800 על 480 , מה שאומר שהרבה מסכים של הוינדוס שתוכננו למינימום של 800 על 600 לא יראו טוב. למזלנו אסוס צירפו תוכנה חמודה שמשנה את הרזולוציה בקלות ל 800 על 600 ועם גרירה של הסמן לתחתית המסך אתה רואה את חלק המסך שהיה חסר.
    עוד נקודה חשובה,אין דיסק קשיח.
    מי צריך דיסק ? זה אוכל המון חשמל, מתחמם ותופס המון מקום. ובכלל בשחר עידן הפלאש, דיסק מכאני הוא פאסה. אז במקום דיסק קשיח יש התקן איחסון מהיר מבוסס זיכרון פלאש, מה שנקרא בעגה המקצועית SSD או Solid State Drive. (התרגום המילולי הוא כונן במצב מוצק, דהיינו ללא המכאניקה של חלקים נעים של דיסקים קשיחים רגילים).
    הסוללה לא רעה מחזיקה למעלה משלוש שעות בשימוש סטנדרטי.
    המעבד והשבבים כולם של אינטל (אמנם מהדור הקודם, סנטרינו-2 דותן), מה שעוזר מאוד לביצועים היפים.
    יש כרטיס רשת אלחוטי מעולה של חברת אתרוס (הכרטיסים שלהם למבינים הם מס 1 בתחום) רוב היצרנים מעדיפים להשתמש בניידים שלהם בכרטיסים אלחוטיים של אינטל כי אחרת אין להם רשות להשתמש בשם "סנטרינו" אבל הם בודאי לא הכי טובים.
    כמובן שאין צורב או כל סוג של כונן אופטי, כל המחשב הוא ברוחב של CD בערך.

מה עוד יש עליו ?
    3 יציאות USB 2.0. יציאת רשת רגילה. וקורא כרטיסי זיכרון SD התומך גם בגדלים של למעלה מ-2 GB (SDHC).
    ויציאת VGA רגילה לחיבור למקרן או למסך חיצוני. (אפילו למקבוק אייר אין...)

נתחיל עם המסקנות.
    הופתעתי מאוד לטובה מכמה בחינות, עם כמה אכזבות קטנות. אבל בהחלט פריצת דרך משמעותית בעולם הניידים.
    נתחיל מהצדדים החיוביים,
    ביצועים- לא רק שהוא מצויד במעבד סופר חלש וזול (ליתר פירוט זה סלרון-M 900 מה"ץ), היצרן עוד הוריד לו את המהירות בביוס ל-630 מה"ץ, כנראה כדי למנוע חימום ולחיסכון בחשמל. (כמובן שאפשר ע"י תוכנה להריץ את המעבד על איזה מהירות שרוצים).
    עם כל זה המחשב ישר מהקופסה מגיב טוב עד טוב מאוד, ועם כמה שיפצורים קטנים שאפרט לקמן הוא ממש סביר ביותר אפילו לעבודה מקבילה בכמה יישומים.
    בקלות עבדתי עם כמה חלונות של אקספלורר 7 פתוחים, עם וורד פתוח עם מדיה פלייר 10 ,ועוד כמה דברים והעסק עבד חלק מאוד.הופתעתי מאוד לטובה.
    כנראה שהניסיון של אסוס בייצור לוחות אם עם ביצועים גבוהים השתלם בסוף.
    במקור המחשב מגיע ללא רשיון של ווינדוס מה שגם מאוד עזר למחיר הנמוך שלו (זה כמעט הדגם הנייד היחידי שמשווק בארה"ב ללא רשיון, בנוסף אליו יש כמה ניידים של דל), אלא עם הפצה נחמדה של לינוקס בשם Xandras שהיא מכילה בעצם את רוב היישומים השימושיים בקוד פתוח. (מיותר לציין ש MS ממש לא אהבו את זה, אבל לא היה להם כ"כ הרבה מה לעשות)
    אבל הישראלי הממוצע לא ידע להסתדר עם לינוקס ובטח לא באנגלית, לכן היבואן החליט להתקין מטעמו XP גירסה HOME על הניידים עם רשיון (דבר שעולה כ-400 לפחות). כאמור המחשב מריץ את ה XP ללא שום קושי והתחושה מאוד מהירה וזריזה.

השפצורים שעשיתי 1) שדרוג הזיכרון מ-512 ל-1 גיגה.לא מדובר על פירוק רציני , ממש משחק ילדים לקח בדיוק שנייה.
    2) התקנת תוכנה קטנה שנקראת EEECTL שנותנת לך שליטה מלאה על מהירות המעבד, מהירות המאוורר ורמת הבהירות של מסך ה LED.(היא נותנת לך להגדיל את הבהירות ל-150% מהחוזק המקורי של היצרן)

כן, לא טעיתי בהקלדה אפילו שהמקלדת נורא קטנה, זה מסךLCD אבל התאורה אינה פלורצנסית רגילה כמו ברוב הניידים אלא תאורת LED שהיא בהירה הרבה יותר וגם חסכונית בחשמל. היום בכל הניידים היקרים עוברים ל LED (כל המקים החדשים למשל)

מה שמדהים בנייד הזה שהוא עושה איתחול מלא לווינדוס תוך 20 שניות מההפעלה ! לא ראיתי הרבה ניידים כאלו בחיים שלי, וגם לא שולחניים.
    יתרון זה נזקף בעיקר לזכות הדיסק שהוא SSD דהיינו מבוסס פלאש ולא דיסק מכני. מה שגם מאוד מאריך את חיי הסוללה.
    הפשרות שלא הפריעו לי: נפח האיחסון. הדגם הזה הוא מבוסס על כונן פלאש בנפח 4 GB, קיימת בחול גם גירסה של 8 ג"ב ויוצאת עוד מעט גם גירסה של 16 אבל לא בבית ספרינו.
    אחרי ההתקנה של הווינדוס (פחות 512 מ"ב לקובץ ההחלפה, דבר שכמובן אפשר לשנות) נשאר קצת יותר מגיגה פנוי. לא סוף העולם אם לוקחים בחשבון שיש קורא כרטיסי זיכרון שיכול להכיל כרטיסים בנפח גדול.
    אני שמתי בשלי כרטיס מהיר מאוד (CLASS 6) של 8GB (יש לזכור שכל כרטיס SD למעלה מ-2 גיגה הוא בתקן SDHC ולא כל מכשיר קורא אותו, ה EEEPC קורא בלי בעיות) והתקנתי את כל מה שהייתי צריך עליו. הכרטיס עולה בסביבות ה-220 ש"ח סה"כ והוא שימושי גם לעוד דברים (את קובץ ההחלפה לא מומלץ לשים על הכרטיס.. ).

הפשרות שמאוד הפריעו לי: המקלדת היא גרועה. אני לא הצלחתי עדיין להתרגל אליה. הכפתורים קטנים וצפופים מדי. והמשוב לא מספק. כמעט כמו מקשים של פלאפון.
    אני מבין את האילוצים של המהנדסים שתכננו אותו, אבל אם זה יוצא לא שימושי אז מה הועלנו ?
    המשטח-מגע קטן אבל טוב, ראיתי כבר יותר טובים בחיים שלי, אבל במסגרת אילוצי המקום הוא בהחלט מספק.
    עוד בעיה קטנה שנבעה מאילוצים, הוא מתחמם. לא ברמה של כוויה או משהוא כזה אבל קצת לא נוח. בעיקרון אסוס התקינו מאוורר אבל הוא כמעט לא עובד רק כשהמחשב ממש מתחמם. טמפ' העבודה הסטנדרטית שלו בסביבות ה-55-60 מעלות (בפנים כמובן) שזה הרבה למעלה מהממוצע בניידים (כ-35 בד"כ).
    ע"י התוכנה שהזכרתי לעיל EECTL יש אפשרות לשלוט גם על מהירות המעבד וגם על מהירות המאוורר והיא גם מציגה לך כל הזמן בשורת המשימות את הטמפ' של המעבד.

תכל'ס למי זה טוב ?
    אני חושב שכל מי שצריך נייד זמין ברוב שעות היום ולא משנה היכן הוא נמצא, מאוד יכול ליהנות ממנו, אני הסתובבתי איתו יום שלם, כתבתי את המאמר הזה בוורד, גלשתי דרך מודם דור 3.5, עניתי למיילים ואפילו ביררתי על מסכים בשביל הקנייה המרוכזת של פרוג, חלק גדול מהעבודה נעשתה ממושב הנהג ברמזורים וכדו'. כן, הוא כזה קטן.

והמחיר ? נע בין 1500 ל 1800 במבצעים של בזק (36 תשלומים) ולמעלה מ-2000 בשוק הפתוח לא נורא זול ביחס למחשב נייד פשוט חדש (אני מוכר ניידים חדשים עם כל השיכלולים בפחות מ-3 אלף), אבל זול בשביל מחשב קטן ועדיין יותר זול מכל נייד אחר, הרבה לפני מחסום ה-2000 ₪.

אסוס עובדים כרגע לשפר אותו עם מסך מוגדל של 8.9 אינטש במקום 7, ועוד כמה עידכונים מתבקשים ( BT ) הדגם אמור לצאת לקראת אמצע 2008.

נ.ב.

כאמור, המחשב הוא הפתעה מצליחה, ואסוס כבר חודשים לא עומדים בביקוש הרב, הם בעצמם לא חלמו שילך כ"כ טוב.
    הרבה יצרנים ניסו לייצר מחשב כזה, אבל יצא תמיד או חלש מדי או גדול מדי או יקר מדי, באסוס הצליחו למצוא את הנוסחה המתאימה, זה גם היה שילוב של תיזמון בדיוק כשמחירי הפלאש הגיעו לרמת תחתית מסויימת.
    אני זוכר כשהמחשב הוצג ב CEBIT לפני שנה בערך, הצצתי עליו (בסיקורים, הלואי והייתי משיג הזמנה לשם..) בדיוק 15 שניות ואמרתי לעצמי "טמבלים, זה לא ילך להם..", והפעם טעיתי ואני שמח שכך.

נ.ב.-2

את רוב רובה של הכתבה הנ"ל כתבתי על המקלדת המייסרת של ה EEE, ויצא לא רע ?

מקבוק על יד EEE:
    צפה בקובץ המצורף 7467
    מ YNET
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3512951,00.html

מיקרוסופט תוזיל את מחירי Windows Vista

הגירסאות היקרות של מערכת ההפעלה הנמכרות מן המדף (Retail) יוזלו בשיעור שבין 20 ל-48 אחוזים, גם בישראל. ההוזלה באה על רקע תביעה ייצוגית בפניה עומדת החברה

ניב ליליאן, AP

<STYLE>P{margin:0;} UL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 16; padding-right:0;} OL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 32; padding-right:0;} H3.pHeader {margin-bottom:3px;COLOR: #192862;font-size: 16px;font-weight: bold;margin-top:0px;} P.pHeader {margin-bottom:3px;COLOR: #192862;font-size: 16px;font-weight: bold;}</STYLE><SCRIPT>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}</SCRIPT></B>מיקרוסופט חותכת מחירים ל-Vista. ענקית התוכנה הודיעה ביום ה' כי תוריד את מחירים לגירסאות המדף (אלה הנמכרות בקופסאות) בשיעור של 20 עד 48 אחוזים. עדכון המחירים צפוי להיות מקביל לצאתה של חבילת העדכונים הראשונה למערכת ההפעלה, SP1 בחודש מרץ. הורדת המחירים היא לגירסאות Home Premium ו-Ultimate (הגירסאות היקרות של מערכת ההפעלה), הן בגירסאות המלאות והן בגירסאות השדרוג.

הורדת המחירים שהכריזה עליה מיקרוסופט, היא בתזמון מעניין: באותו שבוע בו שופט פדרלי פסק כי ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד מיקרוסופט - על כך שציינה על מחשבים שנמכרו עם מערכת ההפעלה XP מתוצרתה בשלהי 2006, לפני צאתה של Vista לשוק, שהם "מוכנים ל-Vista” (באנגלית: Vista Capable). זאת בשעה שאותם מחשבים לא מסוגלים כלל להריץ את Vista בגירסתה המלאה, כולל ממשק ה-Aero, הכבד מבחינה גרפית.

"כל גרוטאה מתאימה"

במהלך הדיון הוצגה תכתובת דואר אלקטרוני פנימית של החברה, בה הוחלט לשווק את אותם מחשבים המיועדים בפועל להריץ את XP, כ-”מוכנים ל-Vista”, לאחר שגורמים במיקרוסופט הבינו שבאותה העת רק 30 אחוזים מהמחשבים בשוק מסוגלים להריץ את Vista בגירסתה המלאה. יצרניות מחשבים גדולות דוגמת Dell, הביעו חשש מעצירה של מכירות מחשבים חדשים בתקופת טרום חג המולד (דצמבר) עד צאתה של Vista לשוק – שלושה חודשים לאחר מכן. עוד עולה מהתכתובת כי רף ההתאמה הטכנית ל-Vista הונמך, כדי לא לפגוע במכירות המעבדים של אינטל השותפה, לאחר שהתברר שאותם מעבדים אינם כשירים להריץ את Vista.

עובד מיקרוסופט אנתה קנצ'רלה כתב בנושא דואל בוטה במיוחד: “בהתבסס על הרף הנוכחי שהוגדר כ'מתאים ל-Vista' - כל גרוטאה מתאימה. לאנשים שיקנו את Vista זאת תהיה טרגדיה אם נאפשר זאת".

גם בישראל

ממיקרוסופט ישראל נמסר ל-ynet כי הוזלת המחירים הצפויה תחול גם בישראל, אך טרם ידועים המחירים החדשים של גירסאות מערכת ההפעלה השונות.
    אני יודע שכבר אמרתי את זה לפחות פעמיים, וכשאף אחד לא ראה, עשיתי BOOT בחזרה ל XP.

אבל זהו מהיום דיאטה.

אופס, התכוונתי, מהיום ויסטה.

נכון זה מעצבן לעזוב את ה XP הישן והטוב, כשהכל עובד מצוין ומהר ואין שום סיבה ברורה למה להגר למחוזות לא מוכרים, רק בשביל שאני אוכל לעשות ALT-TAB בתלת מימד ? דחילק.

אבל זה לא רלוונטי מה אני חושב, כאן ביל הגדול החליט שעוברים, אז אני צייתן ובמיוחד שכבר יצאה לרשת ה SP1 (כמעט כמעט סופי) של הויסטה. אז זהו עוברים.

אחד השיקולים היה, שאני נותן תמיכה להרבה אנשים ובתוכם כמה גופים, ושם אין מה לעשות הרבה עברו לויסטה. מי משום שהנייד שקנה הגיע כבר עם ויסטה מותקן או שא"א בכלל להתקין עליו XP (שכיח בכמה זולים של טושיבה). ויש כאלה שבהסכמי חכירה שלהם עם MS החליפו להם בכח את המערכות החדשות שהם מקבלים רק לויסטה.
    וממילא מגיעות שאלות, איך עושים כך וכך בויסטה ? ומה זה ההודעה הזאת וכדו'. נו שוין, צריך ללמוד, כל החיים לומדים נלמד משהוא חדש.

האמת שאני כבר מסתובב הלוך וחזור עם הויסטה כשנה ומחצה (מימי האלפא, ואז הביתא ואז ה RC וכו'),
    ותוך כדי הויאה דלרוזה שלי (נתיב הייסורים, קונוטציה נוצרית קצת...) בויסטה, אני זוכר כמה הרבה תוכנות לא עבדו כמו שצריך, כמה חודשים עברו למשל עד שיצאה גירסה נורמלית של נירו לויסטה ! (עד 8.1 נרו לא עבד טוב, והם התחילו להוציא גירסאות כבר מ-7.3 לויסטה!).

היום, שנה פלוס אחרי ההשקה, המצב (יחסית) מצויין, יש את כל הדרייברים (יחסית), התוכנות עובדות טוב (יחסית), גם לבר-אילן כבר הוציאו סוף סוף עידכון לויסטה מגירסה 14 ומעלה.

אז זהו, די, נגמרו התירוצים. הרי בסוף כולם יעברו, עד שתצא הגירסה הבאה (וינה) יקח לפחות 2-4 שנים, זה יהיה כמו לעבוד היום על 98.

אז ממחר, טוב. את הפוסט הזה אני כותב מ XP.

-אבל זה בגלל שכתבתי מהנייד שם יש רק XP אז זה לא נחשב. חוצמזה שכתבתי רק ממחר.

אבל ממחר זהו, אין תירוצים.

רק אולי במקרים ממש מיוחדים. (דברים שלא עובדים טוב על ויסטה, אני יודע, אולי סוחר-הים או משהוא כזה...)

אבל יהיה עדיין מותר לעשות מכונה וירטואלית בויסטה שתריץ XP , נכון ? זה לא נקרא ממש XP זה בעצם חלון בויסטה.

רגע, אז אם כבר ככה אז אפשר גם לעשות הפוך, מכונה וירטואלית שתריץ ויסטה ב XP !

די, אסור לדבר כך. מחר ויסטה וזהו.

נראה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה